צלם: רונית סבירסקי
מסעדת עראיס בשרונה - פיוז'ן של בשרים לצד נתחי בשר על הגריל
צלם: רונית סבירסקי
בין האיטליז למסעדה
צלם: רונית סבירסקי
גיר על זכוכית
צלם: רונית סבירסקי
ירקות על הגריל
צלם: רונית סבירסקי
בר יין ואלכוהול לצד הבשרים
צלם: רונית סבירסקי
מסבחת מעושנים

חושבים מחוץ לסטייק

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "עראיס" בשרונה היא בין הסנוניות הראשונות במתחם שמסמנת קולינריה טובה במחירים שלא קורעים את הכיס.

 

בפנים או בחוץ     צילום: בועז לביא

 

פיוז'ן בשרי

זוהי מסעדת בשרים שצמחה מאיטליז. רעיון של יזמים שחברו לבעלי האיטליז מיטמרקט משוק הכרמל ויצרו פיוז'ן עדכני. חיבור בין מזרח ומערב של סכו"ם בשקית נייר חומה מהשוק לצד נתח בשר עסיסי על פלאנצ'ה מיוחדת מיפן, ששם נוהגים לצלות עליה קובה ביף משויש. שאפו על הפטנט. הסטייק מוגש כשהוא חתוך לנתחים עבים בשיטת הפורטר האמריקאית. על הפלנצ'ה ניצב דיסק עבה של אבן בזלת ששומרת על חומה זמן ממושך וניתן לחמם או לצרוב עליה את פיסת הבשר האישית לפי מידת החום והעשייה הרצויה לסועד.

 

מידת עשייה עצמאית    צילום: רונית סבירסקי

 

 

טוסט על הגריל

המסעדה אינה כשרה אבל אין בה בשרים לבנים ואין שימוש במוצרי חלב. הקרפצ'יו מוגש ללא גבינת פרמז'ן ובקינוחים יש מלבי פרווה. הפיוז'ן הזה מוביל גם בעיצוב המקום. מראה נקי מחופה אריחי חרסינה לבנים מבפנים שמותאם לתפקיד האיטליז וגווני עץ של דיינר אמריקאי בחוץ. אפשר למצוא בו פינות קלאסיות לארוחת סטייק ארוכה עם כוס יין או לשבת בחוץ מול מגרש המשחקים העדכני של שרונה ולנשנש טוסט בשרי. מנה שפותחה על ידי השף יועץ, ירון קסטנבוים. רבעי פיתות גדושות בשר טחון עתיר תבלינים וצמחי תבלין מונחות על הגריל כשהפיתה סופגת את מיצי הבשרים ומקבלת את טעם העישון מהגריל.

 

פיתה בשרית   צילום: בועז לביא

 

 

מסבחת בשרים ושקשוקה מרגזית

קסטנבוים יצר גם את מסבחת הבשרים המעושנים שמזכירה בטעמה את המעורב הירושלמי כשהוא משולב עם טחינה וסלט ירקות וממרח לימונים כבושים. שקשוקה של קציצות בשר בסגנון מרגז נותנת את חווית השקשוקה עם טעם מזרחי חרפרף.  לאלה מצטרפים שיפודים או קבבים קלאסיים כמובן מבשר שנטחן במקום.

 

שקשוקה מעושנת   צילום: בועז לביא

 

האיטליז מאפשר להזמין נתחים וחיתוכי בשר מכל הסוגים והשיטות. תוכלו להזמין פילה, סינטה או אנטריקוט במשקל המועדף עליכם והם יוגשו על הפלאנצ'ה הרותחת מלווים בתפוחי אדמה שבושלו קלות ונצרבו על הגריל כשהם סופגים את שומני הבשרים המעושנים. השירות חייכני, נעים ואדיב ואפשר לתפוס שיחה עם הגריל-מן על הבר למי שרוצה להרחיב אופקים בשריים.

 

הקרפצ'יו והטוסט    צילום: רונית סבירסקי 

 

ומה זה עראיס?  זוהי מנה שנהוג להגיש בחתונות לבנוניות.  בעת ההכנות לחתונה, היה מקובל לכרוך לכלה את הבגד סביב המותניים כמו שכורכים את הפיתה סביב הבשר ומכאן השם.

 

עראיס, במתחם שרונה מרקט, תל אביב פתוח כל יום משעה 12:00 בצהרים ועד הלקוח האחרון בלילה. טל. 03-5509070