צלם: שירן כרמל
"רוסטיקו" חוגגת את פסטיבל הסאגרה

ברוטב לימון

מאת: רונית סבירסקי

 

הוא חמוץ, הוא צהוב, קצת מחוספס, שופע סקס אפיל וקשה להסתדר בלעדיו. נא להכיר אדון לימון, שלכבודו נכתב לפני שנים רבות הדואט: "לימון, לימון! מה יש צלחת? אולי נלכה לטייל עכשיו ביחד". מילות השיר הופכות אקטואליות כל-כך במיוחד כשמדובר בפסטיבל שכולו מוקדש ללימון והוא יוגש לכם בסופו של דבר על הצלחת. עד היום נדרשנו לטוס לצרפת כדי לחגוג עם הלימון והשנה יש לנו כבר שלוחה ישראלית שהובאה לכאן על ידי "רוסטיקו" התל אביבית. 

 

(צילום: שירן כרמל)

 

פסטיבל לימונים

בכל שנה בחודש פברואר בין ה- 11 ל- 27 בחודש הופכת העיר 'מנטון' בריביירה הצרפתית לצהובה. ברחובות העיר עוברת תהלוכה של 11 עגלות מיצג מקושטות ביצירות אמנות שעשויות מלימונים ואליהן מצטרפות דמויות מעולמו של וולט דיסני. כל זני הלימונים מוצגים לראווה ולצדם מוצרי לוואי כמו סבונים, בשמים, מאכלים ומשקאות. העיר 'מנטון' זכתה לכבוד החמצמץ הזה בזכות הלימונים המצוינים שגדלים על אדמתה ועל כך מעידה ההיסטוריה.

 

ב- 1895 חיפשו בעלי המלונות בריביירה גימיק שיביא אליהם תיירים גם בחורף. הם הגו רעיון לערוך קרנבל ססגוני של פירות ופרחים. ארבעים שנה לקח להם להבין שלימון מוסיף המון ורק ב- 1934 התהלוכה התמקדה בלימונים, הדרים ופרחים שמגדלים החקלאים המקומיים. כמה נערות יפיפיות, תלבושות צבעוניות ושוק כפרי כבר עיצבו את אופיו של הפסטיבל שהפך לסמל המסחרי של 'מנטון'.

 

יום הולדת, פסטיבל ויין

"רוסטיקו" האיטלקיה שחוגגת בתחילת דצמבר יום הולדת 6 לסניף שלה ברוטשילד ו-3 שנים לסניף באזל. את הזר ליום ההולדת הם קיבלו מלשכת המסחר האיטלקית ואיגוד השפים האיטלקי כשזכו לאחרונה בתואר ""ospitalita' italiana. תואר שמוענק למוסדות איטלקיים מקוריים לאות הוקרה על שימור המסורת הקולינארית האיטלקית. לרגל יום ההולדת והזכייה בתואר החליטו ברוסטיקו לחגוג את פסטיבל הסאגרה כמחווה לפסטיבל המסורתי. הפסטיבל יתקיים בין ה-1 עד ה-10 בדצמבר כששני הסניפים יעוצבו בסגנון כפרי איטלקי ויוגשו מנות על בסיס לימון בלווי קראפ של יין איטלקי.

 

(צילום: שירן כרמל)

 

פרחי זוקיני, פיצה ופרופיטרול

בין המנות שהלימון "מתלבש" עליהן מצוין היו פרחי זוקיני צבעוניים ממולאים בגבינת ריקוטה ופרמיג'אנו עטופים בחמאת לימון ואגוזים (37 שקל), פיצה רוסטיקו לימונה שקיבלה תוספת של ביצת עין וקליפות לימון (55 שקל), פילה לברק בתוספת ירקות ירוקים ברוטב יין לבן, לימון קונפי ועשבי תיבול. גם בקינוחים חוגג הלימון עם פרופיטרול של גלידת לימון וקרם שוקולד לבן חם (42 שקל) עוגת באבא (הסולת המסורתית) ספוגה בלימונצ'לו בתוספת קצפת (39 שקל).

 

למנות הותאמו יין החל מקאווה לפתיח, יין לבן קליל למנות הראשונות כדי שלא ישתלט על הטעמים ואדום "עמוק" שמתאים היטב לפילה בקר. חלק מהבילוי ברוסטיקו היא "ההצגה" שמתרחשת לעיני הסועדים כשהמטבח פתוח, הפיצות והלחמים נאפים בטאבון וממלאים את החלל בריח הנפלא של לחם טרי.

 

רוסטיקו שדרות רוטשילד 15, רוסטיקו באזל 42, פתוח מדי יום החל מ-12:00 עד חצות בשישי-שבת מ-8:30.  טל. 03-5100039, 03-6026969