צלם: רונית סבירסקי
פעילויות לכל המשפחה בנמל עין גב
צלם: רונית סבירסקי
מיץ רימונים סחוט
צלם: רונית סבירסקי
שמן זית, דבש וטחינה במרכז המבקרים
צלם: רונית סבירסקי
סלו שאול עם פיסול בוץ ומוץ
צלם: רונית סבירסקי
שפיפון בבית העוגנים

שעשועי נמל עין גב

מתחם התיירות והאירוח של עין גב שוקק חיים גם בעונת החורף. מזג האוויר הנוח באזור מאפשר ליהנות מלינה בכפר הנופש על שפת הכנרת ומשלל הפעילויות שמתקיימות בנמל עין גב ומתאימות לכל המשפחה

 

יחידה כפרית משפחתית מול האגם בכפר הנופש "עין גב"   צילום: רון שלף

 

שייק איט בייבי

אחד המקומות המתוקים שנמצאים בלב הנמל הוא "בית הפרי" שנפתח על ידי גדעון הוד ב-2009. תפוז ענק הוא סימן ההיכר של המקום ומוסיקת הרקע הנעימה מתנגנת באוויר כשמתקרבים אל המבנה. הוד, היה מנכ"ל התיירות של עין גב וכשסיים את תפקידו חיפש מיזם שיתחבר לתיירות שמתקיימת בקיבוץ. במקום שבו עומד היום "בית הפרי" שכן קיוסק קטן והוד החליט שזה המקום המתאים לפתוח משהו עכשווי עם טעם ישראלי.

 

בית הפרי עם מיצים סחוטים ושייקים (צילום: רונית סבירסקי)

 

הפירות והירקות של ארצנו נתנו לו השראה להכין מיצים סחוטים במקום ושייקים על בסיס פירות. הוא הפך להיות מומחה בנושא ולמד להפיק ולשמור על הויטמינים והטעם. רוב הפירות מכילים את הויטמינים בקליפתם והוא סוחט אותם כפי שהם. התוצאה ניכרת בטעם ובמרקם. מיץ גזר סמיך ועשיר בטעמים, מיץ רימונים נפלא ומיץ תפוחים שמשאיר את טעם התפוח בכוס. שילובי הפירות הם יצירה בפני עצמה, מיץ סחוט של תפוז ותפוח, תפוז וגזר, תפוז וסלק והכל כיד הדמיון ששורה על הוד.

 

גם לשייקים שלו יצא מוניטין בשל ריבוי הפרי והשילוב עם יוגורט עם חלב או מיץ. יש בננה, מלון ופקאן, או תות, מלון ואפרסק, טעים להפליא הוא השילוב של תות פקאן וחלב ועוד רבים. הוד מארח עם כל הלב והנשמה הוא חייכן ומסביר פנים, שמח לספר על המיצים המיוחדים וגם מכין קפה מצוין. הוא הקדיש פינה למידע על האזור עם מפות ומסלולי טיול. אתנחתא על מרפסת העץ שלו תשאיר אתכם מחויכים למשך כל היום. פתוח כל יום 18:00-10:00. טל. 054-5658004

 

אמנות מקומית

גלריה מינוס 200 הוקמה על ידי האמן סלו שאול. בגלריה מוצגות עבודות של 7 אמנים קבועים שמחליפים את יצירותיהם כל מספר חודשים. סלו נולד במקסיקו, למד ארכיטקטורה ואדריכלות. הוא עלה לארץ בשנת 1974 והחליט למסד את חייו בקיבוץ עין גב עם משפחתו. הוא עסק בהוראת פיסול ואמנות במכללות שונות בארץ וריכז חוגי קרמיקה בעמק הירדן. רוב האמנים שמציגים בגלריה מינוס 200 היו תלמידיו. הגלריה צמודה למתחם העבודה שלו שגם משמש לאמנים מבחוץ. יש לו מסגריה, סדנת אבן, אבניים לקרמיקה וסדנת תחריט. עבודות פיסול שלו מוצגות באתרים חשובים בארץ ביניהם מצפה רמון, פארק סטף והמחצבה בכרמיאל. בגלריה אפשר לראות עבודות פיסול שלו בשיטה המזוהה איתו של שילוב בוץ ומוץ. הגלריה פתוחה למבקרים בראשון-חמישי 12:30-08:00, שישי 13:00-10:00 ובשבת 17:00-11:00. בתיאום מראש אפשר לערוך סיור בגלריה ובסטודיו מלווה בהסברים של סלו. סיור של שעה מינימום 20 איש במחיר 25 שקל לאדם.  טל. 0545-658832

 

עוגנים עתיקים

"בית העוגנים" בקיבוץ עין גב הוא פינה של נוסטלגיה שחובבי העתיקות יתאהבו בה מיד. בית קטן של שני חללים שהיה בשנות ה-40 של המאה הקודמת בית הארחה של הסוכנות. בבית הזה התארחו אורחים חשובים שהיו בדרכם לביקור בסוריה. אחרי מלחמת העצמאות הוא הפך למתפרה ושנים רבות עמד עזוב. חבר הקיבוץ מנדל נון היה גזבר חברת שיט כנרת, דייג מומחה ואספן עוגנים חובב. הוא הצליח למצוא על שפת הכנרת עשרות עוגנים עתיקים שהפכו לאוסף מרשים ומתועד היטב. בשנת 1995 הוא החליט לפתוח בבית ההארחה הקטן את "בית העוגנים" יחד עם יואל בן יוסף.

 

יואל בן יוסף ובית העוגנים (צילום: רונית סבירסקי)

 

יואל ממשיך את דרכו של מנדל שהלך לעולמו ומקיים בתיאום מראש סיורים מלווים בהסברים בבית העוגנים. סביב המבנה עומדים עוגנים שונים ומרשימים בגודלם. בחלל הפנימי, ישנה תצוגה גדולה של עוגנים נוספים, על הקירות תלויות רשתות מסוגים שונים, תצוגה של משקולות וצילומים שמתעדים סוגי דגים, מפות של נמלים והסברים על שיטות דיג. יואל מסביר על הדיג מתקופת המקרא והתלמוד, על סוגי הדגים הקדומים והעכשוויים, סוגי העוגנים והשיטות המודרניות של דיג שנהוגות כיום. סיור של 30 דקות בתיאום מראש מינימום 6-5 אנשים במחיר של 15 שקל לאדם. טל. 054-5658025

 

שמן זית, יינות ודבש

בלב נמל עין גב נפתח בספטמבר 2013 מרכז מבקרים חדש של בית הבד של הגולן. המבנה המיוחד שבו שוכן מרכז המבקרים היה בית המוטור של הקיבוץ שנבנה ב-1950. לאחר שנים שעמד נטוש עבר שיפוץ ששימר את המבנה המקורי. רצפת בטון יצוקה, התקרה הקמורה המקורית עם קשתות מלבני שמוט, מבנה החלונות נותר כפי שהיה והוסיפו להם עיצוב עדכני על ידי הצבת בקבוקי זכוכית בצבעים שונים שמכניסים פריזמות אור לתוך החלל. על מדפי עץ וברזל הציבו את שמני הזית השונים והוסיפו מוצרים כמו: יינות, דבש, טחינה, חלבה, תבלינים, צמחי תבלין יבשים ומוצרים על בסיס שמן זית. רוב המוצרים של יצרנים מהגליל. בכניסה למתחם מוקרן סרט קצר שמספר את סיפור בית הבד. פתוח כל השבוע 18:00-10:00. טל. 050-2888705

 

מרכז המבקרים בית הבד של הגולן (צילום: רונית סבירסקי)

 

מלאווח ופלאפל

בצמוד למרכז המבקרים נפתח בית קפה-מסעדה "שופרא" שמשקיף אל המזח והכנרת. הוא מעוצב כדלפק טרנדי פתוח ובחזית תחת פרגולה הוצבו כסאות ושולחנות מול הנוף. התפריט נוח לכיס ומאפשר לאורחים שמגיעים לאזור לאכול משהו קל ומשביע. בין המנות אפשר למצוא כריך חביתה, כריך טוניסאי, כריך סביח (28-26 שקל). יש גם סלט ישראלי, גלילי או טונה (36-22 שקל) ארוחת בוקר ישראלי (44 שקל), פלאפל, שקשוקה ומלאווח מגולגל עם ביצה קשה (29-16 שקל) ומנת הבית של מלאווח מגולגל עם חומוס, כדורי פלאפל, עגבניות מרוסקות וביצה קשה (29 שקל). יש גם קפה ומאפה.

 

מלוואח על שפת הכנרת (צילום: רונית סבירסקי)

 

יחידות אירוח על שפת האגם

כפר הנופש "עין גב" מציע למטיילים ולנופשים חדרים מסוגים שונים, יחידות זוגיות רומנטיות ויחידות משפחתיות המאובזרות במטבח וכלים לארוחות. במסעדת המלון הצופה אל נופי הכנרת מגישים ארוחות בוקר במזנון פתוח עם שפע של סלטים טריים, מנות חמות, ביצים מסוגים שונים, גבינות, מעושנים, דגנים ועוגות שנאפות במקום. מיקומו של כפר הנופש בצמוד לקו המים של הכנרת והמדשאות הרחבות מאפשרות בילוי נינוח שמתאים גם למשפחות עם ילדים. בחודשי החורף ניתן ליהנות ממחירי לינה מיוחדים. לכתבה המלאה על כפר הנופש.