צלם: רונית סבירסקי
תאילנדית חדשה ZUZAMAMA בחוצות המפרץ בחיפה - מנות מסורתיות בניצוח שפים תאילנדים
צלם: רונית סבירסקי
ישיבה אלטרנטיבית נמוכה
צלם: רונית סבירסקי
הברמן על הקוקטיילים
צלם: רונית סבירסקי
קוקטייל מוגש בפסלון חסינות
צלם: רונית סבירסקי
שף תאילנדי במטבח
צלם: רונית סבירסקי
פיסקו סאוור חמצמץ רענן לצד המנות

מהישרדות למסעדנות

 

מאת: רונית סבירסקי

 

חוצות המפרץ בשעת צהרים של יום חולין והמסעדה התאילנדית החדשה השוכנת בלב מרכז הקניות האפרורי מלאה עד אפס מקום. את עיני צדו שני מלוכסני עיניים שחזרו אל מחוזות ילדותם ודגמו את המנות שמציעה מסעדת ZOZAMAMA.

 

עיצוב מקני במבוק    צילום: ישראל אלפסא

 

במטבח הפתוח סביב המחבתות הרוחשות עמדו 2 תאילנדים ותאילנדית אחת וניצחו על המנות שהוגשו לסועדים בנינוחות ביתית. ברחבת הבר עמד צעיר אסוף שיער ושיקשק את מיכלי הקוקטיילים במרץ. כל התמונה האסייתית הזו עטופה בקירות מגבעולי במבוק יבשים שהובאו מיערות הגשם בתאילנד ומן התקרה משתלשלים צינורות חלולים של במבוק עבה כחלק מהעיצוב. שולחנות עץ טבעי וכסאות רטרו שחורים ניצבים בחלקי המסעדה השונים ופינה מיוחדת מוקדשת לאלה הרוצים להרגיש כמו באסיה עם ישיבה אלטרנטיבית על מזרונים לצד שולחנות עגולים נמוכים.

 

מקפיצים על האש    צילום: רונית סבירסקי

 

תאילנדית מסורתית באזור הצפון היא יוזמה של צמד צעירים אנרגטיים עם ניסיון עתיר בשר. שי אראל (הזוכה שלקח את המיליון בהישרדות עונה 3) ואלירן אלקיים, בעלי רשת מסעדות "בשרלה" בצפון החליטו לא להסתפק בבשר. הם יצאו למסע בן חמישה חודשים, במהלכו חיפשו אחר תבלינים, טעמים, ריחות וצבעים, תוך שהם נחשפים למטבח התאילנדי הביתי המסורתי, לאוכל הרחוב ולחומרי הגלם המקוריים שמרכיבים אותם. כשחזרו הרכיבו יחד עם השפים ליאון אלקלעי וסוואלי אלדר את התפריט התאילנדי של ZOZAMAMA. לצד המנות בחרו בקוקטיילים טרופיים מגוונים שמוגשים בכלים לא שגרתיים ואחד מהם מעוצב כפסל החסינות של "הישרדות".

 

ספרינג רול עתיר ירקות    צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט המסעדה משלב מגוון מנות קלאסיות מהמטבח האסיאתי של מוקפצים, מנות אורז, סושי, ודגים. אותם תאילנדים שראיתי במטבח הפתוח הם צוות שפים תאילנדים מקצועי בהובלת השף קוואן קמסינקוק, המתמחים בבישול תאילנדי מסורתי בשילוב טכניקות מודרניות. בעלי המסעדה מנצלים את התמחותם בבשר ומביאים את הבשורה למסעדה שלהם עם מנות שמכילות נתחי בשר טריים ומיושנים.

 

מרק בקר תאילנדי   צילום: ישראל אלפסא

 

לתפריט הראשוני נוספו בשיא החורף מספר מרקים מנחמים ועשירים ביניהם: מרק תאילנדי כפרי, המשלב נתחי עוף טרי עם אורז וצמחי תבלין (32 שקל), מרק תירס קטיפתי עם עוף ואטריות זכוכית (32 שקל), מרק ירקות טבעוני, קארי אדום וחלב קוקוס (39 שקל),  מרק בקר תאילנדי עם אטריות אורז, שלל ירקות רצועות פילה בקר טרי ונגיעות צ'ילי חריף (58 שקל) מרק טום יאם (58 שקל) וראמן עוף (54 שקל).

 

אורז עם טופו מטוגן   צילום: רונית סבירסקי

 

בין המנות הראשונות אפשר למצוא סלט פאפאיה ירוקה תוך הקפדה שלא תהיה בשלה, בצק טפיוקה במילוי עוף, נתחי סינטה צרובה ברוטב אקזוטי, דף אורז ממולא בירקות, סלט אטריות עם עוף, ספרינג רול וסושי (51-26 שקל). בעיקריות מנות של אטריות מסוגים שונים, פאד תאי, צ'יקן נודלס, פאד פאק (58-54 שקל), מנות אורז עם עוף, ירקות ותיבולים מסורתיים מעניינים, אורז "שבעת האוצרות", מנה מוצלחת של פאד קאו פאו עם אורז יסמין וביצת עין, נתחי עוף חמוץ מתוק ורצועות פילה בקר בקארי אדום (59-54 שקל). בקינוחים טפיוקה בחלב קוקוס, קראנץ' ברולה, סטיקי רייס, רול שוקולד ובננה לוטי (39-32 שקל)

 

קינוח רול שוקולד מצופה באגוזי לוז   צילום: רונית סבירסקי

 

הקוקטיילים הטרופיים משתלבים היטב עם הטעמים המתקתקים חריפים של המטבח התאילנדי והמוצלח ביניהם הוא קוקטייל הסאוור שמעדן את הטעמים בחמצמצות רעננה. הצעירים הצפוניים יהנו לשלב ישיבה על הבר בשעות הערב לצד מנות קלילות מוקפצות. 

 

החרושת 10, חוצות המפרץ, חיפה, פתוח ראשון-שבת 23:00-12:00, טל. 2707*, zozamama.co.il