כוכבים בצלחת

מאת: רונית סבירסקי

 

ארוחות במטוסים הן לא גליק גדול אלא אם כן אתם במחלקת עסקים או מועדפים עתירי ממון שישנים במחלקה ראשונה. מסעדה באוויר זה כבר סיפור אחר. אפשר להשוות את ההרגשה לטיסה בגובה נמוך בלי קירות. ארבעה כיווני אוויר עם נוף לים כך שאין צורך במיזוג אוויר. אי אפשר להסתובב במעברים ותשכחו מללכת לשירותים. מסעדות מעופפות דומות פועלות בטוקיו, פריז, בודפשט ודובאי בשם Dinner in the Sky.

 

מפרט טכני:

לאלה שחייבים לדעת איך זה בדיוק עובד: על רחבת בטון גדולה עומד שולחן גדול אפוף ברזלים ומתקני הרמה ומחובר בקצהו העליון למנוף. סביב השולחן על גבי רצפה יציבה מורכבות חזק 22 כורסאות עור בעיצוב כסא מנהלים. לכל כורסה יש צמד חגורות בטיחות אחת נכרכת סביב הבטן והשנייה מתפצלת בין הרגליים ומצמידה את הכתפיים אל המושב. אל תאבדו את התיאבון זו רק ההתחלה. כדי לשחרר את הסועדים מהפאניקה דואגים לקוקטילים ושמפניה כבר מהשלבים הראשונים.

 

שלב ההתרוממות:

השפעת הדרינקים מאפשרת התרוממות חלקה לאוהבי האתגרי. אלה שסובלים מפחד גבהים נאחזים בדלפק שלפניהם בחזקת קרש הצלה ומסרבים לשחרר גם כשמגישים להם כיבוד. המנוף מושך את המתקן באיטיות עד לגובה של 50 מטרים וקו החוף של תל אביב על מגדליו ומלונותיו נראה כציור גדול על קירות המסעדה המעופפת.

 

חשבון עם כוס מים בבקשה

השף פרנק אזולאי שאמור לצקת לתוך השואו הזה גם קולינריית גורמה מסתובב במעין מרחב פנימי קטן כאילו הוא נולד עם כנפי טיסה. מחייך ומחלק עוד שמפנייה לנוכחים. בין המנות כבד אווז, צלעות טלה ועוגת דובדבנים. המחיר באלפי דולרים לאדם תלוי בתפריט הסופי ובכמות האלכוהול שתידרש לכם כדי להוריד את מפלס החרדה.

צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: רונית סבירסקי
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky
צלם: Ronit Svirsky