מלון לגאסי חודר לשורשים

 

מלונות חדשים אהובים עלי במיוחד. חולשה שקשורה בצורך בראשוניות. לגעת בדברים שאיש לא נגע בהם לפני, לקלוף את נייר האריזה ולחשוף את התכולה. לעיתים יש בזה חסרון כיוון שמלונות בהרצה אינם מתפקדים בשיא יכולתם. מלון לגאסי החדש שנפתח בנצרת מוכיח שאפשר גם אחרת. הוא מתנהל כמו מכונה משומנת עתירת ניסיון. המלון בבעלות משפחת עפיפי, אחת המשפחות החזקות בעיר, שעוסקת בתיירות, נדל"ן ורכב, הוקם בהשקעה גדולה.

 

 

בלב האטרקציות 

התחושה ניכרת כבר בכניסה המפוארת כשדלת עץ וזכוכית בגובה 5 מטרים מקדמת את פני הבאים. משפחת עפיפי בחרה להקים את המלון בתוך מרכז קניות מרכזי "סיטי סנטר", שנמצא בבעלותם. הוא ממוקם מול האטרקציה החשובה ביותר בנצרת כנסיית הבשורה, במרחק דקות מהשוק, מוקף בחנויות, מסעדות ומאפיות הממתקים המפורסמות ולרשות האורחים חניון גדול ומקורה שממנו עולים ישירות אל המלון.

 

 

קומת הכניסה היא חלל גדול מאוד שכולל לובי, דלפק קבלה, חצר פנימית, מסעדת שף, בר ומסעדת המלון. העיצוב נעשה בהשראת מורשת העיר בשילוב אלמנטים מהמסורת הערבית. אבנים עתיקות שנמצאו בעת חפירת היסודות שולבו בקירות החללים השונים. חצר פנימית לקוחה מהווי החיים שהיה נהוג בבתיה העתיקים של נצרת. פינת עישון נרגילות וכלי נגינה ה"עוד" תלוי על קיר הכניסה לבר. בלובי הוצבו ספרייה מהאוסף האישי של אב המשפחה, פסלים, שטיח פרסי ורהיטים עתיקים בני 500 שנים שמקורם מסוריה.

 

שילוב של ריהוט מודרני ועתיק בלובי   צילום: רונית סבירסקי

 

מסורת ותרבות 

בכל אחד מחללי המלון נמצאים אלמנטים שמקשרים את המסורת והתרבות. בחצר הפנימית, שנקראת אל-בוסתן יצרו קיר אבנים עם סביל (רהט) וציור קיר מקרמיקה ארמנית שמסמל דו-קיום של שלושת הדתות. שולחנות מאבן בזלת מצופים בציורי אמייל הובאו מאיטליה והם משמשים את האורחים לקפה, ארוחה קלה או ארוחת בוקר באוויר הפתוח. מסעדת המלון מדמה את מראה השוק, המטבח פתוח וניתן לראות את הטבחים במהלך הכנת המנות. טאבון גדול משמש להכנת המאפים והפיתות. על אחד הקירות הוצב קיר מקרמיקה ארמנית שמספר את סיפור העיר נצרת. בגומחות מקומרות מוצגים ממצאים ארכיאולוגים בני 5000 שנים, שנמצאו בחפירות ואושרו לתצוגה על ידי רשות העתיקות.

 

 מסעדת שף בגווני טורקיז    צילום: רונית סבירסקי

 

הלוגו והמוטו שנושא המלון הוא פרח החיים. הסמל הבינלאומי משולב באלמנטים שונים של ריהוט, דלתות, שטיחים ובאופן בולט באהילי תקרה שמעוצבים בהשראתו. בר המלון נקרא פיירוז שהוא שמה של הזמרת המפורסמת אבל גם שמו של צבע הטורקיז שמככב ברהיטי הבר ומסעדת השף. הבר פתוח מ-10:00 בבוקר עד אחרון האורחים ומוגשים בו משקאות אלכוהוליים שונים, קפה, מילק שייק, מיצים טבעיים ומנות קלות.

 

תשומת לב מיוחדת הוקדשה לנושא ההנגשה לבעלי מוגבלויות. במעלית מוקמו לחצנים בגובה כיסא גלגלים ועליהם כתב ברייל. בכל קומה יש חדר אחד מונגש ובכל המלון סוויטה אחת מונגשת. אולמות אירועים וכנסים שמתאמים לקבוצות קטנות עד אירועים של מאות אורחים. אולמות הכנסים מצוידים בטכנולוגיה מתקדמת בסגנון הבית החכם. חדר כושר מאובזר בציוד משוכלל פתוח לכל אורחי המלון ללא תשלום.

 

נוף לאתרי העיר החשובים 

המלון כולל 100 חדרים שמתפרשים על פני 5 קומות ובכל קומה סוויטה אחת. מחצית מן החדרים פונים אל כנסיית הבשורה שנשקפת מן החלון כמו תמונת ענק. הצד השני משקיף אל הר הקפיצה ונופי העיר. בכניסה לכל קומה שולבו אריחים מצוירים שהובאו משכם בצורת שטיח וכך גם בכניסה לכל חדר. חדרי המלון מעוצבים באופן אחיד וההבדל ביניהם הוא שטחם והנוף הנשקף מהחלונות.

 

 

החדרים עוצבו בגוונים בהירים כשהקיר המרכזי שמשמש כגב המיטה צבוע בצהוב חלמוני שמוסיף אור אופטימי לחדר. הוא מתכתב עם ספה בגוון זהה, אריחי הרצפה המעוטרים וכריות נוי. הריהוט, הארונות והדלתות משדרים מראה נקי בגוון ליבנה שטוף. מיטת קינג סייז וכורסת טלוויזיה בגוון שוקולד ומצעי מיטה לבנים מכותנה סרוקה. החדרים מציעים מקרר קטן, פינת קפה ותה, בקבוק מים מינרלים גדול, כספת, מיבש שיער, טלוויזיה בעלת מסך דק, WI FI חופשי בכל החדרים ואפשרות גלישת אינטרנט באמצעות מסך הטלוויזיה. אמבטיה רחבת ידיים שקירותיה מצופים אריחים לבנים, מראת איפור, כיור גדול ומרחב שיש נוח עם שפע של מקום להניח את חפצי האמבטיה. חלונות גדולים מאוד מכניסים אל החדר את מראות העיר נצרת והמקומות הקדושים.

 

השף שבישל לקלינטון ופרס

שף המלון, ג'וני גוריק, גדל בירושלים ולמד בישול במקומות שונים בעולם. במהלך הקריירה שלו זכה לבשל לקלינטון, בוש, שמעון פרס, יצחק רבין ושימש במשך שנה כשף הפרטי של חוסיין מלך ירדן. הוא הרכיב עבור מלון לגאסי תפריט מגוון של מנות שמשלב את המטבח הערבי המסורתי ומטבחים מהעולם. לצד מסעדת המלון הוקמה מסעדת שף שבה נותן ג'וני ליצירתיות הקולינרית שלו להשתולל. במנות הראשונות הוא משלב סלט טאבולה עם אגוזי מלך, יוצר לביבות קטנות של עגבניות מיובשות טחונות עם בורגול אגוזי מלך ורוטב סילאן, קטאייף ממולא בשר על מצע עדשים עם נגיעות גבינת פטה וטיפות יוגורט מעורבות בטחינה. חציל על הגריל עם בצל ירוק קצוץ, חלומי מטוגן על קרם חצילים כהה, חומוס ביתי עם נתחי בשר קטנים מוקפצים במחבת. המחירים בין 48-32 שקל.

 

פילה מניון   צילום: רונית סבירסקי

 

במנות העיקריות פילה מניון משובח עם ירקות מאודים, מנה של שישברק (כיסוני בשר) שמסודרים כמו חיילים סביב המלך (באשה) המורכב משלושה חצאי קובה שניצבים כמו כתר מלכות. המנה מקושטת בשום מטוגן, בזיליקום מוקפץ, צנוברים והזלפת שמן זית ירוק עז תוצרת בית. 129-72 שקל. חלק מן המנות קושטו בפרחים אכילים ובנבטי שעועית צעירים מסולסלים.

 

 עגבניות מיובשות עם בורגול ואגוזי מלך    צילום: רונית סבירסקי

 

בקינוחים אפשר למצוא פנקוטה עם קונפיטורת תאנים, גרניש שומשום ומקל קינמון שנצרב בקצהו וקיבל מראה של סיגר שעושן. מלבי עם שכבת קרם ורדים אדמדמה, גלידת פיסטוק חלבי, פירורי גרנולה ונגיסי אננס מוגש עם כיסוי תואם לפתח העליון שיוצר מראה של קינוח הפתעה. מגש פירות העונה זכה לעיצוב מושקע. הפירות נחתכו לפרוסות דקיקות וסודרו בקבוצות לפי צבעים וסוגים. רעיון מקסים להגשת האבטיח והמלון הוא חיתוך הקליפה באופן חלקי כך שנשארת קליפה קטנה לאחוז בה כמו בידית קטנה בשעה שנוגסים בפרי.

 

אורחי המלון מקבלים הסברים, מפות ומידע על האתרים הסמוכים ויכולים לשלב את הלינה במלון בטיולים ואטרקציות שונות בעיר. כתובת המלון רחוב פאולוס השישי, בנין מרכז העיר נצרת  טל. 04-9060000