צלם: Ronit Svirsky
מסעדת שף לה רג'נס במלון המלך דוד
צלם: Ronit Svirsky
רב המלצרים מוריס מוזג מרק
צלם: Ronit Svirsky
מרפסת מול חומות העיר העתיקה
צלם: Ronit Svirsky
שקדי עגל מצופים וחלמון
צלם: Ronit Svirsky
אסקלופ לוקוס עם קרם סלק
צלם: Ronit Svirsky
חזה ברווז עם קרם שעועית לבנה

7 מנות טעימות

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת לה רג'נס היא הקצפת של מלון המלך דוד. מבנה חצי עגול שמחלונותיו ומהמרפסת הרחבה שלו צופים אל חומות העיר העתיקה, אל בריכת המלון המפוארת והגינה המטופחת. קשה להימנע מן ההרגשה המלכותית שמלווה את הסועד מן הכניסה ועד הרגע שבו הכסא מוגש לישיבה על ידי המלצר. השעה המומלצת ביותר להתחיל את הסעודה היא כשקרני השמש עדיין מתלבטות אם לעזוב את תפקידן ולהעלם. צבעי השמיים מתחלפים ומשנים את גוון האבנים של חומות העיר העתיקה וצריחיה. השקט אופף את הבריכה שרק שעה קלה קודם לכן שקקה חיים. הכל מתנהל בנינוחות שמתאימה כמו כפפה לארוחת הטעימות של השף דודו ביטון.

 

חומות וצלילי פעמונים

לא כל יום זוכים למסע הקולינארי הזה אלא רק בימי שלישי וגם אז התפריט משתנה בכל פעם לפי הפנטזיות וחומרי הגלם שהשף מצא בשוק באותו יום. מפות הבד הצחורות נפרשו על הברכיים, כוסות הקריסטל מתמלאות בסנט פלגרינו, אוויר ירושלמי צח עוטף מכל עבר, פעמוני הכנסיות מצלצלים ונרות קטנים נדלקים על השולחן. מעל ראשנו מתנשא המבנה ההיסטורי של מלון המלך דוד במלוא הודו ומוסיף אצילות למעמד.

 

שקדי עגל מצופים וחלמון ביצה

לשולחן מוגשים ממרח עגבניות, שמן זית מעורב בבלסמי ולחמים שנאפו לפני דקות ספורות במטבח המלון. המנה הראשונה מגיעה על צלחת לבנה שנראית כמו כובע של נסיכה מתחרות סוסים אנגלית. שוליים רחבים וגומה קטנה שבמרכזה שקדי עגל מצופים על מצע רטטוי פטריות שחום ובראשה חלמון במרקם המושלם שבין ביצה עלומה לקשה. הצלחת הריקה נלקחת יחד עם הסכו"ם והמנה שלאחריה מוגשת בצלחת מעוצבת בהתאם למנה יחד עםסט סכו"ם חדש. שבע פעמים הוחלף הסכו"ם במהלך הארוחה.

 

מרק מקנקן חרסינה

על צלחת מוארכת שדופן אחת מתרוממת בגינדור והשנייה מתקפלת כמו רגל של עלמה ביישנית הונח אסקלופ לוקוס עם קרם סלק אדום וסלט עולש. הצלחת הבאה חזרה לסימטריה העגולה אלא שהפעם השקערורית המרכזית גדלה ובתוכה נחו נטיפי עוף, קווי וצ'ילי. משהו היה חסר כדי להשלים את התמונה ובעוד אנחנו תוהים מהו הגיע רב המלצרים עם קנקן חרסינה לבן ומזג על הנטיפים את המרק בטמפרטורה המדויקת שלו. מרק קרם עוף בניחוח קוקוס התמזג בסלסת הקווי, הליצ'י ונטיפי העוף.

 

אספרגוס מאודה עם קציפת חרדל

רב המלצרים מוריס אינו מציק בשאלות אם טעים לנו, או אם הכל בסדר, הוא רק מביט בעיניים ומחכה לחיוך של שביעות הרצון ואוסף את הצלחות הריקות בגאווה. הוא חוזר עם צלחת אובלית שעליה מונח אספרגוס מאודה עם קציפת חרדל וכשהצלחת נשארת ריקה הוא מביא כוסית גרניטה של אשכוליות אדומות. הכנת החיך למנות העיקריות עברה בהצלחה ואל השולחן הוגשה צלחת עגולה בעיצוב חדש ועליה חזה ברווז עם קרם שעועית לבנה ברוטב חמוציות. מנה עיקרית נוספת הייתה דפי פילה בקר וכבד אווז ברוטב "פיננסייר" שהוגשו עם ירקות מוקצפים ובליני בטטה. מנה שזכתה לציון לשבח. קינוח לה רג'נס הוא הפתעת השף שמורכבת ממנות מוקטנות של קינוחי גורמה וכמובן קפה או תה לסיום.

 

החגיגה הזו עולה 350 שקלים לאדם בהזמנה מראש. הארוחה מתקיימת לא יאוחר משעה 20:30 בערבי ימי שלישי.

לה רג'נס טל. 02-6208888