צלם: רונית סבירסקי
מלון מצפה הימים מציע תוצרת מקומית ושלל של פינוקים
צלם: רונית סבירסקי
דגים טריים בארוחת הערב
צלם: רונית סבירסקי
גדיים בשטח המלון
צלם: רונית סבירסקי
מאפים טריים
צלם: רונית סבירסקי
חמאה טרייה
צלם: רונית סבירסקי
פסטה טרייה

יוצרי החלומות

מאת: רונית סבירסקי

 

במדריך היוקרתי "רלה א שאטו", שמאגד בתוכו מלונות בעלי ייחוד בכל העולם, מופיעים שני מלונות ישראליים: מצפה הימים בגליל ואמריקן קולוני בירושלים. על מצפה הימים הם כותבים: "יש איזון עדין ומיוחד בין המלון והסביבה הטבעית שלו. הוא מציע ספא בריאותי, גלריה לאמנות, גידולי גן אורגניים ומחלבה שמספקת את צרכי מטבח הגורמה. את האווירה הייחודית הזאת משלימים חדרים מהודרים".  אכן, זוהי תמציתו של מלון מצפה הימים. כשצופים בו מן הדרך הראשית הוא תלוי בין שמיים וארץ על צלע הר כנען צופה אל בתיה העתיקים של ראש פינה ולמרגלותיו פרושים ים כנרת ואגמון החולה המתחדש.

 

גידולי ענבים   צילום: רונית סבירסקי

 

החדרים המהודרים שעליהם מדובר כיום, צמחו מתוך מבני אבן פשוטים בני שלוש קומות שהוקמו באמצע המאה ה-20 כחוות בריאות. המייסד, ד"ר יעקב ירוס האמין בפשטות, בצניעות ובשקט נפשי לאורחים. באותן שנים אסור היה לעשן בחווה, צפו בטלוויזיה שעתיים בכל ערב ואכלו רק ירקות לא מרוססים שגדלו במקום. סמי חזן רכש את החווה ב-1982 וממשיך לקיים את מפעלו של ד"ר ירוס, אבל החיים נראים הרבה יותר יפים ומפנקים כשמדובר במאה ה-21. בחווה עדיין אוכלים ירקות ופירות אורגניים מהבוסתן וגבינות שמגבנים במחלבה הפרטית אבל המראה, הטעם וההגשה שודרגו לעמדת גורמה. לעשן מותר בשטחים החיצוניים של המלון ובאשר לטלוויזיה יש אחת בסלון ואחת מול המיטה ואיש אינו מפקח על שעות הצפייה. למעלה מ-20 שנה שחזן מעניק למלון מצפה הימים צביון חדש בכל מה שנוגע לעיצוב פנים ופינוקים. טיפולי הבריאות והנפש לא מזהים את אחיהם משכבר הימים. אמבטיות חלב מתוצרת מחלבת המלון, סבונים וקרמים שנרקחים מעשבי המרפא וצמחי הגן, ג'אקוזי ענק שמשקיף אל עמק החולה, עיסויים הוליסטיים וטיפולי חמאם טורקי.

 

חדרי המלון ולובי בעיצוב יחודי   צילום: רונית סבירסקי

 

חדרי המלון זכו לעיצוב יוקרתי ומחדשים אותם מדי כמה שנים. בשנה האחרונה שופצו חלק גדול מחדרי המלון וזכו לעיצוב עדכני. החידוש האחרון הן 11 סוויטות חדשות שנבנו על גג המלון בקומות הרביעית והחמישית ועוצבו על ידי אניטה חזן, מבעלי המלון. ההגדרה סוויטות מתאימה אמנם לחדרי מלון מפוארים אלא שבמצפה הימים מדובר בדירת חלומות שמשתרעת על פני שטח של  65-50 מטרים רבועים והגדולה ביניהם 125 מטרים רבועים.  אלה הם בתי זכוכית שמקירותיהם נשקפים שדות ירוקים, אגמים כחולים, הרים נישאים, שקיעות וזריחות ובאופק נראית כיפתו המושלגת של החרמון. מכל פינה משקיפים אל הנוף, מן המיטה, הכורסה ואפילו מתוך הג'אקוזי באמבטיה. רצפת פרקט כהה שנראית כאילו הובאה מטירה עתיקה משרה אווירה ביתית ואליה מצטרפים פריטי ריהוט אנגלי, שידות עתיקות, מכתבות, אהילים ומראות בסגנון וינטאג'. על הקירות תלויים הדפסים של שאגאל וראובן רובין והסלון מרוהט כמו בבית אנגלי מסורתי שעוד מעט יגישו בו תה עם חלב בספלי פורצלן פרחוניים. סביב התקרה קרניזים מעוטרים ותאורת תקרה עדינה. בין פריטי העיצוב העתיקים שולבו עבודות ברזל אמנותיות. המעצבים לא הסתפקו בנוף שנכנס פנימה, הם הוסיפו גם מרפסות חיצוניות עם מיטות השתרעות מעץ, שולחן קטן וצמד כסאות שמתאימים לקפה מול הנוף.

 

ירקות בגידול המקום   צילום: רונית סבירסקי

 

כשהערב יורד נדלקים באופק אורות הישובים וקשה להתנתק מפנורמת האורות המנצנצים. כשבכל זאת צריך להיפרד מן היופי ולהתפרקד במיטה, לוחצים על כפתור הקסם והווילון החשמלי נע באיוושה חרישית ועוטף את קירות הזכוכית עד ליום המחרת. המיטה בדירת החלומות גם היא חשמלית. אחרי שמסיימים ללחוץ על כפתור הווילון אפשר להתחיל לשחק בתנוחות שהמציאה חברת "סימונס" למזרונים שלה. רגליים למעלה, ראש למטה או הפוך. לכל אחד מבני הזוג יש שלט משלו ומזרון אישי שלא יהיו ויכוחים לגבי הזויות. שני מסכי LCD מאפשרים לזוג לצפות בתוכניות ובערוצים שונים. איזו אידיליה. בסוויטה מגישים עוגיות מאפה בית, פירות ומשקאות קלים במיני בר, שכלולים במחיר. בכל יום מוגשות בלובי עוגות לצד סוגי תה שונים וקפה ונערכות בחנות המשק טעימות של ליקרים שמיוצרים מפירות הבוסתן.

 

גבינות מיוצרות במקום   צילום: רונית סבירסקי

 

אורחי המלון זוכים למזנון עשיר בארוחת הבוקר שכולל מגוון גדול מגבינות המחלבה, דגים מעושנים, סלטים, מאפים, מיצים טבעיים, זיתים, חביתות אישיות עם תוספות, לחמים שנאפים במקום ופירות טריים. בארוחת הערב מוגש מזנון חלבי שמבוסס על ירקות ודגים וניתן להמיר אותו בתוספת תשלום בארוחת ערב בשרית במסעדת מוסקט, שממוקמת מחוץ למבנה המלון. השף חיים טיבי מוכיח את ידע הבשרים בכישרון רב ומגיש לאורחים מנות גורמה יצירתיות. בעתיד הקרוב יוגשו במסעדה גם יינות שמיוצרים ביקב החדש של המלון. בינתיים אפשר ליהנות ממשקה עראק שמכין בעל הבית ומיינות בוטיק ישראליים. שלוש פעמים בשבוע נערך סיור בחווה לאורחי המלון.

 

הכנות במטבח לארוחות השונות   צילום: רונית סיברסקי

 

סמנכ"ל המלון, אכרם עבדאללה מדריך את הסיור בשבתות בחן רב והרבה הומור. במשך שעתיים הוא מוביל את החבורה בין שבילי המלון, מסביר על אתרי הנוף, עובר דרך גלריית האמנים והספרייה שפתוחים לקהל, מספר על הציפורים המיוחדות שמקננות בין העצים וממשיך אל שטחי הגן והבוסתנים, שמתפרשים על פני 200 דונמים. בדרך הוא מספר על מפעלו של ד"ר ירוס, על חזונו ועקשנותו, על חייו שנעו בין שמחה ליגון ובדרך פוקד את קברו וקבר רעייתו הטמונה לצדו. אכרם מושיב את הקבוצה בצל העצים ומגיש לימונדה שנסחטה בבוקר ומסביר כיצד מכינים אותה. ממולל עלי חובזה ונותן מתכון לסלט מוקפץ.  תרנגולות מסתובבות בשטח הפתוח, ברפת לועסות הפרות ההולנדיות תבן אורגני, בדיר מתרוצצים גדיים בני יומם. את הסיור מסיימים בחנות המשק, טועמים עוגיות, חלבה וריבות ומציצים אל מקרר הגבינות הקשות. לקינוח מתיישבים על כסאות נדנדה במרפסת הצופה אל עמק החולה ושותים תה מרווה עם לימונית מהגינה.

 

טל. 1-800-555-666