צלם: רונית סבירסקי
חברת "אייר שף" מציעה ארוחות שף כשרות למטיילים ישראלים בחו"ל
צלם: רונית סבירסקי
דלעת אפויה
צלם: רונית סבירסקי
סלט בהרכבה עצמית ודגים מעושנים
צלם: רונית סבירסקי
קישים ובוריקיטס
צלם: חנה כצנלסון
יוגורטים וגרנולה
צלם: רונית סבירסקי
נפרדים מהשימורים

כשר בחו"ל

מאת: רונית סבירסקי

 

חברת "אייר שף" AIR CHEF החליטה למנף את הכשרות מעבר לגבולות הארץ. שף מעופף מכין ארוחות כשרות בבתי מלון ביעדים מבוקשים בתחילה באירופה ובהמשך בכל העולם. היוזמה החדשה מותאמת לקבוצות מ-30 איש ומעלה.

 

סלט אגסים, סלק וגבינת עיזים מטוגנת   צילום: רונית סבירסקי

 

74.4% מהישראלים לא אוכלים חזיר, 66% שומרים כשרות בבית ובחוץ ו-22% מפרידים בין חלב לבשר וככלל רבע מיליון ישראלים נופשים בחו"ל מדי שנה. עם נתונים כאלה שחברת "אייר שף" בדקה אפשר לדמיין שגם השמיים הם לא בדיוק הגבול.  תחילת הדרך מתבצעת בעזרת שותפים ישראלים ביניהם רשת לאונרדו שפרושה על פני יבשת אירופה עם 80 מלונות. שיתוף פעולה כזה הוא בסיס הכרחי ליישום הפרויקט. חברת "אייר שף" זקוקה למתחם סגור ומופרד במטבח שאותו יכשירו להכנת הארוחות עבור האורחים הישראלים.

 

 קרעי מוצרלה, פרמז'ן, עגבניות צלויות ובזיליקום    צילום: רונית סבירסקי

 

הרעיון מבוסס על כך שכיום ישנם אנשים שומרי כשרות שנמנעים לנסוע בגלל מגבלות המזון, אחרים סוחבים אתם קופסאות שימורים, חמגשיות ואריזות קרטון מסורבלות. אלה שמחפשים מסעדות כשרות ביעדים אליהם נסעו מוצאים את עצמם במסעות חיפוש, בזבוז זמן וכסף ובסופו של דבר לא תמיד מוצאים אוכל טעים שמצדיק את המאמץ. הפתרון שמוצע על פניו הוא אידאלי ונוח ואם לשפוט על פי המנות שהוגשו לטעימות הרי שמדובר באוכל טעים, טרי ומגוון.

 גבינות קשות וחצי קשות    צילום: רונית סבירסקי

 

שף מעופף

צמד יזמים צעירים עומד מאחורי החברה החדשה, ניסים עקיבא ועו"ד טל בורשטיין. עקיבא, בעל רקע בענף התיירות,  הגה את הרעיון לאחר טיול מתסכל שבו חיפש עם עוד ישראלים אוכל כשר בחו"ל. עו"ד בורשטיין, לאחר שנים רבות של ייעוץ לחברות בתחום התיירות החליט הפעם לייעץ לעצמו וחבר לעקיבא. הם בחרו את רן מועלם להיות השף המוטס לאחר שנים של עבודה ברשת ישרוטל. דולב בן אבו הוא משגיח הכשרות שיכשיר את השטח ויפקח על תהליך ההכנה.

 

אנטי פסטי   צילום: רונית סבירסקי

 

מזנון ארוחת בוקר וערב

הארוחות יוגשו בסגנון מזנון חופשי על בסיס חצי פנסיון, ארוחות בוקר וערב עם אפשרות להכנת Lunch Box של כריכים וחטיפים לדרך. מזנוני ארוחת הבוקר כוללים סלטים שונים ביניהם: סלט יווני , סלט ניסואז, סלט שורשים, סלט קינואה וסלט קפרזה. בנוסף, חציל קלוי, לבנה וגרידת עגבניות, סלט בהרכבה עצמית ואנטיפסטי. גבינות קשות ורכות, לבנה, גאודה, פרומעז, פיקורינו, בייבי מוצרלה. חמוצים ומטבלים, דגים מעושנים, מקרל, הרינג, מקרוסקה ואחרים. במנות החמות ביצים בשיטות עשייה שונות, שקשוקה חצילים ותרד,  בורקסים במילויים שונים, ירקות צלויים, פסטה עם תוספות ולקינוח מאפים מתוקים. ארוחות ערב כוללות מזנון בשרים טריים וכשרים, בקר, עוף ודגים, תוספות חמות, סלטים מגוונים וקינוחים. ישנן גם מנות מיוחדות לצמחונים.

 

 מזנון בשרי   צילום: חנה כצנלסון 

 

מחירי הארוחות, על פי דברי החברה, לא יהיו יקרים יותר ממחיר ארוחה מקבילה בבית מלון בארץ. המחיר הממוצע לאדם עומד כרגע על בין 70-60 דולר ליום ומחיר ארוחת ילדים תהיה 50%. גם בנושא ההתארגנות לקבוצה שכוללת מינימום 30 נוסעים החברה נותנת פתרון שיתבצע באמצעות פייסבוק או אפלקציה שבה ניתן יהיה להירשם ולחבור לנוסעים אחרים שמגיעים לאותו בית מלון.