ניחוחות פיצה סה טו הנפוליטנית בשוק הפשפשים ביפו

 

מאת: רונית סבירסקי

 

פיצה סה טו בלב שוק הפשפשים ביפו מביאה את הגרסה הנפוליטנית המסורתית עם בצק מחמצת וטאבון אבן מאיטליה.

 

השאלה בפיצה אם הגודל קובע, התוכן או הבצק נשארת פתוחה וכל אחד מחליט על פי טעמו האישי. הפיצה הנפוליטנית שיובאה ופותחה על ידי שני צעירים נמרצים, רון אלימלך וטל גולי מצליחה לתת מענה לשלושת המשאלות. הבצק הדקיק בעל השוליים העבים קראנצ'י וטעים ונעשה על בסיס מחמצת. הגודל מספיק לשני סועדים רעבים ושלושה עם קיבולת שיודעת שובע. התוכן פותח בשיתוף השף מנה שטרום והניב פיצות טעימות בטעמים לא שגרתיים ביניהם פיצת פולנטה עם כמהין או פיצה כנאפה כקינוח עם שערות קדאיף.

 

טאבון מיוחד מאיטליה     צילום: רונית סבירסקי

 

פיצה סה טו נוסדה בתחילת בראשון לציון ברחוב רוטשילד כמסעדת-בר בשנת 2019 קצת לפני פרוץ הקורונה. היא הייתה הדבר הנכון בזמן הנכון, ספקה משלוחים, אוכל רחוב נגיש ואפשרות לאכול בחוץ במחיר שפוי. את ההצלחה הזו הם המשיכו כשפתחו את הסניף היפואי בלב סמטה ציורית בשוק הפשפשים. האווירה הרומנטית בשעות הערב, התאורה הצבעונית, בתי האבן וניחוח האפייה שעומד בחלל מוסיפים לחוויית הארוחה. השולחנות עומדים באוויר הפתוח בחוץ והפיצות מוגשות בתוך קופסאות הקרטון כמו במשלוח במקום בצלחות.

 

מנת הדגל, פולנטה, פטריות ושמן כמהין     צילום: רונית סבירסקי

 

הבצק שכובש את הסועדים מביס ראשון הוא המתכון המיוחד של סה טו. בצק מחמצת שעובר התפחה במשך 48 שעות ונאפה בטאבון אבן מיוחד שיובא מאיטליה ומגיע לטמפרטורה של 450 מעלות. לפיצה נפוליטנה יש כללים ברורים ודי נוקשים מסוג הקמח והשמרים עד צורת הלישה בידיים או במערבל איטי מאוד. הרידוד לעובי של 3 מילימטרים נעשה ביד והאפייה הקצרה בחום גבוה מעניק לבצק את הרכות, הגמישות, העדינות והניחוח הנהדר שלה. בגרסה האיטלקית המסורתית משתמשים בעגבניות סן מרזנו שצומחות בקרבת הר וזוב ומוצרלה "די בופלה קאמפנה" שעשויה מחלב תאו שגדל במחוז קמפניה. בפיצה סה טו מקפידים גם על הכללים של חומרי הגלם כדי לתת את הכבוד הראוי למסורת.

 

ארוגולה, בזיליקום, שום ועגבניות מיובשות    צילום: גיל אבירם 

 

התפריט שפותח על בסיס חומרי הגלם האלה הניב פיצות עם טעמים מיוחדים כשמנת הדגל היא פיצה ברוטב פולנטה, מוצרלה טרייה, פטריות, שמן כמהין ופטרוזיליה. לצד הפיצה מוגש כלי קטן עם רוטב עגבניות עם חריפות עדינה וממרח פסטו.

 

הפיצה הקלאסית עם רוטב עגבניות, מוצרלה קבלה תוספת של שום קונפי ובזיליקום. יש גם פיצה עם חמאת הבית, מוצרלה, פטה, גורגונזולה, עלי תרד ואגוזי מלך. פיצת מוצרלה, גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל ירוק. ישנה פיצה עם ארטישוק, גורגונזולה, בלסמי ופרמז'ן. יש עם סלמון כבוש במקום, בצל סגול וגרידת לימון.

 

פיצת אנשובי ופלפל חריף     צילום: רונית סבירסקי

 

אוהבי הפיצות הבשריות ימצאו את גרסת הפפרוני הקלאסית בתוספת פלפל חריף. יש מוצרלה מעושנת עם בייקון וגם גרסה של פרושוטו, ארוגולה ופרמז'ן. למעשה אפשר לקחת כל פיצה שתרצו ולבקש תוספות ממגוון רחב של אפשרויות. מחירי הפיצות נעים בין 72-63 שקל והתוספות 16-4 שקל.

 

כדי להגדיל את מפלס החגיגה נבחר תפריט יינות שמתאימים לפיצות השונות. החל מהמבעבעים הקלילים המצוננים, הרוזה האיטלקי היבש המצוין של לה וייה פרם, יינות לבנים מגוורצטרמינר הישראלי עד שאבלי הצרפתי. באדומים קיאנטי איטלקי, מרלו ישראלי ופורטה פורטוגלי. המחירים לכוס נעים בין 37-29 שקל. בקבוק שלם של מבעבע ספרדי או רוזה 140-139 שקל. יש גם מבחר בירות וצ'ייסרים.

 

בגזרת הקינוחים יש מגוון די מושחת. פיצה כנאפה עם שערות קדאיף בחמאה, פיסטוקים גרוסים, ושוקולד לבן. פיצת עוגת גבינה עם שטרויזל עוגיות ורוטב פירות יער, פיצה פאדג' שוקולד עם שוקולד לבן ופיצה נוטלה וריבת חלב. מחירי הקינוחים 67-59 שקל

 

כיוון שהפיצות ענקיות והמגוון מסקרן לא מן הנמנע שבכל גיחה לשוק הפשפשים או ראשון לציון אפשר יהיה לטעום משהו אחר ולבדוק מה הכי מדבר אל הטעם האישי.

 

שעות פתיחה – משלוחים , ישיבה במקום או TA = לא כשר. ימים ראשון – חמישי 17:00  - 01:00, שישי ושבת 11:00 – 01:00. רבי חנינא 7, שוק הפשפשים תל אביב-יפו, רוטשילד 63 ראשון לציון. לפרטים נוספים והזמנות: און ליין באתר

 

 

|
|
|
|
|