צלם: אדוה אופיר
בציר ענבים והתנסות בתהליך הכנת יין בפסטיבל בוצרים ונהנים ביקב יפתחאל
צלם: אדוה אופיר
מועכים וסוחטים ענבים
צלם: אדוה אופיר
מורידים את הענבים מהשזרות
צלם: אדוה אופיר
בציר בסלסילה
צלם: אדוה אופיר
עלי הגפן שמזהיבים בסוף הקיץ

כל המשפחה בוצרת ויוצרת

 

יקב יפתחאל באלון הגליל מקיים במהלך חודש אוגוסט את פסטיבל "בוצרים ונהנים", שמשלב פעילות לכל המשפחה של בציר, התנסות בתהליך הכנת יין וסיור מודרך ביקב המשפחתי

 

 

פסטיבל "בוצרים ונהנים" יתקיים ב"יקב יפתחאל" באלון הגליל זו השנה השמינית בעונת הבציר. בין התאריכים 29-16 באוגוסט 2015 יערך הפסטיבל שמאפשר לילדים ולכל בני המשפחה לקחת חלק פעיל בבציר ענבי יין בכרם הסמוך ליקב. בקבוצות קטנות ותחת הדרכה של משפחת אופיר, בעלי היקב, יוכלו הילדים ללמוד כיצד מיצרים יין על ידי פעילויות מגוונות.

 

בוחרים אשכולות ענבים בכרם (צילומים: אדוה אופיר)

 

מהכרם עד הבקבוק

המשתתפים יפרידו את הענבים מהשזרות, ימעכו, יסחטו ויסננו את הענבים במכונות שנבנו במיוחד להפעלה על ידי ילדים. בסוף ההליך, כל ילד יקבל בקבוק אישי של תירוש פקוק בשעם, ממש כמו היין של "המבוגרים". את הבקבוק הילד יוזמן לעטר בתחנת היצירה והאמנות ולתת ליין את הייחוד והסגנון האישי של היוצר. בתחום הפעילות להורים היקב מזמין אותם לטעום ממבחר יינות היקב, בזמן שהקטנים יטעמו את הדבש ממכוורת המשק. כולם ביחד יוכלו לחזות במרכז המבקרים, הממוקם בבקתה קסומה בלב החווה, בסרט המסביר על תהליך ייצור היין. כל הפעילות היא בהדרכה צמודה.

 

כל המשפחה בוצרת בכרם

 

מסלול הפעילות כולל הגעה למרכז המבקרים וקבלת תדרוך ראשוני. בציר ענבים ידני בכרם שליד היקב עם סלסלות. חזרה  לחורשת האקליפטוס להמשך תהליך ייצור היין בצל העצים. הפרדת הענבים מהשזרות, מעיכת הענבים וסחיטתם במכונת סחיטה לילדים. בסוף התהליך ימלאו הילדים את התירוש בבקבוק אישי, יפקקו את הבקבוק בפקק שעם ולסיום יעטרו את הבקבוק בתווית אישית ויצירתית.

 

מתנסים בתהליך הכנת יין

 

מרכז מבקרים בבקתת עץ עתיקה

כרם ויקב יפתחאל שבאלון הגליל ממוקמים בסמוך לבקתת עץ עתיקה שנבנתה בשנת 1840 בהרי האפלצ'ים שבמדינת וירג'יניה בארצות הברית. המבנה מעוצב מקורות עץ מסיביים מעובדים למחצה והוא הוצב בשנת 1999 בלב המשק במטרה לשמש כמרכז המבקרים של היקב. הוא בעל שתי קומות וגג רעפים משופע בצבע ירוק. קורות העץ המסיביים נראים למרחוק, הדלתות והחלונות שוחזרו באופן מדויק לפי המודל המקורי של הבית. הבקתה נבנתה במקור על ידי אמריקאית ממוצא סקוטי בהרי האפלצ'ים ועשתה דרך ארוכה עד ליישוב אלון הגליל.

 

בקתת מרכז המבקרים

 

משפחת אופיר מגדלת מאז 1991 ענבים מסוגים שונים כדוגמאת, קברנה סוביניון, מרלו, שירז, סנג'ובזה ופטיט סירה. אדמות הכרמים נמצאות במורדות הדרומיים של נחל ציפורי והגפנים גדלים באדמת גיר אדומה, המהווה בית גידול מצוין לכרם יין. רוב היינות של יקב יפתחאל מיוצרים ללא ערבוב, בלנד, של זנים והם זוכים להצלחה גדולה ולפרסים כולל פרס אשכול הזהב היוקרתי. על תהליך ייצור היין ממונה היינן קובי טוך. במקביל ליין מגדלת משפחת אופיר כוורות מהם מיוצרים תשעה סוגי דבש. כל אחד מסוגי הדבש מאופיין בטעמים של העצים הפורחים בסמוך לכוורות:  דבש הדרים, דבש תלתן, דבש שיזף/עץ הדומים, דבש חרוב ופרחי בר שונים.

 

טעימות יין למבוגרים ביקב

 

מלקקים דבש

ביקור ב"מכוורת אופיר" שבאלון הגליל כולל צפייה בסרט המתאר את עולם הדבורים ואופן הגידול והטיפול בהן. ניתן להתבונן בדבורים שבתוך כוורת זכוכית, לרדות דבש, ללבוש בגדי דבוראי וללמוד על תוצרי הכוורת השונים כגון הכנת נר מדונג וטעימה מפיתה מרוחה בדבש טרי. ניתן למצוא במקום חנות עם מגוון מוצרי הכוורת. המעוניינים יוכלו אף לסייר ביקב יפתחאל הסמוך ולטעום מהיינות.

 

ממלאים ומבקבקים יין תירוש

 

מתי: ה- 7 באוגוסט ועד ה- 29 באוגוסט כולל

שעות פעילות:

ימים א'-ה': 09:00-12:30   ו-16:00-19:30

ימים שישי-שבת: 09:00-14:00

מחיר: 35 שקל למשתתף, 25 שקל למלווה

לפרטים נוספים: אדוה אופיר 052-4641849

advaofir@gmail.com

http://www.yfw.co.il/events/