צלם: Ronit Svirsky
מסעדת בבה יאגה - ערבי ג'אז ויין
צלם: Ronit Svirsky
בבה יאגה
צלם: Ronit Svirsky
ג'אז ויין בגן
צלם: Ronit Svirsky
הגינה בשקיעה
צלם: Ronit Svirsky
בבה יאגה 2
צלם: Ronit Svirsky
בבה יאגה 3

ורניקי ובורשט

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "בבה יאגה" שקיבלה את שמה מהמכשפה הרוסית המפורסמת ביססה את מעמדה בקרב אוהבי האוכל המזרח אירופאי ובמיוחד הרוסי. במתחם הפנימי טפטים בגוון שמנת, נברשות מעוצבות, רצפת עץ בהירה וריהוט כהה. בר דמוי שיש גדוש משקאות וסידורי פרחים רעננים באגרטלים גדולים. היין מוגש בכוסות קריסטל, מפיות בד, אופרות מתנגנות ברקע ומלצרים חדורי שירות קשובים לכל בקשה.

 

ג'אז ויין בגן

בחודשי הקיץ פתוח הגן הגדול, מרחבי דשא ובריזת ים. בעלי המסעדה החליטו לפנק את הסועדים והפכו את ימי חמישי לערבי ג'אז ויין. הרכבים שונים מתמקמים בפינת הגן והחל ולאחר השקיעה מלווה את הארוחה מוסיקת ג'אז חיה שמשתלבת היטב מאכלים וביין. המחיר שווה לכל כיס ותמורת 60 שקלים לאדם מקבלים יין ללא הגבלה.

 

בתפריט

אם תחליטו לצרף למוסיקה וליין גם מנות מהתפריט תוכלו לבחור בין מתאבנים לפתיחה כוללים: כריכוני קוויאר אסטרחן שחור מדג בלוגה, סושי צלופח, פטריות שמפיניון ממולאות בפלפלים וכריכוני רוסטביף (75 ₪ לזוג), בין הראשונות: גרבד לקס בכבישה ביתית (45 ₪), מרק רוסי קלאסי מוגש עם פלח לימון וזיתי קלמטה (38 ₪), פרוסות רוסטביף לצד חזרת אדומה (42 ₪), מרק בורשט, ורניקי ופלמני שהיא פסטרמה משובצת שיני שום (65-38 ₪). בעיקריות: עופיון טאבאקה מהמטבח הקווקזי עם קרם שזיפים והרבה שום עשוי במכבש מיוחד שמגהץ אותו למצב שטוח (95 ₪) ולוקוס עם חסלונים (140 ₪). המנות מוגשות בכלים מיוחדים: ורניקי בכלי מחמר, המתאבנים על כלי לבן בצורת עלה ושפמנון נאפה בתוך לבנה אדומה. פתוח כל השבוע 23:00-12:00.