סדנאות שף ומסעדות

 

חגיגת גבינות-מחלבת צאלה במשק צאן

השף צחי בוקששתר מתארח במחלבת צאלה ויקיים תצוגת בישול והדגמה באווירת שבועות על בסיס גבינות המחלבה בשילוב עם ירקות הגדלים באזור. הזדמנות למפגש יוצא דופן עם השף, חוויה קולינארית ייחודית לפסטיבל, הכוללת הסברים, טיפים וכמובן טעימות. במקביל ומהלך כל היום יערכו בחווה מגוון סדנאות  המתאימות לילדים ולמבוגרים: הכנת שיפודי גבינה וירקות מקוריים, הכנה וגילגול כדורי גבינה מתובלים, הכנת פיתה עם לבנה על סאג', סיור הכולל את סיפור הקמת החווה, על אורח החיים המיוחד ותצפית על דיר הכבשים. בתום הסיור ייהנו המשתתפים מטעימת גבינות.
מתי: שבת, 31 במאי, 17:00-10:00 מפגש עם בוקששתר בשעות 11:00 ו-13:00

מחיר: בתשלום

לפרטים: 052-8478935

 

משק צאן צאלה (צילום: יח"צ)

 

השף רודד מארח את השף אידי לסדנא להכנת דגים בפרנה

סדנא חווייתית חד פעמית בניצוחו של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים. השף רודד מארח את השף אידי לסדנא להכנת דגים בפרנה. ערב חד פעמי, המשלב סדנא חווייתית בניצוחו של השף אידי ישראלוביץ לכבוד 30 שנות בישול, שף אידי יגיע אלינו עם שלל ניסיונו, סיפוריו וחוויותיו ממסעותיו בעולם. בסדנא נלמד כיצד להכין דגי ים במגוון סגנונות הכנה וצלייה כולל תנור פרנה (תנור פחם מסורתי מצפון אפריקה). משתתפי הסדנא יחלו את הביקור בחממה לאיסוף חלק  מהירקות שישמשו בסדנא. בסדנא ידגים השף אידי שיטות הכנה, טיפים והסברים על בישול והכנת דגים בסגנונות שונים. המשתתפים יהנו בנוסף למנות הדגים גם ממנות פתיחה, מנות ראשונות על בסיס הירקות שנקטפו, תוספות ,קינוח שתיה טבעית ויין מהיקב הפרטי.

מתי: חמישי, 5 ביוני, 19:00

מחיר: 250 שקל למשתתף

לפרטים:054-7730379 

 

סדנא קולינארית בין צמחי התבלין

מבוך מרים, מושב ניר משה. ללכת לאיבוד בשבילים מפותלים, בין עשבי תבלין ושיחי בשמים ולהסתחרר משפע הריחות. סדנאות הדגמה קולינאריות בהדרכת שף שחקן שיבשל לעיני הקהל ויכין לכבוד שבועות, מגוון מנות על טהרת הגבינות תוך שימוש בצמחי תבלין טריים מן המבוך בשילוב הסברים וטיפים. (ניתן לקנות: מנות שהוכנו ע"י השף ). בתום הסדנא נצא לסיור מודרך בשבילי המבוך להכרת צמחי התבלין והבושם, כל מבקר יקבל שקית להכנת  שקית ריח מפרחים ועלים של צמחי הבושם הריחניים וכוס לימונדה ייחודית למבוך. במקום דוכן למכירת צמחי תבלין ובושם, חטיפי זעתר, שמן זית, פיתות עם לבנה וזעתר בשמן זית.
מתי: שבת, 7 ביוני, 16:00-11:00 כל שעה עגולה – בתאום מראש

מחיר: 40 שקל למשתתף

לפרטים:050-4272004

 

ארטישוק- מסעדה כפרית וסדנאות בישול- מושב גיא

מסעדה כפרית משפחתית בלב המושב, מקום קסום  ושקט עם מרפסת עץ טובלת בירוק. המסעדה מרווחת, מוארת, מוקפת בעצים וצמחים, עם פינת סלון ביתית ומרפסת  עם דק עץ  יפיפייה. התפריט ,פשוט ולא מתחכם, על פי מיטב המסורת של המטבח האירופאי בו כל אחד ימצא את המתאים לו- בשר ויין , דגים, מנות צמחוניות, סלטים, פסטה טרייה ומגוון קינוחים. המקום מציע ארוחות בוקר, ארוחות עסקיות ומגוון מנות לשעות הערב. לרגל הפסטיבל יוצעו מנות ייחודיות, על טהרת תוצרת האזור. האווירה ידידותית למשפחות וילדים ובצמוד למסעדה ישנה פינת חי קטנה ומגרש משחקים לקטנים. בנוסף מתקיימות במקום סדנאות בישול המתאימות לילדים ומבוגרים.

במהלך שני סופי השבוע בפסטיבל יערכו סדנאות בישול הכוללות, לימוד והכנה של מנות ולבסוף מקנחים בארוחה מעשה ידינו.

מתי: ראשון-שישי, 22:00-9:00 שבת מהשעה 10:00 סדנאות: ימי שבת, 31 במאי ו-6 ביוני, 10:00

מחיר: בתשלום

לפרטים:08-850-1300

 

מסעדת ארטישוק במושב גיאה (צילום: יח"צ)

 

מסעדת ״בית ליבנה״- מארחת את השף תומר ממסעדת סרגוס

מסעדה בתוך בית כפרי יפהפה בלב מושב עין הבשור. ארוחות גורמה באווירה מיוחדת מוגשות על ידי נחמיה ליבנה, השף בעל ניסיון רב השנים והבעלים של המסעדה.הארוחות נודעות באיכותן ובמרכיבים הטריים מתוצרת האזור. על כך יש להוסיף את צורת ההגשה לסועד והכל באווירה כפרית חמה וביתית ועם יחס אישי ומפנק.המנות נעשות תוך שימוש בחומרי גלם טריים מחקלאי האזור, ומהם מכין נחמיה שלל סלטים ותוספות למנות העיקריות.הארוחה כוללת מנות ראשונות, מנה עיקרית בליווי תוספות, שתיה קלה, שתיה חמה וקינוחים תוצרת בית. לרגל הפסטיבל יתווספו לתפריט אנטיפסטי וסלטים טריים מירקות האזור.נחמיה-היה הבעלים של מסעדת ״אחורי הקלעים״ בתיאטרון ירושלים וכיום השף והבעלים של מסעדת ״בית ליבנה״ במושב עין הבשור. נחמיה מארח את השף תומר ממסעדת ״סרגוס״ בתל אביב, לבישול משותף לרגל הפסטיבל.
מתי: 31-29 במאי, בתאום מראש

מחיר: 160 שקל לסועד

לפרטים:052-8284152

 

מבשלים לסועדים בבית ליבנה (צילום: יח"צ)

 

סדנאות בישול אצל השף רודד

מושב שרשרת. סדנאות בישול באווירה כפרית, בביתו של השף רודד, היוצרות פיוז'ן של טעמים - שילוב בין המאכלים של פעם לטרנדים של המטבח העכשווי, עם שפע ירקות ופירות טריים מחקלאי המושב ומגינת הירק של השף. טיפים וסודות לבישול גורמה, אוכל טעים ובריא וחומרי גלם משובחים. ארוחות שף וסדנאות בישול צליה של בשרים בפרנה (תנור פחם מסורתי צפון אפריקה) ניתן להזמין ארוחות שף וסדנאות בישול לקבוצות סגורות. מועדי הפעילות: 29.5- סדנת דגים בפרנה בשעה 19:00, 30.5 - סדנת אסאדו בפרנה, בשעה 11:00, 6.6 – סדנת אסאדו בפרנה, בשעה 11:00. כל סדנה היא ארוחת שף הכוללת 5 מנות ,קינוח שתיה טבעית ויין מהיקב הפרטי.
מתי: 29 במאי, 30 במאי ו-6 ביוני

מחיר: בתשלום

לפרטים:054-7730379

 

הניסים של השף - במושב צוחר

ניסים מגיע, השף ובעל הבית מארח בביתו ומבשל באופן אישי לכל מי שבא לסעוד. מרכיבי הארוחה מתבססים על מיטב תנובת האזור והתוצרת הטריה הגדלה במשקים ובשדות הסמוכים . כל מנה ומנה נעשית בצורה אישית ומוקפדת בהתאמה לאופי הסועדים. הסלטים והמנות הן פרי דימיונו של השף ניסים- מגוון סלטים טריים ומרעננים, אשר נקטפו באותו היום מהחקלאים השכנים. לימונדה טרייה וריחנית, קינוחים תוצרת בית ועוד. הארוחה כוללת שתיה קרה, מנה ראשונה, מנה עיקרית, תוספות וקינוח. לכבוד הפסטיבל- תפריט מיוחד ומרענן.
מתי: ראשון-שבת, בתאום מראש

מחיר: בתשלום

לפרטים:08-9982379

 

מסעדת מידס, קיבוץ ברור חיל, מטבח ברזילאי בישראל

ב'קיבוץ של הסמבה' יש מקום מיוחד בו המתכונים נכתבו בקצב הקרנבל והטעמים רוקדים בצלחת. השום, הבצל וגם שמן הזית מגיעים מהשדות הסמוכים ויהיו בסיס למנות מיוחדות שיוגשו במהלך הפסטיבל. הבטטות ותפוחי האדמה שיוגשו לצידם ינענעו את חושי הטעם ממש כמו בחוץ-לארץ. לצד הספיישלים תוכלו לבחור בין לימונדה טריה מהפרדס הסמוך או יין בוטיק שמגיע מיקב מקומי. חדש במידס- בירת חיטה תוצרת בית, עשויה מיבוליי חיטת הנגב ,עשירה בארומה, בניחוח ברזילאי, מוגשת קרה ומהווה מרענן נפלא לימי הקיץ. במידס מגישים מגוון מנות בשרים על הגריל, אסאדו, דגים, פסטות וסלטים. לא כשר.
מתי: שלישי-שישי, מהשעה 18:00 בשבת מהשעה 12:00

מחיר: בתשלום

לפרטים:08-6803441

 

מסעדת Sins - מול מכללת ספיר

מסעדת שף המתמחה בפירות ים ודגים. זולי וחופית בן זקן הגשימו חלום ישן והקימו מסעדה קטנה וביתית המתמחה במאכלי ים , דגים ובשרים. מטרתם הייתה "להביא את תל אביב לאזור הדרום מבחינת רמת האוכל והשירות אך יחד עם זאת לשים דגש על מחירים נוחים". זולי בעברו היה שף של מסעדות נחשבות כמו: מסעדת "גוצ'ה" בתל אביב, מסעדת "לוקאס" ומסעדת "שה רומי". בסינס תמצאו תפריט עשיר ומגוון, מנות ייחודיות ואיכותיות המשלבות בין ים ליבשה. בין המנות: אנטריקוט שרימפס בציר סרטנים, חזה עוף קלמארי ברוטב טחינה שחורה והמבורגר שרימפס. בנוסף, התפריט מציע מנות בשריות כגון: אנטריקוט NY ומבחר המבורגרים. לכבוד הפסטיבל- תוגש מנה ייחודית: מנה של מוסר ים על מצע של ירקות אנטיפסטי הגדלים בשדות באזור.

מתי: חמישי-שישי, 23:00-19:00 שבת 22:00-12:30

מחיר: בתשלום

לפרטים:08-6890452

 

פטגוניה, קיבוץ אור הנר, מטבח ארגנטינאי-מקומי

חברי קיבוץ אור הנר, יוצאי ארגנטינה, התגעגעו לבשר הנפלא שהשאירו מאחור כשעלו לארץ. מתוך התשוקה לבשר נולדה מסעדת פטגוניה. לצד הבשרים העסיסיים תוגש במסעדה חגיגת ירקות המגיעים משדות הקיבוץ, בהם סלט ישראלי קלאסי, קצוץ דק-דק. סלט כרוב לבן, חמוציות וצימוקים ברוטב אסייתי, וסלט ארגנטינאי קלאסי העשוי מחסה מסולסלת בליווי סהרוני עגבניות אדמדמות. מנה חדשה שתיכנס לתפריט מבוססת על אחד מהגידולים הרחבים ביותר של הקיבוץ – גזר. סלט גזר רענן בתיבול חמצמץ יוגש בימי הפסטיבל.
מתי: שישי, 22:00-19:00 ושבת, 16:00-12:00

מחיר: בתשלום

לפרטים:050-2400500

 

חוות אל היען, סמוך לפארק אשכול, לכל המשפחה

בית עץ ייחודי, המשקיף אל עבר עמק בשור, בין רכסי הבתרונות, מציע לכם לטעום איכות, עושר וטריות, עטופים באווירת החווה ועוצמת הטבע. וארוחות עשירות המבוססות על תנובת החווה והאזור –אנו מקפידים לשמור על טיב המוצרים: ביצי חופש, ריבות ושמן זית אותם אנו מגדלים ומפיקים בעצמנו, בירה ממבשלה פרטית, גבינות מקומיות ועוד. בית קפה חלבי המציע קפה איכותי, ארוחות בוקר עשירות, פסטה, סלטים, קינוחים ועוד. לרגל הפסטיבל אנו מזמינים אתכם " לקשקש ולשקשק את ביצת היען". יחד נפצח את הביצה ונכין מטעמים לפי בחירתכם (שקשוקה/אומלט/ביצת עין יעני). כשבסוף החוויה והארוחה תוכלו לחזור הביתה עם קליפת הביצה כמזכרת. הארוחה מיועדת ל 10 – 6 סועדים וכוללת מבחר סלטים, לחמים ושתייה קרה (לימונדה/תפוזים). עוד לילדים- האכל יענים, פינת ליטוף ויצירה.

מתי: שישי, 13:00-9:00 שבת ושבועות, 16:00-10:00

מחיר: בתשלום

לפרטים:052-3311496

 ירקות השדה ישר אל הצלחת   צילום: שי שמואלי

"האלפחורס של יהודית"- בית קפה ומאפיה- במושב כוכב מיכאל

בין השדות, נמצאת הקונדיטוריה-קפה הממוקמת במבנה של טחנת קמח. הסיפור מתחיל עוד בארגנטינה, כשסבא אמיליו פתח קונדיטוריה עם מאפים מעשה ידיו, טעמים המלווים את יהודית עד היום, אשר החליטה להגשים חלום ולפתוח מקום באווירה משפחתית ואינטימית, המציע מגוון מאפים טריים, עוגות ועוגיות, שנאפות במקום עם החומרים הכי טובים והמון אהבה. בית הקפה מציע מגוון מנות חלביות מפנקות מתוצרת הבית, על בסיס חומרי גלם מהאזור. מלבד המאפים ניתן לקנות במקום גם מוצרים מתוצרת האזור, כגון יין, שמן זית, חומרי גלם מצויינים לאפיה, מוצרים מארגנטינה, קמח (שמיוצר בטחנת הקמח) ועוד. בנוסף המקום מציע מגוון סדנאות  אפיה (עוגות, עוגיות, מלוחים..)  לילדים ולמבוגרים או סדנא משפחתית, הסדנאות מותאמות לאופי ומספר המשתתפים המתקיימות בתוך הקונדיטוריה בהדרכה צמודה, וכולל מקום ישיבה לאחר מכן על מנת שתוכלו ליהנות ממעשה ידיכם.

מתי: ראשון, שני ורביעי 15:00-9:00 חמישי, 22:00-14:00 ושישי 15:30-8:00

מחיר: בתשלום

לפרטים:050-8505461

 

קונדיטוריית "העוגיות שלי בבית של סבתא טינה", מושב ישע

בבית של סבתא טינה, כשהיא מוקפת בתמונות ילדות ובאווירה סנטימנטלית, מגשימה גלית חלום ישן ואופה שלל מאפים מתוקים ומלוחים. 24 סוגים של עוגיות, לחמים, קישים, עוגות, חלות, לחמניות וקרואסונים – ריחות מסחררים וטעמים מרגשים. לכבוד הפסטיבל הכינה גלית קולקציה של קישים, לחמים ופוקאצ'ות עם ירקות מהחממות של אביה ושל חקלאי האזור. תוכלו למצוא קיש כרובית עם פרמזן, קיש בטטה עם אגוזי מלך, לחם מלא עם חצילים, לחם שיפון עם עגבניות מיובשות ועוד. כשר למהדרין, חלבי. בשעות הפעילות ניתן לשבת במקום ולהנות מקפה איכותי בליווי מאפים ועוגיות. חלק מהמנות רק בתיאום מראש

מתי: שני-חמישי, 15:00-8:30 שישי וערב חג 15:00-7:00 

מחיר: בתשלום

לפרטים:054-4882662

 

מטעמי קוצ'ין – נשים מבשלות במושב נבטים

כפר תיירותי לתרבות הקוצ'ינית ובו פסיפס חוויתי שכולל סיור בבית הכנסת היפהפה, מוזיאון מורשת יהדות קוצ'ין, מופעי פולקלור ומוסיקה, ביקור בגלריית שילובים (קרמיקה ומתכת-הביקור ללא עלות) אוהל אירועים וארוחות קוצ'יניות אותנטיות בבתי המבשלות. לרגל הפסטיבל יוצעו ארוחות קוצ'יניות מסורתיות עם מנות ייחודיות כמו מוט'ה קאלוס, קאראט צ'ייצ'ה, מסאלה דושה, שקשוקה קוצ'ינית, אופו מאו ועוד. בנוסף ניתן לשלב ביקור במרכז מורשת יהדות קוצ'ין ובבית הכנסת הקוצ'יני הייחודי, עלות 15-20 ש"ח לאדם (כולל הדרכה מקצועית).
מתי: חמישי-שישי, 21:00-8:00 שישי עד השעה 14:00

מחיר: 85 שקל לארוחה

לפרטים:08-6238299

 

לפרטים נוספים אודות הפסטיבל ולהורדת תוכניה דיגיטלית, מידע על אתרי לינה, מסעדות ואטרקציות www.habsor.co.il