צלם: דניאל לילה
קרפציו מוסר
צלם: דניאל לילה
קוקטייל שוקלד ואן גוך
צלם: יח"צ
עוגיות מאקרון במילוי סורבה
צלם: יח"צ
מסעדת "ננה" בנווה צדק

נה, נה, ננה

 

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "ננה" בנווה צדק יודעת לספר סיפור שמחבר בין השכונה הציורית למחוזות כפריים בעולם. הרעיון המקורי ליצור תפריט עם מנות אירופאיות מסורתיות מתקשר היטב למבנה המיוחד שמוגדר כבית לשימור מימיה הראשונים של נווה צדק. האווירה של תל אביב הקטנה מהמאה הקודמת עוטפת את הבאים מכל עבר. הבחירה של הריהוט הקלאסי-אקלקטי, נברשות הנחושת המנצנצות, התקרה הגבוהה והרצפות המצוירות הם האפרטיף של הארוחה.

 

פאפיוט פטריות (צילום: דניאל לילה)

 

על הבר או בחדר פרטי

שולחנות מעץ עתיק בשילוב פרזול אורבני נקי, ספות צ'סטרפילד, גופי תאורה מפורזלים ואוסף פריטי חן במראה רטרו מסוגנן, שלוקט משווקי אמנות ברחבי העולם. את האווירה משלימים קירות לבנים מסורתיים - זכר לספרייה הענפה שפעלה בעבר במקום, ופטיו נרחב המשתרע על פני 3 מפלסים ומתבל את החוויה באור טבעי, עצי זית וצמחיה ענפה. המסעדה נחלקת לחללים שכל אחד מהם משדר אווירה שונה, בר, מתחם המסעדה, חצר אינטימית וחדר פרטי לאירועים עם שולחן אבירים. הבר שניצב בצד המסעדה מציע מבחר מגוון של קוקטיילים, בירות ויינות מכל העולם ומיקבי בוטיק ישראלים. בסופי שבוע האווירה משודרגת בדציבלים חשמליים עם די. ג'יי ותפריט ספיישלים.

 

על הבר (צילום: הדס פרץ)

 

פטה וקרם ברולה

מנהלי המסעדה שהשכילו לחבר את ההיסטוריה של המקום עם הקולינריה יצרו תפריט שמושפע ממחוזות פרובנס, סיציליה וקטלוניה עם מסורות אירופאיות וים תיכוניות. בין המנות  הראשונות תמצאו חיבור מוצלח בין פטה כבדים וקרם ברולה עם פיסטוקים ורוטב אגסים, ג'אמבון דה קאנארד בגרסת חזה אווז מהמטבח הצרפתי, פאפיוט פטריות, טורטליני חציל שרוף, סלט אנדיב ורוקפור, קרפצ'יו מוסר ים, סלט עגבניות וגרגרי חומוס.

 

מלפאטי ניוקי תרד (צילום: דניאל לילה)

 

פורל צרפתי-איטלקי

פורל בנוסח קורסיקה הוא מנה נפלאה שמקורה באי קורסיקה שהיה במקור בשליטה איטלקית ועבר לידי הצרפתים. המנה היא שילוב מוצלח של שני המטבחים כשכרסו של הפורל מלאה בתערובת של גבינת ברוצ'ו, ערמונים ותרד וכל זה מקבל צריבה חזקה על הגריל. לצד הדג מוגש גרטן תפוחי אדמה. גם מנת מפלאטי ניוקי מלווה בסיפור היסטורי על מקור המנה אבל החלק העסיסי הוא דווקא הדרך שבה השף קיבל את המתכון מפאפא ג'וזפה בכפר קטן למרגלות האלפים הטוסקניים אחרי ששתה כמה כוסות גראפה.

 

סטייק אנטריקוט (צילום: דניאל לילה)

 

עוד בעיקריות שוק טלה של אופים בבישול ארוך בציר יין לבן וירקות ופאפיוט פטריות ותרד בתיבול יין לבן, שמן זית, שום ותימין. פפרדלה פטריות ברוטב שמנת וטארטופו עם ארטישוק אלה רומנה, סטייק אנטרקוט ברוטב ציר בקר ויין אדום, פויו על הפלאנצ'ה ירכי עוף צלויים לצד תבשיל פלפלים ארומטיים, פאייה ורדה צמחוני, פילה דג ים.  

 

מתוק לו, מתוק לו

תפריט הקינוחים מציע שילובי טעמים ומרקמים וכולל:  לוג שוקולד המורכב משכבות מוס שוקולד על תחתית פאדג' בראוני מוגש לצד  טראפלס מריר וטויל קרמל , עוגת גבינה אפויה עם שכבת פטל וקציפת הדרים, ברולה סמי פרדו ופירות יער על מצע פילו פריך, עוגיות מאקרון במילוי סורבה על מצע סלט פירות עונתי , אפוגטו ננה אספרסו מחוזק באמרטו וגלידת עוגיות לוטוס מונחת על טויל פריך.

 

לוג שוקולד 

 

מונדיאל על הבר

המסעדה נערכת לקראת המונדיאל, שיחל ב-12 ביוני  עם מסכים שישדרו את המשחקים לאורך כל התקופה, תפריט מיוחד במחירים מוזלים ומבצעים משתלמים בתפריט האלכוהול. בהזמנה על הבר של כריך רוסטביף, המבורגר בקר או ספריבס (65-50 שקל) תינתן 1/3 כוס בירה מהחבית מתנה. שני מסכים בבר ומסך אחד במסעדה ישדרו את המשחקים ללא סאונד.

 

אחד העם 1, נוה צדק, תל אביב

שעות פעילות: ראשון-שבת בין 01:00-12:00

טלפון : 03-516-1915