צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 1
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 2
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 3
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 5
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 6
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 8
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 7
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת מסה 9

מסעדת מסה מחדשת עם בראנץ' אביבי

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת השף Messa הוקמה בשנת 2004 והוגדרה כגורמה-פיוז'ן. השף משה אביב יצר תפריט שמבוסס על מרכיבים מערביים ומזרחיים תוך שימוש בחומרים מקומיים עונתיים ושילוב של צבעים ומרקמים. חלק מחוויית הביקור במסה הוא העיצוב שזיכה את המסעדה בתארים בינלאומיים. במגזין העיצוב היוקרתי'Wall Paper'  היא נבחרה כאחת מ-50 המסעדות היפות ביותר בעולם ומגאזין התיירות הידוע "Conde Nast Traveller's", כאחת משמונים המסעדות הטובות ו"החמות" בעולם. המסעדה מחולקת לשני מתחמים: המתחם הלבן שמהווה את לב המסעדה והמתחם השחור שמשמש כבר פעיל עד השעות הקטנות של הלילה. בין המנות הייחודיות המוגשות במסה: סלמון מקורמל עם ריזוטו קוקוס וקרם חציל אסיאתי, דג קוד בחמאת כורכום עדינה, ניוקי ועלי ריג'לה, קרפצ'יו של שייטל כבוש בזעתר, פיסטוקים וגבינת "Tete de Moine"; טארט טאטן עגבניות צלויות עם גבינת עיזים ושערות קדאיף.

 

החידוש האחרון מבית "מסה" הוא בראנץ' אביבי שיוגש בשבתות החל מהשעה 12:00 כאופציה נוספת לארוחה קלה וזאת בנוסף לעסקית המוגשת בשבתות בצהרים. הארוחה כולל 3 מנות לבחירה, סלט, מנה ראשונה ועיקרית. בין הסלטים: סלט ירוקות קצוצים עם שמן זית ולימון; אבוקדו וחסה אייסברג עם בצל סגול, עגבניות שרי ופרמזן; פטוש של ירקות קלויים וירקות טריים, קרוטוני סומק וגבינת פטה; עגבניות שטח צלויות עם מוצרלה בופלו ופונדו של בלו בוואריה. במנות הראשונות: טונה צרובה עם קונפי תפוחי אדמה וביצי שליו; בליני של סלמון מעושן עם צאזיקי חצילים ולימונים כבושים; מעדן פטריות וסיגר של גבינת עיזים; פרוסות שייטל כבוש עם אגסים שיכורים ופרמזן. בעיקריות: שקשוקה של נקניקיות מרגז וביצים עלומות; פריטטה של סלמון מעושן וגבינת בלו באווריה עם ירקות גריל, "לאזניה" פתוחה עם חציל קלוי, עגבניות צלויות ובשמל פרמזן; טוסט רוסט ביף וביצים עלומות בחמאה אדומה. מחיר בראנץ' 78 שקלים לאדם. פוקצ'ה ביתית בתנור אבנים בתוספת 14 שקלים.