צלם: אנטולי מיכאלוב
מרק על הגלים בתאיו שף-דגים בת ים

מרק על הגלים

מאת: רונית סבירסקי

 

יש לי חולשה גדולה למרקים. אם היה מוטל עלי לבחור מנה אחת מתוך תפריט שלם יש להניח שהייתי בוחרת במרק. במיוחד אם יש לו טעם וניחוח ביתי. לא פעם אני מוצאת את עצמי חושקת ב"סופ נאצי" של ניו יורק ומדמיינת את התור שמתפתל לאט מהמדרכה אל תוך החלל הקטן והמחומם. על האנשים שעומדים בחוץ, קופאים מקור ונושפים הבל פה לבנבן רק כדי לחמם אותו כמה דקות אחר כך במרק סמיך וחם. כבר שנים שאני עוקבת אחרי מרקיות בארץ ולא הצלחתי לקבץ יותר משתיים שלוש שיש להן לפחות 6-5 סוגי מרקים. דווקא המנה שאפשר לאלתר ולשחק בה שאינה קשה לבישול ומרכיביה בדרך כלל אינם יקרים, דווקא היא לא עוברת את אחוז החסימה. זו הסיבה שהוציאה אותי באחד מימי הגשם הכבדים השבוע מן הבית והובילה אותי לא פחות ולא יותר מאשר לשפת הים בבת ים.

 

מרק קרם שמנת (צילום: אנטולי מיכאלוב)

 

בטטה עם יוגורט או בצל שחום

מסעדת תאיו שעל מיקומה כבר נאמרו אין ספור סופרלטיבים עמדה כמו ספינה ספונת גלים ורוחות על החול הלח וקלטה אל תוכה החמים את חובבי המרקים. מן החלונות הגדולים נשקפו גלי הים הסוער, הגשם ניתך במלוא עוצמתו על הגג ובפנים הוגשו קערות גדולות ומהבילות של מרקים. בשלב הראשון הם הכניסו לתפריט החורף ארבעה סוגים: מרק ירקות, מרק כתום של בטטה עם יוגורט, מרק בצל שחום היטב ומרק פירות ים. אבל להכניס סתם ארבעה מרקים לתפריט זה עדיין לא יוצר פסטיבל. תאיו עשו עוד צעד שיווקי ובקשו ממספר "סלבס" לתת את מתכון המרק האהוב עליהם ביותר.

 

מתכוני מרק של סלבס (צילום: רפי דלויה)

 

מתכון של סלב

כך התקבצו להם בטי רוקוואי, ארז דדרזנר, יואב מאיר ורפי אמזלג שכל אחד מהם הציג את המרק האולטימטיבי שלו. אם אינכם יודעים מיהם הסלבים שתרמו את המרקים כנראה שאינכם צופים בטלוויזיה, לא מכירים את עולם הדוגמנות וסרבני תוכניות ריאליטי. לא נורא, אפשר לחיות גם בלי זה. אבל העיקר זה המרק. כך זכינו ברביעייה המחממת: מרק המינסטרונה של בטי רוקוואי, כוהנת הדוגמניות, מלווה אותה כבר שני עשורים, מאז שטעמה אותו במסעדה קטנה בפירנצה וביקשה את המתכון.  (29 שקל), מרק קרם בטטה קטיפתי במיוחד, הוא המזור של יואב מאיר סטייליסט ומעצב אופנה שמכין את המרק הזה בעצמו כשהוא מארח בביתו (29 שקל), רפי אמזלג מלך הסדרות וסרטי הפשע, מגיש מתכון שמרני מבית אמא  - מרק בצל חורפי וחם עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן (29 שקל) ארז דה דרזנר, מ"האח הגדול 2", מגלה שורשים צרפתיים, ומגיש מתכון לבויאבז אמיתי (39 שקל). המרקים מוגשים כחלק מהתפריט או כמנה ראשונה בתפריט העסקי.

 

תאיו שף-דגים, על הגלים , החוף הדרומי, בת ים, טלפון: 03-6565650