צלם: רונית סבירסקי
מסעדת לינק הירושלמית חוגגת 18 שנים עם תפריט אסלי
צלם: רונית סבירסקי
סביצ'ה דג ים וגוואקמולי
צלם: רונית סבירסקי
בירה על הבר
צלם: רונית סבירסקי
קרפצ'יו סלמון עם וואסאבי
צלם: רונית סבירסקי
פסנתר ונרות לקבלת שבת
צלם: רונית סבירסקי
עץ זית בלב המסעדה

תשלחו לינק

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "לינק" הירושלמית היא מוסד ותיק בעיר וראויה לביקור חוזר ולו רק בגלל העובדה שהיא פועלת כבר 18 שנים בעיר שדורשת מלחמת הישרדות כמעט יום יומית. לרגל חגיגות יום ההולדת הושק בה תפריט משודרג שמחזיר את הטעמים הירושלמים עם שפע של ניחוחות נוסטלגיים.

 

על הבר במסעדת לינק    צילום: דניאל אליאור

 

אקלקטי וחמים

המסעדה ממוקמת בבית שכבר מלאו לו יותר ממאה שנים ברחוב המעלות במרכז העיר. יש בה משהו אקלקטי חמים ונכון. מתחמים שונים שכל אחד מהם נושא אופי אחר. ממרפסת קלילה, קייצית שמשקיפה אל הסביבה ובתי האבן הירושלמים דרך מרפסת מקורה שנבנתה סביב עץ זית ותיק שנמנעו מלכרות אותו. החלל הפנימי אפלולי  אינטימי ומשדר אווירת פאב אנגלי. כורסאות דיינר בציפוי כסוף עם הדפס של מגזינים בשחור לבן. פסנתר ונרות שנכנסים לפעולה בקבלת שבת שנערכת בשישי אחר הצהרים. רצפת עץ מחוספסת עם קורות עץ משופשפים, שולחנות מסיביים וספרייה עם שלל ספרים לקריאה. גומחות עם בקבוקי יין וחפצים שמחזירים את הסועד לימים של פשטות וצניעות.

 

סלט קייל   צילום: דניאל אליאור

 

יהודה אסלן הבעלים הוא חלק מסצינת הקולינריה והבילויים הירושלמית. הוא התחיל בשנות ה-90 עם קפה "מומנט", המשיך עם לינק, לקח חלק באפיזודה של הבר הירושלמי "יהושע", פתח את מסעדת תאטרון הח'אן ומסעדת "מונא" בבית האמנים. אסלן מבין באוכל ואת הטעמים החזקים שמשקפים את אישיותו מרגישים גם במנות. יש לו הרבה פלפל חריף וכשזה משתלב במנות במידה הנכונה התוצאה טעימה להפליא.

 

תפריט עם פלפל

בין המנות שנוספו לרגל יום ההולדת חציל קלוי עם פלפל חריף, פרוסות סלק מתובל בזרעי כוסברה וגבינת המאירי, קרפצ'יו סלמון עם וואסבי, סביצ'ה דג ים קיבל שילוב מצוין של גוואקמולי, נגיעות קרם חצילים, פרוסות פלפל חריף, פרוסות דקיקות של צנון ועגבניות שרי. סלט קייל שהפך לאחרונה לטרנד מבוקש גם אצל קרניבורים קיבל טיפול נכון בתוספת גרנולה מלוחה, חמוציות וטחינה ירוקה, שאפשר להחליף ביוגורט. גם במנה הזו מרגישים את נגיעות הפלפל החריף. מנה שנקראת "ירושלמי" היא סלט קצוץ עם שישה סוגי ירקות ושורשים ביניהם צנון, גזר וקולורבי והתיבול כמובן שמן זית ולימון כמנהג המטבח הירושלמי. מחירי מנות ראשונות וסלטים 48-36 שקל

 

מנת הדג היומית   צילום: רונית סבירסקי

 

בעיקריות אפשר למצוא קבב טלה עם צנוברים מונח על פיתה אשתנור עם טחינה, עגבנייה ו.. פלפל חריף.  כבד עוף בקראסט תבלינים יבשים, חזה עוף בנוסח ניו אורלינס, סופריטו ספניולי עם בשר או עוף, תבשיל מקלובה מהמטבח הערבי שמוגש לזוג, רביולי ממולא בפרסה ולברק שלם עם שמן זית ועשבי תיבול בתנור. כל אלה מצטרפים למנות הדגל של קציצות לאה המפורסמות של  לינק, 'סלט יהודה',  מנת 'אלון' קוביות חזה עוף בחלב קוקוס וקארי והמבורגר שעשוי במקום. התפריט מציע כיום 4 מנות שונות של אשתנור במילויים של עוף עם ממרח אבודקו, או טלה טחון עם רוקט וטחינה, חביתה עם גבינת שמנת ולטבעונים פטריות פורטבלו עם אגוזים וחסה. מחירי מנות עיקריות 122-62 שקל ומנות אשתנור 54-44 שקל.

 

תוספת של ירקות קלויים   צילום: רונית סבירסקי

 

כבוד לארוחות בוקר

ארוחות הבוקר בשישי ובשבת מוגשות בין השעות 17:00-11:00 כראוי למוסד שמכבד את אחרוני המשכימים ונותן כבוד לבטן שצריכה לעכל את המאכלים הירושלמים המסורתיים ממטבחה של הסבתא: בורקס טורקי אסלי, שקשוקות בכל הצבעים, קובה חמוסטה, נקניקיות ביתיות, חריימה דגים ו"עין של אורז" שתצטרכו להגיע ללינק כדי להבין במה המדובר וזה לא פאד קפאו זו בהחלט יציאה לינקית טיפוסית. ארוחות עסקיות כוללות שתייה קלה או שליש בירה או יין וסלט קטן במחיר המנה העיקרית. על עוגת הגבינה והפירורים תשאלו כשתגיעו לקינוחים כי יש לה היסטוריה ארוכה לא פחות מ-18 שנות המסעדה.

 

רחוב המעלות 3 ירושלים 02-6253446