צלם: רונית סבירסקי
מסעדת אנג'ליקה בירושלים
צלם: רונית סבירסקי
אנג'ליקה 1
צלם: רונית סבירסקי
אנג'ליקה 2
צלם: רונית סבירסקי
אנג'ליקה 3
צלם: רונית סבירסקי
אנג'ליקה 4
צלם: רונית סבירסקי
אנג'ליקה 5

מסעדת אנג'ליקה ירושלים

מאת: רונית סבירסקי

  

ממוצע לסועד - כ-175 שקלים לאדם (לראשונה, עיקרית וקינוח)

מנת הדגל -  אנטריקוט על הגריל.

היין היקר ביותר בתפריט -   שאטו סמיט הוט לפייט 1800 ¤.

פריט ייחודי - מסגרת מראה ברוקית בחדר VIP

המנה החביבה על בעל הבית - סלט פנצנלה, סרדינים כבושים בחומץ שמפניה ורוטב איולי זעפרן.

  

אם תקלידו ב-GPS את רחוב ש"ץ בירושלים תתרחש תופעה קוסמית לא מוכרת. הג'י פי המאצ'ואיסטי פשוט לא מכיר רחוב בשם ש"ץ ושולח אותך לחפש את החברים שלך. הדגם הנינוח יותר מקבל בהכנעה את המשימה וכשאתם מגיעים כמעט ליעד הוא מתחיל לסובב אתכם במעגלים. כשתעברו את שלב "הכה את המכשיר" ותעיפו אותו למגירה בתקווה שיפרצו לכם את הרכב ויגנבו אותו. אתם מחליטים לחנות באזור וללכת ברגל ואז אתם מגלים שהנודניק מהקופסה צדק. רחוב ש"ץ הוא מדרחוב קטנטן חסום משני צדדיו. עכשיו תנסו להבין את חיבוטי הנפש שעברו על ג'יפוש המסכן שלא ידע איך להגיד לכם שאין כניסה לרכב. כל ההקדמה הזו מביאה אותנו לרחוב ירושלמי קטן ספון אבן והיסטוריה שכרוך בשמו של מייסד בצלאל בוריס ש"ץ. בלב המדרחוב התמקמה לה מסעדת שף בעלת השם הסקסי אנג'ליקה. מאחורי כל אישה מצליחה עומד גבר והפעם הם שניים. מרקוס גרשקוביץ התחיל בארקדיה בירושלים, היה סו-שף ברפאל בתל אביב ושף של מסעדת קאנלה בירושלים. החלק השני בצמד הוא ארז מרגי שעבד במנהטן עם השפים מתיו סיבר ופלויד קרדוז, בסן פרנסיסקו עם השפיות ננסי אוקס ופמלה מזולה. בארץ היה סו-שף ברפאל ובקנלה. החלוקה בין השניים היא שארז הוא השף ומרקוס על הניהול. העיצוב אירופאי קלאסי עם נברשות קריסטל וחדר אורחים פרטי מפואר. תפריט יינות כרוך בעור מציע מגוון גדול מאוד עם הרבה יינות בוטיק ישראליים בטווח מחירים מהסביר עד יקר מאוד. המטבח מוגדר כ"פיין גריל".

תפריט

בין המנות הראשונות: כבד עגל חלב עם מרמלדת חבושים וטוסט אגוזי לוז (42 ¤)

טרטר פילה בקר, פטריות כמהין שחורות וביצי שלו (48 ¤)

רביולי לחי עגל עם בצלים ירוקים (38 ¤)

סלט פנצנלה, סרדינים כבושים בחומץ שמפניה ואיולי זעפרן (36 ¤)

בעיקריות: קונפי שוק אווז, תפוחי עץ, ערמונים ברוטב סיידר (86 ¤)

כתף טלה בציר עשיר, בורגול חם ושום מטוגן (98 ¤)

דג ים עם ארטישוק ירושלמי, שומר, בוקצ'וי וזעפרן (102 ¤)

סטייקים במשקלים שונים של פילה בקר, סינטה ואנטריקוט במחירים של 50-36 ¤ ל-100 גרם.

בקינוחים מבחר של טארטים תוצרת בית וסלטי פירות עם שמפניה.

 

מסעדת אנג'ליקה כשרה, פתוחה בימים ראשון-חמישי 23:00-18:00 ובשבת מ-20:00. רחוב ש"ץ 7 ירושלים. טל. 02-6230056