צלם: רונית סבירסקי
מסעדת רונימוטי 1
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת רונימוטי 2
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת רונימוטי

איטליה זה כאן

מאת: רונית סבירסקי

 

"רונימוטי" הוא מקום שקל להתאהב בו. זוהי מעדנייה קטנטונת ומסעדה איטלקית משובחת שכובשת ממבט ראשון. אם לא די בכך החשבון השפוי בסוף הארוחה הופך את החגיגה למושלמת. עסקה מצוינת. היא לא נראית כמו מסעדה קלאסית. בחוץ פזורים כמה שולחנות בין בריכות המים של מתחם זיו וכשעוברים את סף הדלת מגלים מעדנייה עמוסת מעדנים: חריץ ענק של גבינת פרמז'ן בכניסה, סלסילות קש גדושות בלחמים, ויטרינה עם גבינות וסלטים. מטפסים במדרגות העץ אל הגלריה שמשדרת חמימות עם רצפת פרקט כהה וריהוט רטרו ומשקיפים על צמרות העצים שבחצר. יין הבית, מונטה פולצ'נו, מוגש בקראפ שמספיק לשתי כוסות וחצי (40 ¤). ישנם סוגים שונים של גזוז בטעמי תות, אבטיח, אננס ובלנד.

בתפריט

בין המנות הראשונות: פלטת תאנים בשלות לצד מוצרלה עם בזילקום ושמן זית (42 ¤), כופתאות תרד וגבינות ברוטב רוזה (36 ¤), צלחת נקניקים (44 ¤), פלטת גבינות (32 ¤). בעיקריות: רביולי וניוקי תוצרת בית ברטבים שונים (54 ¤), טאליטלה אספרגוס (56 ¤), קנלוני ממולאים בתרד וריקוטה מוגשים בכלי חרס (54 ¤), לינגווני פירות ים (69 ¤). לוח וגיר מספר על הספיישלים של היום: ברוסקטה דה פשה (פלמידה כבושה), טורטה דה פרוניה (טורט שזיפים עם גלידה וניל). בקינוחים יש טירמיסו וטרטופו שמזכירים מחוזות רחוקים.

חודש הארטישוק

במהלך חודש אפריל חוגגת המסעדה את "חודש הארטישוק". רוני בלפר ומוטי סופר רקחו מתכונים בשילוב הארטישוק. בין המנות החדשות: קארצ'ופי פריטו- בייבי ארטישוקים שלמים, מטוגנים מוגשים עם סלט של עלי חרדל. 46 שקלים. סלט לבבות ארטישוק ושורשים- סלט מרענן של לבבות ארטישוק, מוקפצים, שורשים לבנים, בצל קלוי, שבבי פרמז'ן, צנוברים ובציה עלומה בויניגרט לימוני. 48 שקלים. טליאטלה ארטישוק ושרימפס- ברוטב של חמאה, לימון ומיורן. 72 שקלים. פתוח שני-שישי 23:00-07:30 ובימי ראשון עד 19:30. טל. 03-6470247