על הבר אצל שושקה

על הבר אצל שושקה 

מאת: רונית סבירסקי

 

"שושקה שווילי" במתחם התחנה בתל אביב הוא בר כמו שבר צריך להיות. גם אם יש לו שף ותפריט הוא לא יהפוך את עורו למסעדה וזה כל הכייף שבו. דווקא במקרה של "שושקה" המרפסת מול הים היא לא השוס, כי צריך לשבת על הבר, לתפוס ראש עם הברמן שמכיר בעל פה את 70 סוגי הבירות ואין סוף משקאות אלכוהוליים ולהסתכל על התל אביבים שמבינים עניין, מתיישבים על הבר ובודקים את הסביבה. לאן נושבת הרוח הערב?

 

אצל שושקה על הבר

 

70 סוגי בירה

המון בירות מסודרות ב"לימין שור" בכל פינה, במקררים שנראים כמו ויטרינות לתצוגה, על הקירות מעל ומתחת לבר.  תפריט הבירות עבה יותר מספר בישול ויש בו בירות צ'כיות, איטלקיות, גרמניות, אנגליות, אירלנדיות, הולנדיות, בלגיות, ספרדיות, אוסטריות, סקוטיות, אמריקאיות, מקסיקניות וישראליות.

 

לחימום הקנה תוך כדי נבירה בתפריט מגיש לנו יובל הברמן שוט של הליקר החדש "סקינוס מסטיה" שמבוסס על "אלת המסטיק" ומכיל 35% אלכוהול. תנו לו משימה ותראו איך הוא משחק אותה. מספיק שתגדירו בשתי מילים איזו בירה אתם אוהבים ויש סיכוי שבטעימה הראשונה זה יהיה בינגו.

 

קל להיכנס לאווירה במקום, הוא אפלולי במידה, על הקירות תלויים פוסטרים של חברות בירה מכל העולם, הבר ארוך ומרווח והברמנים זריזים. האקשן של יום חמישי מתחיל לקראת השעה 22:00 וכיוון שהגענו מוקדם יותר תפסנו מקום טוב על הבר והעסקנו את הברמן בבחירת המשקאות והמנות. כמו בבר מקצועי המנות מתלוות למשקאות בסגנון טאפאס.

 

לצד הבירה

השף, אלעד בלחנס (לשעבר קרפצ'יו בר, גדרה 26) הרכיב תפריט קליל וקיצי שמתאים גם לישיבה עם קוקטייל או בירה קרה על המרפסת שצופה למתחם התחנה וחוף הים לכיוון יפו. בתפריט: 6 סוגי נקניקיות עבודת יד – פורט, אירי, צ'פולטה, מרגז, צ'וריסוס ובקר.

 

מנות טאפס

 

מנות טאפאס: כיפה אדומה- קוביות סלק מקורמלות, מוגשות עם גבינה כחולה (29 ₪), עלי גפן- במרינדת מי סוכר ופלחי תפוז, בליווי טחינה ויוגורט (27 ₪), שושקה מאשרום- תערובת פטריות בעשבי תיבול מוקפצים בחמאה מוגשים על לחם (32 ₪), מסבחה עדשים- תערובת עדשים שחורות, ירוקות וכתומות, טחינה שמן זית ומיץ לימון (23 ₪), קרוסטיני מטיאס- רביעיית קרוסטיני, חרדל דיז'ון, קרם פרש, פלפל חריף ומטיאס (29 ₪). אנחנו אהבנו את הבטטה האפויה בתימין עם מלח ים אטלנטי, קוביות חציל, גבינת פטה ואנשובי (35 שקל).

 

בעיקריות, בנוסף לנקניקיות מתווספות מנות: שוקרוט- תבשיל בירה קלאסי המכיל תפו"א, נקניקיות, כרוב, שורשים ומבחר תבלינים (63 ₪), פילה מוסר ים- מוגש על מחבת יציקה לוהט, ברוטב חמאת מרווה ולימון בליווי קרם שורשים (69 ₪), סטייק בורגר- רצועות סינטה במרינדת חרדל ודבש, מוגש בלחם פרנה מרוקאי, בליווי מיקס עלי בייבי ובצלים מקורמלים (55 ₪).

 

קינוחים? ממש אין צורך, הבירה כל כך טעימה שהיא מתאימה גם בתור קינוח.

 

 

שושקה שווילי- קויפמן 1, מתחם התחנה, תל אביב. טלפון: 03-5160008 ראשון- שבת 08:00- לקוח אחרון.