אל הכרמל - מוזיאון טכנולוגי, יקב משפחתי, מרכז מלח וצניחה חופשית

 

אזור הכרמל מציע אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה. מסלולי טיול בין נופים הררים וחופי ים תכולים, מוזאון טכנולוגי מדעי, יקב משפחתי, מרכז שמספר את סיפור כריית המלח בים התיכון, ארוחת בוקר מול הים ומסעדה ביתית שמציעה מטבח ערבי מסורתי

 

 

להוסיף מלח

הר לבן ענק שנראה כמו אתר סקי מפתיע מקבל את פני המגיעים אל מרכז המבקרים מלח הארץ. למעשה מדובר במצבור עצום של מלח שמהווה חלק ממפעל הפקת מלח שהוקם ב-1922 בסמוך למבצר הצלבני של עתלית. בין הרי המלח הלבנים הוקם מרכז מבקרים שמספר את סיפור כריית המלח באזור. המבנה ששימש במאה הקודמת את כורי המלח הוסט ממקומו, שוחזר, עבר תהליך שימור ונפתח כמרכז מבקרים. על הקירות תלויות תמונות של כורי המלח כפי שעבדו בימי שקדמו לקום המדינה. צופים בסרטון הסבר על שימושי המלח השונים וההיסטוריה של המקום. לאחר הסרטון וההסברים יוצאים לסיור בבריכות המלח. בעונת הנדידה מגיעות לבריכות ציפורי פלמנגו, תמירונים, סייפנים ועופות מים שונים. בחג הסוכות המבקרים משתתפים בחוויית קציר המלח בשילוב נסיעה על עגלות רתומות לטרקטורים. הפעילות מתאימה מגיל 8 ומעלה. המקום פתוח בימי ראשון-חמישי 16:00-09:00. טל. 04-9549561 

 

 מרכז מבקרים "מלח הארץ" בעתלית   צילום: רונית סבירסקי

 

 

קבלת שבת ביקב

יקב דדה ממוקם באחת החוות הפרטיות הגדולות "חוות מקורה" הסמוכה לכרם מהר"ל. היקב הוקם על ידי ג'קי חזן ואחיינו אלירן משמש כיינן, דור רביעי לסבתא דדה שהחלה לייצר יין במרקש. מרכז המבקרים של חזן מוקף בטבע פראי ויערות. הוא מקבל את האורחים בסוכה תחת שיחי גפנים כשמזג האוויר חם ונעים ובימים קרים מתכנסים בלובי מעוצב בסגנון מרוקאי שמשקיף אל אולם חביות העץ של היקב. חזן מציע טעימות מסוגי היין השונים שהם מייצרים החל משנת 2001 כשהם מתמקדים ביינות אדומים מסוגי מלבק, ברברה, קברנה ושירז. הם מייצרים גם יין קינוח ארגמן ופורט. בימי שישי החל מהשעה 13:00 הם מקיימים קבלת שבת עם טעימות יין, באווירה ביתית כשהמבקרים מביאים איתם את הכיבוד וג'קי מבשל. בתוך מבנה היקב נמצאת באר עתיקה מרשימה ולצדה משאבה מהמאה הקודמת. במהלך השבוע ניתן לבקר בתיאום מראש בטל. 050-5282877. מחיר טעימות למבוגר 30 שקל ילדים מארחים ללא תשלום.

 

יקב "דדה" בחוות מקורה   צילום: רונית סבירסקי

 

 

מדע בקלי קלות

מוזאון "טכנודע" בגבעת אולגה הוקם לקידום החינוך המדעי בישראל. המקום הוא חגיגה לילדים ונוער שוחרי מדע ומייצר גירויים וסקרנות אצל כל מבקר שמגיע לביקור. מקום שהופך את הדברים המדעיים המסובכים למובנים וקלים לתפיסה. בפארק המוזאון ניצבים מתקנים שמדמים תהליכים מדעיים בתחומי המים, הקול, התנועה והאנרגיה, כשהכל נעשה בדרך חווייתית. מדריכים מסתובבים בין המבקרים, מסבירים ומנחים כיצד להפעיל את המתקנים. במתחם פנימי מקורה ישנם משחקים שמדמים תופעות מדעיות ופלנטריום על הסברים על גרמי השמיים. אחד החללים המיוחדים הוא יחידה לסימולציה רפואית והמבקרים יכולים להתנסות בפעולות של מכשירי אולטרה סאונד, פגיה, מיטות אישפוז והדמיית ניתוחים. המקום משמש במשך כל השנה להכשרת תלמידים ובחגים ובחופשות לקהל הרחב. טל. 6333505 -04

 

 

 משתעשעים בפארק הטכנולוגי    צילום: רונית סבירסקי

 

ים, צניחות וארוחת בוקר

אם רוצים לשלב את נופי הכרמל עם ארוחת בוקר ניתן היום לעשות זאת בחוף הבונים במתחם "פרדייב". יושבים במתחם סגור שכולו זכוכית או במרפסת פתוחה על רקע גלי ים כשמצנחים מרחפים מעל לראשי הסועדים, מול חולות רכים ושקשוק רכבת הנעה על הפסים. אתר הצניחה "פרדייב" ממוקם לחופו של הים התיכון באחת משמורות הטבע היפות והמפורצות ביותר בארץ. המקום מציע למבקרים "גלריה לתעופה" ומתחם לצניחות חופשיות ולאחרונה מסעדה חלבית שמגישים בה קפה ומאפה ולקראת פסח יוסיפו גם בשבתות ארוחות בוקר מגוונות וארוחות חלביות מרעננות. טל. 1700-70-20-24

 

ארוחת בוקר למטה וצנחנים מלמעלה ב"פרדייב"    צילום: רונית סבירסקי

 

 

מהמטבח הערבי

מקום נוסף לאכול הוא מסעדת "נוף הוואדי" שנפתחה בעין חוד צופה אל נופי הכרמל וחוף עתלית. זהו מטבח ערבי מסורתי שהוקם בבית המשפחה של ניאד אבו אל היגא. המסעדה ממוקמת בקומה התחתונה ובנות המשפחה הן הבשלניות. האוכל הטרי שיוצא מן המטבח ממלא את החלל בניחוחות התבשילים. השולחן מתמלא בסלטים מעשה ידיהן בעונת החורף צמחי בר כמו חובזה ועכוב, טבולה, סלט ירקות, חצילים, חומוס וטחינה. במנות העיקריות מקלובה, פרגיות על האש, קבב ובהזמנה מראש אפשר לקבל גם מנסף. הארוחה כוללת שתייה קלה, קפה ובקלוואה לקינוח במחיר של 80 שקל לאדם.  טל. 050-5755671

 

לפרטים ואטרקציות נוספות באתר עמותת כרמלים טל. 04-9841114,  באתר – WWW.carmelim.org.il