צלם: רונית סבירסקי
מסעדת אנג'ליקה הכשרה בירושלים
צלם: רונית סבירסקי
עיצוב אירופאי עדכני
צלם: רונית סבירסקי
סלט פנצנלה
צלם: רונית סבירסקי
מבחר אנטיפסטי
צלם: רונית סבירסקי
בשרים על הגריל
צלם: רונית סבירסקי
טארט פירות העונה

מסעדת אנג'ליקה ירושלים

מאת: רונית סבירסקי

  

ממוצע לסועד - כ-175 שקלים לאדם (לראשונה, עיקרית וקינוח)

מנת הדגל -  אנטריקוט על הגריל.

היין היקר ביותר בתפריט -   שאטו סמיט הוט לפייט 1800 שקל.

פריט ייחודי - מסגרת מראה ברוקית בחדר VIP

המנה החביבה על בעל הבית - סלט פנצנלה, סרדינים כבושים בחומץ שמפניה ורוטב איולי זעפרן.

  

אם תקלידו בוויז את רחוב ש"ץ בירושלים תתרחש תופעה קוסמית לא מוכרת. הוויז הכל יכול פשוט משתגע ושולח אותך לחפש את החברים שלך. אם תעברו ל-GPS הוא יקבל בהכנעה את המשימה וכשאתם מגיעים כמעט ליעד הוא מתחיל לסובב אתכם במעגלים. כשתעברו את שלב "הכה את המכשיר" ותעיפו אותו למגירה בתקווה שיפרצו לכם את הרכב ויגנבו אותו. אתם מחליטים לחנות באזור וללכת ברגל ואז אתם מגלים שהנודניק מהקופסה צדק. רחוב ש"ץ הוא מדרחוב קטנטן חסום משני צדדיו. עכשיו תנסו להבין את חיבוטי הנפש שעברו על המכשירים החכמים שלא ידעו איך להגיד לכם שאין כניסה לרכב.

 

פילה בקר נוסח אנג'ליקה     צילום: רונית סבירסקי

 

כל ההקדמה הזו מביאה אותנו לרחוב ירושלמי קטן ספון אבן והיסטוריה שכרוך בשמו של מייסד בצלאל בוריס ש"ץ. בלב המדרחוב התמקמה לה מסעדת שף בעלת השם הסקסי אנג'ליקה. מאחורי כל אישה מצליחה עומד גבר והפעם הם שניים. מרקוס גרשקוביץ התחיל בארקדיה בירושלים, היה סו-שף ברפאל בתל אביב ושף של מסעדת קאנלה בירושלים. החלק השני בצמד הוא ארז מרגי שעבד במנהטן עם השפים מתיו סיבר ופלויד קרדוז, בסן פרנסיסקו עם השפיות ננסי אוקס ופמלה מזולה. בארץ היה סו-שף ברפאל ובקנלה. החלוקה בין השניים היא שארז הוא השף ומרקוס על הניהול. העיצוב אירופאי קלאסי עם נברשות קריסטל וחדר אורחים פרטי מפואר. תפריט יינות כרוך בעור מציע מגוון גדול מאוד עם הרבה יינות בוטיק ישראליים בטווח מחירים מהסביר עד יקר מאוד. המטבח מוגדר כ"פיין גריל".

תפריט

בין המנות הראשונות: כבד עגל חלב עם מרמלדת חבושים וטוסט אגוזי לוז 

טרטר פילה בקר, פטריות כמהין שחורות וביצי שלו 

רביולי לחי עגל עם בצלים ירוקים 

סלט פנצנלה, סרדינים כבושים בחומץ שמפניה ואיולי זעפרן 

בעיקריות: קונפי שוק אווז, תפוחי עץ, ערמונים ברוטב סיידר 

כתף טלה בציר עשיר, בורגול חם ושום מטוגן 

דג ים עם ארטישוק ירושלמי, שומר, בוקצ'וי וזעפרן 

סטייקים במשקלים שונים של פילה בקר, סינטה ואנטריקוט במחירים של 50-36 ¤ ל-100 גרם.

בקינוחים מבחר של טארטים תוצרת בית וסלטי פירות עם שמפניה.

 

מסעדת אנג'ליקה כשרה, פתוחה בימים ראשון-חמישי 23:00-18:00 ובשבת מ-20:00. רחוב ש"ץ 7 ירושלים. טל. 02-6230056

 

יומן אירועים - עדכון יומי של אירועים בכל רחבי הארץ |  גולן ואצבע הגליל |  גליל עליון |  גליל מערבי |  גליל תחתון |  כנרת ועמק הירדן |  עמקים וגלבוע |  חיפה והכרמל |  מישור החוף |  רמות מנשה והשרון |  תל אביב |  הרי יהודה |  ירושלים |  שפלת יהודה |  ים המלח |  מדבר יהודה |  צפון הנגב ולכיש |  מצפה רמון |  ערבה ואילת |  לינה ואוכל - גולן וגליל |  לינה ואוכל - עמקים |  לינה ואוכל - מרכז |  לינה ואוכל - תל אביב |  לינה ואוכל - חיפה |  לינה ואוכל - דרום |  לינה ואוכל - ירושלים |  אירופה |  אסיה |  אפריקה |  אמריקה |  ניו זילנד, אוסטרליה והפסיפיק |  צילומי שפים מפורסמים |  צילומי צימרים |  צילומי מסעדות ביתיות |  צילומי מחלבות בוטיק |  צילומי מסעדות ויקבים |  צילומי בתי בד |  צילומי אירוח ביתי |  צילומי שפים פרטיים |  צילומי אתרים בדרום הארץ |  צילומי אתרים בערים הגדולות |  ארכיון האתר |  הצגות ומופעים |  פסטיבל הבתולה במקסיקו |  סיור ברמות מנשה בין גבעות ירוקות ויער אלונים באתרים הפחות מוכרים |  אטרקציות, אירועים והמלצות לשבוע 14-7 ביולי 2020 | 
|
|
|
|