צלם: אייל גוטמן
בבית הבד "שמנא" במושב חגור מתכונים לפסח עם טעימות יין, שמן זית ומתנות לחג
צלם: יח"צ
אירוע טעימות יין של יקב טוליפ
צלם: אייל גוטמן
אריזות שי לחג
צלם: פול סמיט
בית בד עתיק בחצר מרכז המבקרים
צלם: פול סמיט
טעימות שמן זית במרכז המבקרים

מתכוננים לפסח ב"שמנא"

בבית הבד "שמנא" במושב חגור מרגישים את חג הפסח באוויר. בסופ"ש, 21-19 במארס, יתקיימו מגוון פעילויות במרכז המבקרים, אירועי טעימות יין ושמן זית, הרצאות  ויוצעו חבילות שי של שמני זית ומעדנים במחירים מיוחדים לקראת חג האביב

 

שמני זית, יינות ומעדנים לקראת הפסח    צילום: אייל גוטמן

 

אריזות מתנה

במרכז המבקרים של בית הבד "שמנא" במושב חגור שבשרון מתחילים בהכנות לפסח באווירה חגיגית. במרכז המבקרים יוצעו למכירה אריזות שי של שמני זית במבצעים מיוחדים לחג. ניתן להגיע למרכז בכל ימות השבוע, ביום הבחירות ב-17 במארס, בשישי ובשבת.

 

אירוע טעימות יין ללא תשלום

בשבת, 21 במארס בין 16:00-11:00 יתקיימו טעימות של יינות יקב טוליפ. היקב, שהוקם בלב "כפר תקווה" בקריית טבעון, מעסיק גם אנשים בעלי מוגבלויות שמתגוררים בכפר תקווה. היקב הוקם ב-2003 ומייצר כיום 300 אלף בקבוקים. הם מייצרים יינות אדומים, פורט, ויין לבן והצליחו לזכות בפרסים ומדליות בתחרויות בארץ ובעולם. מחיר השתתפות ללא תשלום ובתיאום מראש בטל. 03-9033380

 

 טעימות יינות "יקב טוליפ" במרכז המבקרים של "שמנא"

 

הרצאה שנוגעת בבטן הרכה

ביום חמישי, 19 במארס בשעה 19:00, תתקיים ההרצאה "איך נפטרים משומן בבטן?". המרצה יעל ניר מסבירה כיצד ניתן להפחית את אחוז השומנים מחגורת הבטן על ידי איזון הורמונלי. הרצאה טרנפורמטיבית המטלטלת את המשתתפים, כשבמהלכה מתרחשים טויסטים המניעים את המשתתפים לפעולה.

 

ההרצאה עדכנית ועכשווית ושולחת זרקור אחר על כל נושא הדיאטות. הבנת המשחק ההורמונלי כתוצאה מאכילה ופעילות גופנית היא המפתח לבריאות טובה יותר ולמניעת סוכרת, ירידה של שומנים מהבטן וכל ההשלכות הנגזרות מכך. במהלך ההרצאה נוגעים ב"בטן הרכה" של הילדים של היום שיהיו ההורים של המחר ויש אפשרות לשנות את העתיד. מחיר ההרצאה 50 שקל. בתיאום מראש בטל. 03-9033380

מרכז המבקרים פתוח ביום הבחירות 18:00-10:00, חמישי 18:00-16:00, שישי 14:000-10:00, שבת 16:00-10:00

 

סיפורו  של בית הבד "שמנא" 

במושב חגור שבדרום השרון (5 דקות מכפר סבא), מפעילים יחד בני הדור השני, השלישי והרביעי למשפחת אברמוב את 'שמנא' - בית בד 'בוטיק'. בית הבד המודרני שהובא מטוסקנה שבאיטליה פועל בטכנולוגיית סחיטה ייחודית ומשתלב במסורת חקלאית עברית שורשית של משפחת החקלאים הוותיקה. 

 

בית בד בוטיק

"שמנא" הוא בית בד בוטיק הגדול מסוגו בעולם. מערך הייצור בשמנא הוא מתוצרת חברה איטלקית-טוסקנית (olio mio) המתמחה בבניית בתי בד לתעשיית שמני הפרימיום העולמית. מערך הייצור המשוכלל של בית הבד מאפשר ייצור שמן זית באיכות ובטעם המשובחים ביותר, הודות לשיטת ייצור המפרידה את השמן מהזית בסחיטה אחת ויחידה (לעומת ייצור תעשייתי המבצע שתי סחיטות ושטיפות). ייצור בשיטת הסחיטה היחידה מעניק לשמן שילוב יתרונות ייחודי, ובכלל זה – שמן מרוכז בטעם פירותי מלא ועשיר, ארומה מודגשת, ערכי תזונה רבים יותר ובעיקר פוליפנולים (נוגדי חימצון) וכן חיי מדף ארוכים יותר. השמן מיוצר בכבישה קרה והוא בדרגה העליונה של "כתית מעולה".

 


 הסברים על תהליך הפקת שמן זית בציוד חדשני    צילום: תומר פדר

 

 

סוגי שמני הזית השונים

"שמנא" מייצרת ומשווקת שמן זית במגוון זנים. הסדרות הקבועות: ברנע-פישולין בעל הטעם העדין, ברנע-נבאלי, בעל טעם מודגש יותר וסורי – הארומטי והחריף מבניהם. בעונת המסיק תוכלו למצוא סדרות מוגבלות מהזנים הבאים: לצ'ינו, פישולין,  פיקואל, קורטינה, סורי, נאבלי,  וברנע.

 

ברנע-פישולין: הוא בלנד משובח, תערובת של שני זנים המשלבים פיתוח ישראלי וצרפתי וביחד נותנים לשמן טעם עדין וחמאתי עם חריפות ומעט מרירות. מדובר בבלנד ארומאטי אך לא משתלט על הטעמים ומועדף על השפים ועל  הישראלי בכלל.

 

ברנע נבאלי: בעל טעם שמשלב בין נבאלי חמאתי חריף לברנע עם מרירות מתונה. שמן עם מרירות בינונית וחריפות בינונית. עשיר בארומה עשבונית הנובעות ממסיק מוקדם של הזית. מתאפיין בטעם פירותי במסיק מאוחר יותר ובשל של הפרי.

 

סורי: הטעם הסורי מתקבל בדרך כלל מזיתים סורים בהשקיה חסרה שנמסקו מוקדם, מה שנותן לשמן טעם של חריפות ובמרירות חזקה.

 


בית בד מקצועי שהובא מטוסקנה     צילום: יח"צ

   

לפרטים ולהרשמה מראש 03-9033380

עדכון לגבי אירועים נוספים באתר www.shamna.co.il

גם בפייסבוק :שמנא בית בד בוטיק https://www.facebook.com/home.php