צלם: יח"צ
מסעדת "ברטה" מציגה את תפריט הלילה

ברטה

מאת:  עינת לוי

 

מסעדת "ברטה" פועלת באור יהודה כבר מעל 20 שנה. היא מגישה מידי יום תפריט של תבשילים ביתיים בסגנון ים-תיכוני. לאחרונה החליטו בעלי המסעדה למצות את הפוטנציאל של חיי הלילה והשיקו תפריט לילי בסגנון דיינר אמריקאי, "ברטה של הלילה".

 

דיינר ים תיכוני

ספות עור אדומות ושולחנות מצופים פורמייקה כיאה לחזות המוכרת של דיינר אמריקאי לא תמצאו שם, ובטח לא מלצריות שאת שערן מקיפה רשת שחורה. המקום מציע אווירה חמימה של מסעדת בשרים, עם שולחנות עץ כבדים, אורות ניאון עמומים מרפסת מקורה רחבת ידיים ובר מעוצב מלא באלכוהול ובירה.

 

שולחנות עץ כבדים ואורות נאון עמומים, מסעדת ברטה בלילה (צילום: יח"צ)

 

תפריט הלילה מצטרף לתרבות ההמבורגרים שהלכה והתפתחה סביבנו. חלקו הארי מורכב ממגוון המבורגרים מבשר בקר, שנטחן במקום במשקלים של 220 – 350 גרם. את ההמבורגר כמובן ניתן לשדרג בתוספות כמו בצל מטוגן, ביצת עין, פטריות פורטובלו, פלפלים חריפים וכבד אווז. תוספת גבינה לא תמצאו פה, כיוון שהמסעדה כשרה. לצד ההמבורגרים, שמוגשים בלחמנייה, ישנו גם המבורגר "לייט" עטוף בעלי חסה.

 

ארוחת לילה

את ארוחת הלילה שלכם בברטה תוכלו לפתוח במנות פתיחה מגוונות, לתשומת ליבכם מנות הפתיחה רק נקראות כך, אך גודלם הולם מנה עיקרית שעשויה למלא אתכם עוד טרם הספיק המטבח להניח את ההמבורגר שלכם על הגריל לצלייה. אני התנסיתי בשני מנות פתיחה האחת חציל בלדי קלוי על להבה עם עגבניות ושום ועליו טחינה פיקנטית, החציל הוגש חם כראוי למנה והעגבניות אכן היווי שינוי מרענן לחציל המוכר. הלחמים שהוגשו לצידו תרמו גם כן להצלחת המנה.

 

המנה השנייה הייתה קרפצ'יו סינטה בשמן פטריות פורצ'יני, עליה פוזר מלח גס יותר מהנדרש. עודף הנוכחות של המלח וחוסר הנוכחות של גבינת הפרמזן והחומץ הבלסמי היה מורגש. מנות פתיחה נוספות: ברוסקטות קלויות עם תוספות, חלת בצל, פוקצ'ות, כבד קצוף וכנפיים.

 

כבד עוף בבצל ויין על מצע פירה (צילום: יח"צ)

 

פילה אווז וקבבוני טלה

אם לא חשקה נפשכם בהמבורגר לשעת לילה, המקום מגיש מנות עיקריות נוספות, בהן סטייק אנטריקוט, פילה אווז, קבבוני טלה, כבד עוף בבצל ויין, סטייק פרגית ושניצל עוף. כבד העוף מוגש בקערית מרק ענקית מלאה בפירה, עליו הונחו כבדי העוף שבושלו במרינדת בצל ויין. התוצאה היא מנה מתוקה, ואולי מתוקה מידי, מה שמקשה, בנוסף לגודל, להתגבר עליה עד תום.

 

אז אם אתם תושבי אור יהודה, או שסתם נקלעתם לסביבה ברעב של שעת ערב מאוחרת, ברטה היא אכן שינוי מרענן במעוז השיפודיות שסובב אותה. תחלקו במנות הראשונות, כדי שתוכלו להקדיש תשומת לב מלאה למנה העיקרית, ולכו על ההמבורגר, גם אם בחרתם שיוגש לכם עטוף בעלה חסה ולא בלחמנייה.

 

בתפריט:

מנות פתיחה:

חציל בלאדי קלוי על להבה עם עגבניות, שום וטחינה פיקנטית (28 שקל)

קרפצ'יו סינטה בשמן פטריות פורצ'יני (36 שקל)

חלת בצל (28 שקל)

כבד קצוץ עם ערימת שבבי בצל קריספי מטוגן (22 שקל)

 

מנות עיקריות:

המבורגר, עשוי מבשר טרי הנטחן במקום:

ברטה קלאסי 350/220 גרם (39 שקל)

ברטה טלה 250 גרם (42 שקל)

ברטה לייט 220 גרם עטוף בעלי חסה (35 שקל)

אנטריקוט רוסיני 300 גרם (140 שקל)

פילה אווז (89 שקל)

קבבוני טלה (49 שקל)

 

ברטה

יהדות קנדה 1, אור יהודה

שעות פתיחה:

ראשון – חמישי, מהשעה 11:00 ועד אחרון הלקוחות. תפריט הדיינר מוגש מהשעה 18:30.

שישי, 10:00- 15:00 (אוכל ביתי בלבד).

טל. 03-6320128