צלם: רונית סבירסקי
מסעדת פריים גריל - סטייק מהויטרינה
צלם: רונית סבירסקי
פוקצ'ה ומזטים
צלם: רונית סבירסקי
סיגר ממולא פרגית וסלסה
צלם: רונית סבירסקי
סטייק על הצלחת
צלם: רונית סבירסקי
גריל מן
צלם: רונית סבירסקי
על הגריל

בשר וים

מאת: רונית סבירסקי

 

דלפק מעוצב בצורת גל ניצב מול חלון גדול הפונה אל טיילת תל אביב וגלי הים המתנפצים. זהו השולחן החם של מסעדת "פריים גריל" שנפתחה לאחרונה במקום שבו עמדה בנג'מין סיגל. תמונת נוף אנושית של עוברים ושבים משתלבת בכביש הסואן וברקע הפסטורלי. בחלל הפנימי יש שקט אלגנטי. הריהוט האקלקטי-רטרואי מחזק את  התפיסה של קפיצה קטנה לחו"ל וכך גם התיירים שגודשים את המקום.

 

הבראנץ' בדרך

הצצה ראשונה לתפריט מגלה שיש ביום שישי בראנץ' עד כניסת השבת. רעיון נבון במקום הנכון. בדיקה לגבי מחיר הבראנץ' מזכה אותנו בתשובה שעדיין לא מפעילים אותו אבל זה עומד להתרחש בעוד מספר שבועות. מחכים לבאות.

 

קוקטייל מול שקיעה

שעות אחר הצהרים המאוחרות מתאימות לבילוי רומנטי ב"פריים גריל". אפשר לשבת בחוץ ואחר כך להיכנס לחלל המואר באפלוליות קרירה ולבחון את ויטרינת הבשרים שעומדת בכניסה. הקרניבורים יכולים לחגוג. להצביע על נתח עסיסי בכל משקל שעושה להם את זה ולחכות לתוצאות. אלה שמסתפקים בנתחים שפויים ימצאו בתפריט מבחר מכובד. השף יוהן בניסטי אחראי על בחירת הבשרים ותהליך היישון. הוא הרכיב תפריט שמאפשר להרכיב את המנה לפי הטעם האישי. התוספות רבות ומגוונות ומי שמעדיף להסתפק בבשר יקבל את הנתח נטו על הצלחת.

 

בתפריט

גם אם אתם בדיאטת חלבונים אל תוותרו על הפוקצ'יה (19 שקל). היא אפטייזר שנעשה במקום באפייה על אבן בתוספת שמן זית ומגיעה לוהטת לשולחן כשלצדה קרם חצילים צרוב היטב, צ'ימיצורי וזיתים. בין המנות הראשונות הסתמנה המנצחת בדמות אספרגוס בטמפורה ירוקה (39 שקל), אהבנו גם את הסיגר הממולא בפרגיות, טחינה וסלסלה (34 שקל), יש גם סינטה כבושה במלח ים (39 שקל) וסלמון גרבלקס  עם ביצי סלמון אדומות (43 שקל). בעיקריות שולטים במגרש הבשרים: אנטריקוט פריים 250 גרם (89 שקל), פילה בקר וכבד אווז (129 שקל), אסאדו עגל (99 שקל), קבב ביתי (69 שקל), פילה בקר (109 שקל) וצלעות טלה (129 שקל).

 

תוספות לא שגרתיות

התפריט מכיל שורה ארוכה של תוספות שנחלקות לקטגוריית הפחמימות ולעומתן הירקות. פירה תפוחי אדמה בשומן אווז, קליפות  תפוחי אדמה פריכים, תפוחי אדמה בצ'ילי (15-11 שקל), סוגים שונים של ירקות: עגבניות ובצל על האש, פטריות בגריל, אספרגוס בגריל, סלק אפוי בבלסמי וטבעות בצל פריכות (21-15 שקל).

 

יינות וקינוחים

מבחר סלקטיבי של יינות ישראלים כשרים מאפשר להזמין בקבוק ויש גם כמה שניתן להזמין מהם כוס יין.

בקינוחים: גלידות וסורבטים (31 שקל) פרפה חלווה גלידת פיסטוק ושערות חלווה (37 שקל) ומאנג'רי שוקולד וגלידת תרמילי וניל (37 שקל).

 

המסעדה כשרה, שעות פתיחה ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי עד שעה לפני כניסת השבת ומוצאי שבת שעה אחרי יציאת השבת. הרברט סמואל 60 , מגדל האופרה. טל. 03-5100266