צלם: רונית סבירסקי
במסעדת בני הדייג משלבים דגים ומנות בריאות
צלם: רונית סבירסקי
סניף נמל תל אביב מול הגלים והמנוף העתיק
צלם: רונית סבירסקי
מפלטים דג לברק במלח לעיני הסועד
צלם: רונית סבירסקי
סלט גדול במקום סלטי פתיחה
צלם: רונית סבירסקי
שקיעה בנמל
צלם: שרית גופן
דג ים ברוטב מופחת קלוריות

דג לבריאות

מאת: רונית סבירסקי

 

משהו הולך ומחלחל בנושא הבריאות וטוב שכך. להמעיט בשומן מן החי, לאכול מאכלים במצבם הטבעי ולא מתועשים, להפחית בבשר אדום, לאכול יותר ירקות ופירות ולעשות ספורט. אז הייתה לנו סיבה לרוץ כחלק מן האימון למסעדת בני הדייג בנמל תל אביב. אבל אפשר גם לרוץ למרחקים ארוכים יותר עד חדרה לכיוון צפון או להדרים לאשדוד.

 

קציצות מדגי ים לבנים     צילום: רונית סבירסקי              

לברק על הנייר

אחרי אימון כושר וריצה בשעת שקיעה רומנטית לאורך הטיילת של תל אביב, אפשר לפנק את הגוף במנות הבריאות החדשות דלות שומן ומופחתות קלוריות שהמסעדה מציעה. פילה לברק צלוי על נייר פרגמנט עם ירקות צלויים, קוביות סלמון צרובות בתערובת תבלינים, קציצות דג לבן ברוטב טחינה חם עם שבבי פיסטוק ופרחי כרובית עם רצועות דג בעשבי תיבול.

 

נתחי דג עם ירקות בגריל על נייר פרגמנט    צילום: רונית סבירסקי

 

אלו הן מנות פתיחה אבל אפשר לאכול כמה מהן במקום להזמין מנה עיקרית. אבל האמת שקצת חבל כי המנה העיקרית שמוגשת במסגרת ארוחות הבריאות מוצלחת מאוד. הם עוטפים לברק טרי בשלמותו בתוך הר של מלח ומכניסים לתנור. הוא מוגש לשולחן בגוון צהבהב-חום כשהעור קריספי מפצפץ והחלק הפנימי לבן צחור ורך להפליא. טקס חנוכת הפתיחה והסרת הלוט של העצמות מן הבשר מתרחש לעיני הסועד.

 

באוויר ובים

סוגי הדגים שמוגשים במסעדה הם דגי ים או דגי בריכות טריים. במצב הנוכחי של דלדול הדגה הים תיכונית בני רבה או בכינויו בני הדייג שיצר לעצמו מוניטין לאורך השני בזכות הדגים שאותם הוא דג עבור המסעדות, עדיין ממשיך לדוג אבל משלים את צרכי המסעדה בהטסת דגה טרייה מחו"ל. הם מקפידים להכין במסעדות את הרטבים כדי להמעיט בשימוש בסוכר ובנתרן. רוטב הטריאקי נעשה במטבח שלהם עם מעט סוכר ובטעם עדין, הלברק והסלמון מוגשים עם עגבניות וגמבות, קציצות הדגים נעשות מבשר נקי של בורי או לברק, הכרובית מאודה ואחר כך מקבלת צלייה קלה על הפלנצ'ה ולבסוף טחינה תוצרת בית.

 

דג עם ירקות על הגריל    צילום: רונית סבירסקי

טעמים מקוריים

לברק שלם מוגש בטיגון עמוק מהיר או במלח תוך שמירה על הטעמים המקוריים של הבשר. שיני שום מוגשות במידת אל דנטה, מקבלות מתיקות קלה אבל נשארות בשרניות. סלט הגזר המגורר משתלב נפלא עם קליפת לימון כבושה, פלפל ירוק חריף וגרגרי כוסברה. סלטים כמנות פתיחה יכולים להיות מוחלפים בקערה גדולה של סלט ירקות ישראלי עם טחינה או סלט מסוגים שונים של חסה. בסניף אשדוד מוסיפים במגוון המנות הראשונות סשימי, סביצ'ה או קרפצ'יו מדג אינטיאס או לברק. מחירי מנות הבריאות החדשות נעים בין 59-38 שקל והדגים בין 120-89 שקל. אם מזמינים דג לזוג במשקל שמעל ל-1 קילו המחיר הוא לפי המשקל.

 

דג לברק במלח על רקע שקיעה בנמל    צילום: רונית סבירסקי

 

בני רבה החל את דרכו על סירת דייגים, יצא בשעות החשיכה אל לב הים וחזר עם שחר כשברשתו שלל הדגה היומי. כך שנים על גבי שנים הוא בילה בין הגלים וכשהגיע ליבשה הכין לבני משפחתו ולחברים דגים מופלאים. ביום שבו החליט לתלות את המשוטים פתח את המסעדה שהפכה למותג "בני הדייג" בנמל יפו. הוא המיר את הסירה במטבח ואת הגלים באש הגריל והתחיל לבשל את הדגה היומית. העסק גדל והיום הוא כבר רשת שמנוהלת על ידי בני המשפחה.

 

 בני רבה והרשת   צילום: ניר פקין

דג על הים

הוא משתדל למקם את המסעדות קרוב למים כך פתח את מסעדת נמל תל אביב, מסעדת המרינה בהרצליה, נתניה, חוף אולגה בחדרה, בטיילת של ראשון לציון ולא רחוק מהים באשדוד. מול תורני היאכטות  ושובר הגלים כשקרני השמש נבלעות במים בשעת שקיעה אפשר לסחוט מיץ לימון על דג עסיסי ולנשום את ריח הים. 

 

סניף תל אביב 053-9444154, http://bennyhadayag.co.il/