מסעדת Cena - ספרדי תוסס ואיטלקי שמח

מסעדת Cena - ספרדי תוסס ואיטלקי שמח

מאת: רונית סבירסקי

 

אלה שזוכרים את מסעדת "גבריאל" בזכות העיצוב האירופאי הרגיש והעוטף ישמחו לחזור ולחוות את הגלגול הנוכחי של מסעדת השף החדשה שנפתחה במקום בשם Cena. מסעדה שיש בה דם ספרדי חם ושובבות איטלקית. השף והבעלים רועי אורן יצר תפריט מהודק של טאפסים, פירות ים ודגים במחירים שפויים בעיקר כשמדובר במנות העיקריות.

 

מסעדת Cena

 

פטיו  טוסקני שופע עציצים

בדומה לביסטרו טוסקני תלוי בכניסה לוח שעליו כתובים בגיר מנות הספיישל היומיות. בהתאם לתפריט המהודק גם הלוח אינו גדוש ובדרך כלל יש מנה אחת או שתיים שנרקחו באותו יום במיוחד במטבח. המבנה הכללי ואווירת המסעדה נותרה ברובה כפי שהייתה עם הפטיו המקסים וריהוט הגן המפורזל בלבן, נברשות גדולות משתלשלות מהתקרה וסידורי פרחים ענקים מונחים באגרטלים.

 

מטבח פתוח וקונדיטוריה שקופה

ספריות קטנות בפינות המסעדה מציעות ספרי קריאה, מוסיקת בוסה נובה נכונה מתנגנת ברקע. שפע של עציצים פורחים ותקרה שקופה שמכניסה את אור היום לחצר. השינוי המעניין במסעדה היא השקיפות הבישולית. אלה שיושבים על הבר יכולים לצפות ברועי בכל שלבי הכנת המנות ואלה שיושבים בפטיו יכולים לראות את השף-קונדיטור מכין את המנות האחרונות. אין פה מקום לתהיות באשר למנות האחרונות הן  נעשות במקום בסמוך למועד הגשתן.

                   

                                                      דג היום ברוטב הדרים מעודן

 

שם המשחק עידון ואיפוק

השף והבעלים רועי אורן, צעיר מאוד עם הספקים לא קטנים ורזומה שכולל מסעדות עטורות בכוכבי מישלן מאנגליה ביניהן Waterside Inn, ו- Nobu ובארץ עבד במסעדת היוקרה מסה. אורן שולט בתחום הדגה והמנות שלו מעודנות. הוא שומר היטב על טעמו של הדג ומוסיף ביד רכה את המרכיבים האחרים שכל אחד מהם מקבל את הכבוד הראוי לו. כך קיבל הדג היומי רוטב הדרים חמצמץ וקליל, הירקות הוקפצו אל-דנטה, גזר, דלעת ועגבניות. זית קלמטה אחד שחולק ל-4 נתן את המליחות הנכונה. הפנקוטה קיבלה שכבת סוכר צרובה בדומה לקרם ברולה ותוספת של מקרון ורדרד תוצרת בית.

 

עוד בתפריט:

בראשונות: סלט אנדיב- אגסים ביין גבינת רוקפור ואגוזי מלך (43 שקל); צלחת דה פאשי קרודו-מבחר דגים נאים (45 שקל); קרפצ'יו סינטה- בתיבול לימון כבוש ווינגרט עגבניות צלויות (44 שקל); בעיקריות: ניוקי פטריות- יין לבן ותרד טורקי (55 שקל); זופה די מארה (60 שקל); קדרת אוסובוקו ירקות שורש מוגש עם פולנטה (86 שקל). בקינוחים: טירמיסו אמרטו, קרם מסקרפונה מוס אספרסו וטוויל וניל (36 שקל); פנקוטה עם קרם מסקרפונה, תותים ושברי מקרון (32 שקל); קראמבל תפוחים (36 שקל). תפריט היין שהורכב בידי הסומלייה אלה סקר, מציע מגוון רחב של יינות איכותיים במחירים הגיוניים.

 

 ז'פונאז'

 

רחוב מונטיפיורי 42, תל אביב, לא כשר, פתוח שני-שישי מ-18:00 עד אחרון הסועדים, שבת מ-12:00 עד אחרון הסועדים. טל. 03-5605252