צלם: רונית סבירסקי
מלון פסטורל כפר בלום - שף צעיר עם מסר קולינרי חדש
צלם: רונית סבירסקי
השף אוהד איבגי והמנות האישיות
צלם: רונית סבירסקי
זמרת האופרה אפרת אשכנזי
צלם: רונית סבירסקי
בובות בלבוש אופראי בלובי המלון
צלם: רונית סבירסקי
זמרי האופרה הישראלית
צלם: רונית סבירסקי
חדרי בוטיק משקיפים לרכס הרי נפתלי

בטעם של עוד

מאת: רונית סבירסקי

 

סופי השבוע המוזיקליים של מלון "פסטורל כפר בלום" מתקיימים כבר 15 שנים ברציפות ומצליחים לגוון ולהפתיע בכל פעם מחדש. אלא שהפעם נוסף לחוויה המוזיקלית ממד קולינרי חדש בדמותו של השף הצעיר אוהד איבגי.

 

מיקרו קוסמוס של טעמים

לא הענקתי לו את מעט ימי החסד שמגיעים לכל מי שנכנס לתפקיד חדש. כבר בשבוע הראשון לטבילת האש שלו הגעתי לבחון את יכולותיו. זה התחיל בקוקטייל הפתיחה שמקדם את פני האורחים עם הגעתם ביום חמישי. החל מהשעה 15:00 עד השעה 18:00 אפשר להתנחם במרק ירקות עשיר, פירות וירקות חתוכים והפעם הנגיעה של אוהד הייתה עם טורטיות עוף עסיסיות ולחמניות מיני המבורגר בשילוב נתחי בשר. לצד כל אלה הוגשו יינות יקבי הרי הגליל וזו רק ההתחלה. כי מסופ"ש מוזיקלי ב"פסטורל" יוצאים גדושים בתרבות, מוזיקה ושפע של טעמים שמוגשים במשך כל היום.

 

מנות אישיות בכלים מוקטנים   צילום: רונית סבירסקי

 

כשמסעדת המלון נפתחה בחמישי ב-19:00 בערב כבר אפשר היה לראות את המסר החדש שאיבגי נושא בכליו. המנות האישיות שמוגשות בכלים מעוצבים הפכו לסימן היכר במלונות בוטיק בארץ ובעולם ויש בהן שילוב של טעימות מושקעות וגישה מעודנת בהתייחסות לאוכל. לא גודשים את הצלחות בערימות מזון אלא מעניקים לכל ביס את הכבוד הראוי לו. העיצוב המינימליסטי הזה יצר גם השקעה גדולה בכל מנה קטנה כזו שמשלבת מיקרו קוסמוס של טעמים.

 

בערב הראשון הוא יצר ממרח גוואקמולי עם נאוצ'וס, סלטון של תפוחי עץ עם אגוזים וחמוציות וסלט פטריות אסיאתי. את ההפתעה הגדולה הוא שמר לארוחת שישי עם עוגיות מקרון בצבעי אדום וצהוב ממולאים בפטה כבד ולצדן ריבת אוכמניות במתיקות קלילה. זה לקח לאורחים זמן להבין מה מסתתר מאחורי השילוב המפתיע אבל כשהשמועה החלה לעבור הצלוחיות הקטנות האלה הפכו ללהיט.

 

עוגיות מקרון במילוי פטה כבד וריבת אוכמניות   צילום: רונית סבירסקי

 

גם לצד המנות הבשריות, שמטיבן מוצגות בכלים גדולים, הוא נותן אופציה מעודנת בכלי אישי. כך הוגשו בערב הראשון אמפנדות ממולאות בתירס ובערב השני כנאפה ממולא בשר וארטישוק ממולא לשון בקר ברוטב צלפים. הגישה החדשה הוצגה גם במזנון הקינוחים במאפי פילו אישיים, מקרונים במילויים שונים עם תוספת מרעננת של פרי טרי ובארוחת הבוקר עוגת גבינה אישית בכוסיות נייר. אם זו ההתחלה מחכות לאורחי המלון הפתעות כיוון שאיבגי אוהב לחדש גם כדי לא לשעמם את עצמו.

 

 קינוחים אלגנטיים   צילום: רונית סבירסקי

 

הוא נולד וגדל בקריית שמונה והחל את דרכו המקצועית בקצה השני של המדינה, באילת. 7 שנים בהן עבד ברשת ישרוטל ולאחר מכן בקלאב הוטל הקנו לו את הניסיון והידע בעבודה על פס קר (סלטים ומנות ראשונות) ואת הטכניקה של בישול קייטרינג רחב היקף. בין 2016-2013 הוא עבד כסו שף ולאחר מכן כשף מסעדת "אנדיב" במלון West באשדוד והתמחה במנות גורמה. צילחות ועיצוב המנות חביבים עליו במיוחד והוא מאתגר את עצמו בכל פעם מחדש.

 

אופרה בשלל גוונים

סוף השבוע המוזיקלי השביעי במספר השנה הוגדר תחת הכותרת "אופרה, אופרטה וצליל של זמר עברי" בשיתוף זמרי האופרה הישראלית. הקהל לא רק צועד על קיבתו אל מדלג בין מופעים מושקעים שחלקם הן הפקות מקור שנוצרו במיוחד לאירוע. זמרי האופרה הישראלית תחת שרביטו של המנצח והפסנתרן ערן זהבי העניקו שעת קסם בשישי אחר הצהרים עם להיטים של כל הזמנים ביניהם: אריות מחליל הקסם, לה בוהם, לה טרוויאטה והעטלף ולאחריהן יצירות אלמותיות ממחזות הזמר של גברתי הנאווה, פנטום האופרה ועלובי החיים.

 

 זמרי האופרה הישראלית עם להיטי אופרה וזמר עברי     צילום: רונית סבירסקי

 

החגיגה המוזיקלית הגיעה לשיאה לאחר ארוחת הערב כשתחת ניצוחו של דוד זבה, שליווה את הזמרים בפסנתר, בוצעו להיטי האופרה הגדולים מנישואי פיגרו, מאדאם בטרפליי, שיקוי האהבה והספר מסביליה. לאחריהם טבילה נוסטלגית בקצפת של שירי סאן רמו שזכו במקומות הראשונים בביצועים נפלאים של זמרי האופרה וקטעי קישור מלאי הומור של זבה.

 

את הבוקר האחרון חתם מופע "ללכת שבי אחריה" עם להיטיה הגדולים של המלחינה נורית הירש בניצוחו של דוד זבה. הוא שילב במופע את הסיפורים הקטנים והמשעשעים על עבודתה של הירש ועל ההשראה שהביאה ליצירת השירים עצמם. השירים שאנחנו כל כך רגילים לזהות עם הזמרים המקוריים זכו לביצועים מרגשים על ידי זמרי האופרה ובהחלט השאירו את הקהל עם טעם של עוד.

 

 זמרות האופרה מימין: דניאלה סקורקה, מורן אבולוף ואפרת אשכנזי    צילום: רונית סבירסקי

 

צ'לו, מקהלות ונחום היימן

שלושה סופי שבוע מוזיקליים נוספים עתידים להתקיים ב"פסטורל" במהלך עונת 2017. "פסטיבל אביב – קול הצ'לו" (25-23 במרס) עם המנהל האמנותי צבי פלסר. הפקה משותפת של פסטיבל קול המוזיקה בגליל העליון ומלון פסטורל.  סוף השבוע יוקדש לצ'לו בהשתתפות הרכבי צ'לנים עם סוויטות של באך, סרטים ומופעים ופאנל צ'לנים בהנחיית דוד ויצטום. סופ"ש שורת המקהלה (22-20 באפריל) יוקדש לשירת מקהלות עם מופע "שרתי לך ארצי" של המקהלה הקאמרית תל אביב, הרצאתו של מיכאל שני על הסימפוניה הפסיכולוגית של ברליוז, "תפילה ותהילה" של תזמורת בארוקדה ו"עוד שדי פורח" עם מקהלת הגליל העליון.

 

סופ"ש אחרון לעונת 2017  "אקטואליה ונוסטלגיה" בשיתוף הקתדרה (10-8 ביוני) ישלב מופע "בחזרה לעיירה היהודית" עם קובי אריאלי ולהקת "צלילי הכלייזמר". הרצאה של האמן עדי נס על מיתוס הגבר הישראלי באמנות ובחברה מלווה בצילומיו המיוחדים. הרצאה של קובי מידן בשילוב שירה של איתי פרל על לאונרד כהן החיים והשירים ומופע מחווה לחתן פרס ישראל נחום היימן עם הזמרים חני ליבנה ואורי הרפז בהנחיית יורם רותם, עורך התרבות בגל"צ.

 

מלון פסטורל כפר בלום 04-6836611, https://www.kfarblum-hotel.co.il/culture