חזק על הבוקר

 

Nespresso יזמה רעיון שיווקי מרענן להשקת קפה ארוך וחזק חדש בשילוב בראנץ' אצל מארחים ובשלנים ביתיים מאתר EatWith. תכננתי הבוקר לספר לכם על היוזמה המוצלחת אבל לצערי זה לא צלח. נכנסתי לאתר נספרסו ב-8:00 בבוקר עם פתיחת ההרשמה כדי להזמין מקום לארוחה. 2 מקומות כבר היו מלאים. מתי הם הספיקו להתמלא? כלקוחה של נספרסו ניסיתי להקיש את הפרטים שלא אושרו. ב-8:20 דברתי עם נציגה שהפנתה אותי חזרה לאתר לבצע את ההזמנה. לא הצלחתי. ב-9:00 כבר לא ניתן היה להשיג אותם טלפונית. הקווים היו תפוסים עד לשעת סגירת הכתבה 14:00. 

 

 

בשנת 2003 כתבתי את הספר "גורמה בכפר" שקיבץ 100 בשלנים ביתיים ברחבי הארץ מרביתם ממוקמים בישובים כפריים בחיק הטבע. היום, 13 שנים מאוחר יותר, ישנם כבר אלפי בשלנים ברחבי הארץ ורבים מהם שפים מקצועיים שמארחים בבתים מעוצבים בערים מרכזיות. חברת "נספרסו" הבינה את הפוטנציאל הגלום בהשקת קפסולות של תערובת קפה חזקה במיוחד Envivo Lungo שתוצג במסגרת ארוחות בוקר בבתיהם של מארחים ביתיים ובשילוב סלבס מתחומי המשחק, המוזיקה והספורט וכך יצא המיזם לדרך.

 

שולחן אבירים בבית יפואי עתיק    צילום: רונית סבירסקי

 

דרגה 9 בסולם נספרסו

ההשקה לתקשורת נערכה בבית יפואי יפהפה של אור ועינת. טיול בוקר בין סמטאות האבן השקטות של יפו משרה נינוחות שמזמנת אחריה קפה ונשנוש. הבית בעל תקרות קמורות, נברשות בסגנון עתיק, ציורי שמן ענקיים, שני מפלסים שהעליון משמש לחדרי השינה והתחתון לאירוח. שולחן אבירים ארוך כבר היה ערוך כשעליו מערכת אוכל מפורצלן בסגנון מיקס אנד מאץ'. כלי זכוכית מעוצבים הונחו על המדפים ובהן הקפסולות החדשות כשהן משולבות בעוגיות ובאלפחורס.

 סיר קובנה (לחם תימני) בעשייה ביתית    צילום: רונית סבירסקי

 

כוס שמפניה עם קיר רויאל תוסס הוגש בכניסה וניחוחות הקפה כבר נישאו באוויר. נציג החברה הסביר על התערובת שמספרה 24 שנרקחה על ידי מומחי נספרסו כדי לתת מענה לאלה שזקוקים לזריקת מרץ עוצמתית אחרי ההשכמה.  דרגות החוזק של התערובות נעות בסקלה שבין 12-1 והחדשה הוכתרה בעוצמה 9 בסולם נספרסו.  זוהי התערובת החזקה ביותר שהושקה עד היום באספרסו Lungo (אספרסו ארוך) לאלה שאוהבים לשתות קפה עם חלב והיא מצטרפת לחמש תערובות קיימות שמיועדות לכוסות בנפח 110 מ"ל. התערובת גם זכתה להשקת ספל לונגו חדש בעיצוב שמזכיר כלי נחושת עתיק.

 

ריבת הבית ולחמניות בריוש   צילום: רונית סבירסקי

 

ארומת הקפה והלחם

תערובת Envivo מורכבת מפולי ערביקה הגדלים בהודו, עם פולי רובוסטה משובחים ממקסיקו. הצירוף מעניק לקפה ניחוחות קליה, תווים ארומטיים עציים ועוגיית ג'ינג'ר. הקפה טעים ומתאים גם לאלה שאוהבים מקיאטו עם נגיעת קצף קלה. אחרי טעימת הגרסאות השונות כשהאדרנלין ממריא לגבהים חדשים מסתחרר באוויר ניחוח חדש שמשתלט על ארומת הקפה. אור ועינת מגישות לשולחן קובנה (לחם תימני) ולחמניות בריוש באפייה ביתית לצדם חמאת עשבי תיבול וגרגרי חרדל, טחינת כורכום, מטבל סודי שלא מגלים את פרטיו וריבת הבית.

 

השכמת החושים נמשכת עם שוט מוזלי בתוספת תמצית הנספרסו החדשה לאחריה סלמון נורווגי וסרדינים עתירי עשבי תיבול. קערות של סלטים שונים: סלקים אפויים, סלט קיצי של מלון כתום, מלפפון, נענע וגבינת ברינזה וסלט חסות ברוטב רענן. מנה חדשה שהוגשה לכל אחד באופן אישי זכתה לקריאות התפעלות על עיצובה. אור ועינת יצרו גרסה שלהם לאגס בנדיקט על בסיס שערות קדאיף במקום הבריוש המסורתי. לצד הביצים הוגש פטאייר שהוא כיסון ממולא בתרד וגבינות מהמטבח הערבי. לסיום קפה נוסף לאלה שעוד לא המריאו לצד מרנג שפורק בשיטת הבלאגן עם קרם קפה ורוטב פסיפלורה.

 

 "אגס קדאיף"   צילום: רונית סבירסקי

 

 

 

מרנג עם קרם קפה ופסיפלורה     צילום: רונית סבירסקי

 

ממטבח ספרדי-ירושלמי עד הגורמה הצרפתי

רשימת המארחים כללה בירושלים את רחל בן אלול, יוצאת "מאסטר שף", המציעה את סודות המטבח של אמה ומגישה אוכל כשר בהשראת המטבח הספרדי-ירושלמי. עתליה, ילידת עין כרם, עבדה בעברה במסעדות עילית והיום מארחת בביתה הציורי המשקיף להרי יהודה, ארוחות ששמן הולך לפניהן. בתל אביב, "הבנות", מהמארחות הבולטות של המיזם, ארחו ארוחת בוקר בדירתן המוארת, עם מיטב המנות שלהן. חובבי המטבח המולקולרי מצאו את מבוקשם אצל אורבאנו עם ארוחת שבע מנות יוצאת דופן. אופיר ורועיקי הגישו פרשנות מודרנית לארוחת בוקר תל אביבית בהשפעת תערובת ה-Envivo בלופט תל אביבי שהיה בעבר מפעל פתיליות, ובשעות הלילה שימש כמועדון.

 

גבריאל, ארח בלופט פתוח בדרום תל אביב המשקיף על כל העיר והציע ארוחת בוקר צבעונית, עשירה, המבוססת על ירקות וחומרי גלם מקומיים וטריים. עינת, עם עשר שנות ניסיון כשפית בכמה מהמסעדות המובילות של לונדון, ובהן גורדון רמזי, יחד עם אור שניהלה את מסעדת יוחנן, יארחו בוקר מעורר השראה בסמטאות יפו העתיקה.  מרב דווידסון, שעבדה במסעדת "מחנהיודה" והייתה השפית של מסעדת "ושתי" מזמינה את האורחים לחוויית בוקר מלכותי מול נוף הים. ברמת השרון, ארחה שירלי שהתמחתה בעבר במסעדות שלושה כוכבי מישלן והביאה עמה ניחוחות צרפתיים לשולחן. בחיפה, ארז ושלומי הגישו ארוחת בוקר חיפאית אל מול נוף המפרץ והבריזה הנעימה.