"סוזט" תל אביב - שובו של הקרפרי

שובו של הקרפרי

מאת: עינת לוי

 

"סוזט" (Suzette) ממוקמת ברחוב פינסקר 30, סמוך לבוגרשוב במרכז תל אביב, מביאה לעיר את הקרפ הצרפתי כמו שטרם הכרנו. לא, לא מדובר בקרפ המתוק ממולא השוקולד שהיה אופנה חולפת בקולינריה הישראלית אלא בשלל מנות מלוחות ומתוקות כאחד כולן על מצע קרפ צרפתי במגוון טעמים. ממילויים צרפתיים קלאסיים, דרך מנות ים תיכוניות ועד לטעמים מזרח תיכוניים כשהקרפ הוא רק המעטפת.

 

געגוע לצרפת

סלין קורץ, שעלתה ארצה לפני כ-13 שנה, ובעלת הסושיה המוכרת "מון", היא שמביאה אלינו את הקונספט החדש, ה"קרפרי". לדבריה הקרפ בשבילה הוא געגוע לילדות בצרפת. ב"סוזט" היא לוקחת אותו בתור בסיס, אליו היא מצרפת השפעות מהמטבח המקומי וממטבחים אהובים על הקהל הישראלי. 

 

קרפ שרימפס עם חמאת עגבניות תמר

 

קרפים ללא גלוטן

הקרפים במקום עשויים קמח כוסמת, שאינו מכין גלוטן ועשוי להתאים למי שרגיש לחלבון, ולנמנעים מטעמי בריאות ותזונה. עם זאת ממליץ הצוות במקום להיוועץ במלצר טרם בחירת המנה בכדי לוודא ששאר מרכיביה אינם מכילים גלוטן. בנוסף כדאי לקחת בחשבון כי המנות המתוקות, תחת תפריט הקינוחים, מוגשות עם קרפ עשוי קמח לבן.

 

גלילת קישוא ומרק גספצ'ו

את הבילוי במסעדה התחלנו בשתי מנות פתיחה, גלילת קישוא במילוי סלמון מעושן, קרם פרש וביצי סלמון (25 שקל). דפי הקישוא הדקיקים ספגו את שאר טעמי המנה שאכן עוררו את החך ואת התיאבון כיאה למנת פתיחה אך יש לקחת בחשבון שמדובר במנה קטנה שלא מאוד מצדיקה את המחיר. מרק גספצ'ו קר שהוגש במרקם מדויק ותיבול מעודן לצד צנים מלווה בסלט קצוץ דק (16 שקל).

 

ירידה לצורך עליה

את זרם המנות העיקריות פתחנו בקרפ כוסמת במילוי שרימפס ברוטב חמאת עגבניות תמר, בזיליקום ואספרגוס עם שבבי פרמזן (53 שקל). תיאור המנה נשמע מבטיח לאוהבי השרימפס אבל משהו לא הצליח להתחבר שם בין המרכיבים לקרפ. טעמי המילוי לא הצליחו לגבור על טעמו של הקרפ בעיקר כיוון שלא נספגו בתוכו והשרימפס שהוגש לנו היה מבושל יתר על המידה.

 

המנה המוצלחת

מכאן התחלנו רק לעלות. המנה הבאה שהוגשה לשולחני הייתה קרפ כוסמת במילוי קרם גבינת עיזים, סלק אפוי לצד סלט עלי בייבי בוויניגרט הדרים ושקדים מקורמלים (52 שקל). כאן הכול התחבר בסוג של שלמות. הטעמים נספגו בקרפ והשילוב של הסלק שצבע את גבינת העיזים היה חלומי. המנה המוצלחת ביותר שהוגשה לשולחני באותו הערב.

 

קרפ גבינת עיזים וסלק

 

סלמון ושמנת

עברנו לקרפ כוסמת במילוי סלמון מעושן בויניגרט חרדל לימון וטארגון עם קרם פרש לצד סלט נבטי חמנייה וביצי סלמון (54 שקל). כשמשלבים סלמון ושמנת מדברים על הצלחה ידועה מראש. כמויות נדיבות של סלמון ושמנת מלאו את הקרפ והכתירו מנה נוספת כטובה.

 

טורקי בנוסח צרפתי

המנה העיקרית האחרונה שטעמנו הייתה קרפ כוסמת במילוי בקר טחון ושיני שום בקרמל לימון עם טחינה ירוקה, עגבניות שרי פטרוזיליה ועלי בייבי (54 שקל). המנה, שהוגשה כשהבשר חם וצנוברים מפוזרים מעליו, הזכירה לי את הלחמא עג'ון המוכר מהמטבח הטורקי רק שהפעם הוא בגרסתו הצרפתית. הבשר תובל במדויק והטחינה נתנה את הטון הרצוי. מומלץ. 

 

קרפ סוזט וקרפ פיסטוק

בפינת המתוקים התחלנו בקרפ סוזט הצרפתי הקלאסי ברוטב קרמל תפוזים (35 שקל), שהוגש במלוא הטקס, כשהמלצר שופך צ'ייסר של ליקר גרנד מרנייה ומדליק באש את הקרפ שהוגש לשולחן. האלכוהול שלא נשרף בשלמות הותיר טעם מריר בצלחת שקצת גרע מטעמם המתקתק של התפוזים המקורמלים.

 

בלי אש ובלי טקס המנה הבאה שהונחה על השולחן הייתה קרפ פיסטוק פירות יער ושקדים לצד גלידת וניל (32 שקל). איזה סיום מוצלח זה היה. קרם הפיסטוק המתוק השתלב בחמיצות הקלה של פירות היער ולכך התווספו נגיעה של גלידה וניל ואבקת סוכר שיצרו מיזוג מושלם. אם בשילוב בין טעמים עסקינן, סיימנו בקרפ שהוגש חם עם חמאה שנמסה לתוכו ועליה נמרח קרם קרמל חמים לצד גלידת וניל (26 שקל). השילוב הנכון בין מתוק למלוח היה סיום נאות.

 

קרפ סוזט קלאסי

 

לצד תפריט הקרפים העשיר של "סוזט" ניתן למצוא גם סלטים ומנות בוקר.  התפריט העסקי מציע שתיה, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר הקרפ. תוספת קינוח לעסקית בהנחה של 7 שקל (תפריט הבוקר והעיסקיות מוגש בין השעות 18:00-9:00).

 

"סוזט"

פינסקר 30 תל אביב

03-6034422