צלם: רונית סבירסקי
פסטיבל גורמה של מנות מהמטבח הפרואני מול גלי הים התיכון
צלם: יח"צ
שף מלון שרתון החדש בועז דרור
צלם: רונית סבירסקי
סחלבים לבנים בכניסה למסעדת Olive Leaf
צלם: רונית סבירסקי
כסאות בר מוארים על מרפסת המסעדה
צלם: רונית סבירסקי
יין בוטיק ישראלי מותאם לארוחה

פרו ורבו במטבח

מאת: רונית סבירסקי

 

מלון שרתון ומסעדת Olive Leaf מתחדשים בשף בעל מוניטין וביוזמה מקורית של פסטיבלים קולינרים שיערכו בשיתוף עם שפים מובילים מרשת שרתון בעולם. הפסטיבל הפותח מגיע הישר מהמטבח הפרואני וימשך עד 24 באוגוסט 2016.

 

השף הפרואני Peitro Luis Ricse Campos     צילום: רונית סבירסקי

 

שפים מפרו ושף מישראל

הקולינריה העולמית הצטרפה לתהליך שהופך את כדור הארץ לכפר גלובלי קטן-גדול. שפים מכל העולם פוקדים את ישראל ומבשלים יחד עם שפים ישראלים ארוחות גורמה בסגנונות בינלאומיים. מלון שרתון הגה רעיון מקורי להביא מדי שלושה חודשים שפים מוערכים שמככבים בבתי המלון היוקרתיים של הרשת בעולם. הפסטיבל הפותח, מאפשר לקהל הישראלי לטעום מנות שנעשו על ידי צמד שפים משרתון פרו Peitro Luis Ricse Campos ו-Hans Balvin Sierra.

 

 

אנטריקוט במחבת וטוגנים ביתיים   צילום: יח"צ

 

שני השפים הפרואנים חברו לשף בועז דרור, שמונה לאחרונה כשף מלון שרתון תל אביב ומסעדת Olive Leaf. בתפקידיו הקודמים כיהן בועז דרור כשף במלונות אלמא שבזכרון יעקב, רויאל ביץ' אילת והילטון מלכת שבא. הוא למד בבית הספר לקולינריה "כריסטינה ברג" בשטוקהולם ועבד במלונות יוקרה ומסעדות ידועות ברחבי העולם, ביניהן מסעדת "ל'אטלייה" של שף ג'ואל רובושון בפריז ומסעדת "הארווי'ס" בעלת שני כוכבי מישלן של שף מרקו פייר וויט בלונדון.

 

לא על התירס לבדו

קונצ'רטו בשש ידיים מתרחש במטבח המסעדה בשרתון תל אביב.  מנה מצוינת של סביצ'ה דג, שמאפיינת את המטבח הפרואני, מוגשת עם בטטות מזוגגות, גרעיני תירס גדולים שנצרבו בשמן עמוק וקיבלו קריספיות טעימה ולכך מצרטפים שבבי פלפל חריף במינון מדויק ועלי חסה סלנובה טריים. מנת פתיחה נוספת שזכתה גם לצבעוניות מגניבה, נקראת "קאווסה" והיא מורכבת מכופתאות תפוחי אדמה ממולאות בקרם אבוקדו וסלמון.

 

סביצ'ה ובטטה מזוגגת     צילום: רונית סבירסקי

 

במנות העיקריות מוגש ברווז בנוסח צפון פרו ולצדו אורז לבן, דלעת ערמונים, כוסברה ופלפלים. נתח אנטריקוט עשוי במחבת בתוספת אורז, תירס וטוגנים בעשייה ביתית.  אסקבצ'ה לברק (סי-באס) קיבל טיפול ששמר על עסיסיותו והוא הוגש במרינדת בצל ופלפלים בתוספת אורז לבן.

 

לברק במרינדת בצל ופלפלים    צילום: רונית סבירסקי

 

"פיקרונס" הן סופגניות פרואניות שמוגשות כקינוח ולצדן סורבה פסיפלורה ורוטב חבושים. קינוח נוסף הוא קרם ברולה עדין עם פירה דלעת ערמונים שמגיע מהמטבח הצפון פרואני.

 

תפריט השף

ניתן להזמין מנות "על הקרט" במחירים של 40 שקל למנות פתיחה, 110-95  שקל מנות עיקריות, 45-40 שקל קינוחים. אפשרות נוספת היא להזמין את תפריט השף במחיר קבוע של 180 שקל והוא כולל סביצ'ה כמנת פתיחה, פילה בקר פרואני עם שעועית לימה "טאקו טאקו", קנל אורז וביצת שלו ולקינוח סופגניות פיקרונס.  הפסטיבל מתקיים עד 24 באוגוסט בימים חמישי, ראשון, שני, שלישי ורביעי בשעות הצהרים 15:00-12:30 ובערב 22:30-19:00.

 

אפרטיף על המרפסת מול הים    צילום: רונית סבירסקי

 

מרפסת מסעדת Olive Leaf עוצבה כגן ירוק על רקע הים הכחול ביום, ותחת שמים זרועי כוכבים בלילה. תאורה מיוחדת הופכת את בר האלכוהול למיצב קרח קריסטלי כחלחל, כסאות בר שקופים עם תאורה פנימית רכה בצהוב אפרוחי או כתום תפוזי. נעים להשתרע בערב בבריזה הקלילה הנושבת מן הים ולהזמין אפרטיף שיפתח את הסעודה או לקנח עם דז'סטיף כשהלילה כבר עוטה את העיר הלבנה.

 

להזמנת מקומות טל.  03-5219300