צלם: רונית סבירסקי
פסטיבל טעמים בעמקים חוגג עשור - 10 מנות ב-10 שקלים
צלם: יח"צ
קדאיף - נילי כהן מינץ
צלם: רונית סבירסקי
ארוחת בוקר ב"ללה קפה"
צלם: רונית סבירסקי
בראנץ' בזהר בדשא קיבוץ דליה
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת טנדוקה הכשרה במושבה יקנעם
צלם: רונית סבירסקי
מרחבים פתוחים לטיולים ברגל וברכב

חגיגה קולינרית בעמק

מאת: רונית סבירסקי

 

פסטיבל "טעמים בעמקים" חוגג עשור באירוע קולינרי שמרים כוס יין ליומולדת עשר בתפריט עם מנות ב- 10 שקל , אירועים ברחבי העמק וטבע ירוק ומלבלב  

 

ארוחה מלאה וכוס יין

אחוות מסעדנים הפכה לעדנת הסועדים. כשהשפים מחליטים על שיתוף פעולה זו הזדמנות לטעום מתפריטים יקרים במחירים קצת יותר שפויים. חבורת המסעדנים באזור העמקים שהבינה את יתרונות הקואליציה בשנים קודמות חוגגת עשור של אחדות לאומית ופוצחת בפסטיבל "טעמים בעמקים" שיערך מ- 16 בפברואר עד 6 במרס 2014.

 

אזור העמקים מציע שפע של מסעדות ובתי קפה בנוף כפרי. הפסטיבל מתקיים מדי שנה בשיא הפריחה והלבלוב בעמק. נחלים זורמים, פינות חמד, דרכי נוף ומסלולי רכיבה על אופניים. מרחבים של שדות בגוון ירוק עז, ריח של אדמה לחה מגשמי החורף, פריחות של רקפות, כלניות וסביונים ואין ספור מסלולי טיול שאפשר לשלב עם ארוחה טובה. 

 

 שדות נהלל הנשקפים ממסעדת אוקטגון (צילום: רונית סבירסקי)

 

10 מנות ב-100 שקל

בהזמנת מנה עיקרית יקבל הסועד כוס יין של יקבי כרמל + אפשרות לבחור עד 2 מנות מתפריט של 10 מנות ב- 10 שקל למנה. שלושמסעדות הגדילו לעשות ומציעות ארוחת טעימות של 10 מנות במחיר 100 שקל כולל קינוח ( אוקטגון, שפר ביר גרדן וינאי'ס) בנוסף מוצעות ארוחות בוקר מושקעות ב-39 שקל או 49 שקל במסעדות "זבולון 1 " בקרית טבעון ו"זהר בדשא" בקיבוץ דליה.

 

בלב נופי נהלל

אוקטגון הכפרית שיושבת בסוף החלקה של סבא של זיו בנטוב מנהלל, מסעדה שמכל חלונותיה נשקף נופו הירוק של העמק. תפריט הטעימות של אוקטגון כולל בין השאר: קנלוני-ממולא גבינת ריקוטה וקשקבל של צוריאל ברוטב רוזה. פלאפל פטריות-תערובת פטריות, גבינת קשקבל של צוריאל ועשבי תיבול על יוגורט בקר. שרימפס על ברוסקאטה- בסלסת עגבניות פיקנטית ואיולי עשבי תיבול. קרפצ'יו בקר-בתיבול שמן זית, מיץ לימון, בלסמי וגבינת רוקפור. פטה כבד עוף-מוגש עם צנימים וריבת עגבניות. סיגר טלה-רול מבצק עלים ממולא בשר בלווי טחינה ירוקה פיקנטית ועוד.

  

ברמת ישי הבירה הקולינארית של העמק, מסעדת שפר ביר גרדן  מציעים בתפריט 10 מנות ב- 100 שקל ביניהן:  קורסטיני דג, קריספי זוקיני, איקרה לבנה, חציל בלקני, מרק היום, סלט ארוגולה וכרובית.  

 

מלצרית ב"תשרין" עם פטריות בטאבון (צילום: יח"צ)

 

כשר חלבי בעמק

בינאי'ס חלבית-כשרה מאורחן מגידו מציעים מרק השף  * סלט סלק וגבינת עיזים של משק צוריאל  * סלט העונה עם גבינה בולגרית של משק צוריאל  * טורטייה סביח *חציל ינאי'S   *ניוקי ערמונים- בשמנת וחמאת עיזים של משק צוריאל, *סלמון אגדי- בריזוטו וקשקבל של משק צוריאל ולקינוח-  * סופלה שוקולד. *קרם ברולה.

 

בחגיגת הטעמים משתתפות גם מסעדת תשרין מכיכר המעין בנצרת שמתחדשים בימים אלו בסניף חדש במתחם דודג' סנטר שצופה על העיר העתיקה. בין המנות ניתן למצוא: סלט תרד ובזיליקום עם גבינה בולגרית של משק צוריאל ברוטב בלסמי פטריות שמפיניון ממולאות בגבינות ברוטב שום לימון בטאבון, קינוחי סחלב חם, עיש אלסאריה (מעדן מסורתי ברוטב פירות יער). 

 

ללה קפה הממוקמת בצומת כפר ברוך מציעה מנות שמכין השף איתי קורנט ביניהן: פטה כבד עם ריבת אגסים ביתית, שרימפס בצ'ילי וחלב קוקוס, טרפלס שוקולד ועוד. טנדוקה היא מסעדת בשרים כשרה ביקנעם המושבה. השף עדי כהן מציע בתפריט מנה ראשונה של סלט סלק ואגסים בתוספת נענע וסלרי ויניגרט של ג'ינג'ר, תפוז וסילאן ובין הקינוחים אפשר למצואקוביות שוקולד וחמאת בוטנים לשאר התפריט באתר המסעדה. 

 

ויטנאמית, בריאות וברנאצ'ים

השנה מצטרפות מסעדות חדשות ביניהן גיוזה הויטנאמית וארנולד'ס הכשרה שתיהן ממתחם ה"סטריט מול" החדש ברמת ישי, רוסו גחלים הוותיקה מרמת ישי מתחדשת עם תפריט גחלים ומטבח ללא חלב, ביגה מטבעון עם קפה לואיז שעיקר תפריטה הוא בריאות וזבולון 1 שמזמינים לארוחות בוקר עשירות ומיוחדות. עוד בארוחות הבוקר זהר בדשא בקיבוץ דליה עם בופה עשיר ב- 49 שקל ובראנץ' עשיר אצל השף דורון בר און במושב היוגב, אילת גפנים ביקנעם המושבה ונילי כהן מינץ ( כשר) בבית לחם הגלילית.

 

 השף דורון בר און במושב היוגב (צילום: רונית סבירסקי)

 

אירועים פתוחים לקהל

בפסטיבל מתקיימים אירועים קולינריים הפתוחים לקהל ללא תשלום. תחרות שף העמק תפתח את הפסטיבל.ב-17 בפברואר בשעה 17:00  בהצדעה לסבים ולסבתות שיתחרו בקניון G יקנעםעל תואר שף העמק עם קינוחים שנכדים אוהבים . הזוכים ייהנו מפרסים בחסות צוקר ציוד מטבח מקצועי.  קניון G יקנעם משתלב בחגיגות בפעילות נוספת ללא תשלום בשישי בבוקר עם כוכבי מאסטר שף. בתאריכים.21 בפברואר עם אתי לוי,.28 בפברואר עם בני ישראל וב-7 במרס עם ג'קי אזולאי.

 

אירוע נוסף פתוח לקהל יתקיים במתחם חוצות אלונים בימים רביעי-חמישי בין 20-19 בפברואר בשעות 20:00-17:00. שפים מהמסעדות המשתתפות יבשלו מתכונים מתפריט הפסטיבל ויחלקו עצות ומתכונים לבישול מוצלח.

 

 נופי העמק הירוקים בעונת החורף (צילום: רותי כהן)

 

אירוע חדש שמצטרף השנה לפסטיבל מתקיים בקניון החדש ברמת ישי "הסטריט מול". ברחבי הקניון תוצג תערוכת צילומי נוף. הציבור מוזמן לבחור את התמונה היפה ביותר והצלם יזכה בפרס מתנת הלד צילום מה"סטריט מול". ההצבעה תימשך עד ה-.23 בפברואר בשעה 17:00.

פרטים, תפריטים וגם מתכונים באתר הפסטיבל  www.teamim-baamakim.co.il