צלם: יח"צ
שכונתי בלב הכרך: בית הקפה של טל ושני

קפה שכונתי בלב הכרך

מאת: עינת לוי

 

בפינת הרחובות ארלוזורוב – דיזנגוף בתל אביב נמצא בית קפה קטן וחמים העונה לשם "בית הקפה של טל ושני". המקום בהחלט עונה להגדרה שכונתי, במיוחד כשהוא שוכן בלב הכרך הגדול ומציע חמימות ויחס אישי. "טל ושני" הוקם על ידי טל יעקב ושני גפן, המובילות כבר כעשור מערך קייטרינג באותו השם. אחרי שבישלו עבור חתונות, בר מצוות ואירועים רבי משתתפים, החליטו השתיים להפוך את עסק הקייטרינג התעשייתי לבית קפה שכונתי.

 

ארוחות בוקר בבית הקפה של טל ושני (צילום: יח"צ)

 

מערכת היחסים בין השתיים מתנהלת כך שטל, שפית וקונדיטורית בהכשרתה, היא האחראית על כל מה שיוצא מהמטבח ואילו שני אמונה על השירות, החוויה והצד התפעולי של המקום. התפריט של בית הקפה מציע מגוון של מתוקים, ארוחות בוקר מגוונות, סלטים, וכמובן קפה איכותי.

 

בתפריט:

ארוחות בוקר: בוקר כפרית- סלסלת לחמים, ביצים לבחירה, סלט ירוקים, מתבלים, זיתים סורים, מוזלי ופירות טריים (52 שקל); ארוחת בוקר איטלקית- סלסלת לחמים, חביתה עם זיתי קלמטה, חציל קלוי, פטה ובזיליקום, מבחר מתבלים (54 שקל); בוקר עולמות - ביצים עלומות, סלומון מעושן, עגבניות ומיונז מוגש בקרואסון חמאה (50 שקל) שקשוקה חמה - סלסלת לחמים, טחינה ירוקה, סלט ירקות (45 שקל).

 

סלטים וכריכים: סלט טונה- מיקס חסות, עגבניות, מלפפונים, ביצה קשה, טונה, טבעות בצל סגול, קוביות אבוקדו, מיני טוסטונים (45 שקל); סטל פסטה - פסטה ברוטב פסטו ביתי, עגבניות שרי, זיתים סורים, עגבניות מיובשות, קוביות פטה (42 שקל); כריך גבינת עזים- גבינת עזים, פסטו ביתי, פלפל קלוי, ירקות (40 שקל); כריך סלמון - סלמון וגבינת שמנת צלפים, בצל סגול, חסות עגבניות ומלפפונים (45 שקל).

 

שקשוקה מעגבניות טריות (צילום: יח"צ)

 

קינוחים: מוס פרלינה/פנקוטה ורוטב קרמל, מוס שוקולד בלגי עם בוטנים מסוכרים/מוס גבינה אמיתי עם פירות יער, טופי פסיפלורה עם מוס מנגו ושטרויזל, עוגות שמרים, עוגות בחושות, פאי שוקולד. (32-7 שקל). הכול מעשי ידיה של טל יעקב.

 

געגועים לחביתה פשוטה

הבחירה שלי מהתפריט הייתה ארוחת הבוקר האיטלקית. לאחר מספר דקות הוגשו לשולחני סלט ירקות קצוץ מתובל מסורתית בלימון ושמן זית, לא מתיימר וקולע לטעם. לצד סלסלת הלחמים הוגשו לי 4 מטבלים שכללו: גבינת פטה קבלה תוספת של חציל קלוי שהעניק טוויסט מעניין לגבינה המלוחה, סלט קוסקוס וירקות מטובל בחמיצות, גבינת שמנת וסלט אבוקדו. 

 

אחרי שבחנתי וטעמתי את כל המטבלים, נחתה על שולחני חביתה עם תוספות של גבינת פטה, חציל קלוי, זיתי קלמטה ובזיליקום. פטה בחביתה היא בחירה מועדפת שלי וגם החצילים היוו תוספת מרעננת אבל אני חייבת לציין שבערך בביס השלישי זה התחיל להעיק והחציל הפך דומיננטי יותר ויותר מבין כל המרכיבים.

 

האוכל הפשוט שניכר כי הוכן מחומרי גלם טריים, זוכה לטוויסט קל בכל מנה או מטבל שעושה את ההבדל. הוא זוכה לתשומת לב של השפית טל שמקבלת בפתיחות כל ביקורת, הערה או הארה. החמימות, שמעניק עיצוב המקום והיחס האישי של שני למבקרי בית הקפה, כל אלה ממלאים אותי בחשק לקחת את המחשב הנייד שלי ולבלות שם בוקר שלם של עבודה.

 

קינוחים מעשי ידיה של טל יעקב (צילום: יח"צ)

 

בנוסף, במהלך החודשים הקרובים טל תערוך במקום סדנאות להכנת מתוקים ומאפים, כמו כן מתוכננים מפגשים עם יוצרים תל אביביים על כוס קפה ועוגה, השקות ספרותיות והפתעות קולינריות אחרות.

 

בית הקפה טל ושני, ארלוזורוב 23 ת"א

טל: 03-5230044