צלם: רונית סבירסקי
מסעדת בלה - תל אביבית בלב העמק
צלם: סטודיו דרור כץ
הכנת מנה במטבח
צלם: רונית סבירסקי
ניוקי ערמונים וכמהין
צלם: רונית סבירסקי
הבר ותקרת קורות עץ
צלם: סטודיו דרור כץ
טאץ' אחרון לפני הגשה

הסטייל של בלה

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "בלה" בבית שערים שהתמקמה בלב העמק מגרה את בלוטות הסקרנות. במקום בו שכנה המסעדה הוותיקה "הקדרה של נגה" ניצבת כיום מסעדה שף איטלקית עדכנית שמשלבת מגע עירוני בתוך נוף כפרי. החידוש האחרון הוא בראנץ' איכותי בשישי

 

שני צעירים מתוקים, שיש להם קילומטרג' קולינרי מרשים, פתחו את המקום אחרי שעיצבו אותו מחדש. תקרת העץ הכהה נצבעה בלבן, מחיצות הוסרו, חלונות זכוכית נפערו לירק ולעצים, בר עץ גדול הוצב במרכז, הריהוט חודש ונוצקה רצפת בטון מודרנית. כשהתפאורה כבר עמדה מה שנותר היה הוא להציב בחזית הלוהטת את השף התפעולי לשעבר של מסעדת טוטו, עידן ליפשיץ, בעוד ליאור גולן הופקד על הניהול.

 

 חלונות המסעדה משקיפים אל הגינה      צילום: רונית סבירסקי

 

עדכנית ואדיבה

המסעדה פועלת כבר שנתיים בהצלחה, מביאה איתה משב רוח תל אביבי עדכני. יש בה שילוב של אלגנטיות מהולה בטבע ובכפריות. צבעי הריהוט, הבאר וקורות העץ על התקרה מתחברים לגינה המלבלבת מסביב. המבנה המעוגל והשולחנות הצמודים אל החלונות מאפשרים לאורחים לחוש פרטיות נינוחה. השירות נעים, אדיב ומחויך. העיצוב נע בין המודרני לקלאסיקה האירופאית. מוסיקת רקע זעירה מאפשרת לשוחח בנועם. בקבוק מים וכוסות שתייה הם חלק אינטגראלי מקבלת הפנים ומכאן נותר לעיין בתפריט ולהחליט מה לקחת קודם. המלצתי החמה לקחת מנות שונות ולחלוק, הרווח כולו שלכם.

 

מכינים פסטה טרייה     צילום: יפית בשבקין

 

בראנץ' בינלאומי

החדשנות וההקשבה לצרכי הסועדים הציתה את רעיון הבראנץ' בשישי שנפתח בחודש דצמבר 2013. אין צורך להשכים קום כדי להספיק לאכול ארוחת בוקר, אפשר לקחת את הזמן לאט. הבראנץ' מוגש בין השעות 15:00-09:00 והוא מצליח לצאת מהקופסה של ארוחת הבוקר המקובלת. יש להם "בוקר של דייגים" עם מבחר של דגים כבושים, איקרה וגבינת קרם פרש, ירקות חתוכים וחלת שבת טרייה. "קרוק מאדאם" הצרפתית היא מנת טעמים פראית שעברה צריבה על הפלאנצ'ה כשבתוכה בייקון, שינקן וגאודה, נכנסה לתנור בתוספת קרם בשאמל, פרמז'ן וביצת עין. ה"בנדיקט סטייל בלה" מסוגל להריץ את שפוטי המנה הזו אל העמק אפילו ביום סגריר. אספרגוס כמהין או סלמון כבוש עם ביצה עלומה ורוטב הולנדז, לצד פלחי ירקות טריים ושמנת חמוצה. תסמכו על ליפשיץ שהביצים תהיינה עשויות בדיוק במידה הנכונה.

 

סלט איכרי העמק      צילום: סטדיו דרור כץ

 

סנדוויץ' קרואסון בהחלט טומן תוכנו בצלחת. מאפה טרי טעון חמאה, שעוטף נקניק סלאמי משובח, בייקון, גאודה, חסה ועגבנייה, לצד ירקות טריים ושמנת חמוצה. תוסיפו לזה כוס קפה איכותי או מימוזה ותרגישו איטליה. גם לים התיכון יש נציגים בבראנץ' בדמות "שקשוקה ירוקה" עם כמהין, עלי תרד ומנגולד, שום, עשבי תיבול, שמנת, פרמז'ן וביצים, מוגשים לצד ירקות טריים, חלה של שבת וטחינה לבנה. "בוקר מקומית" עם שתי ביצים, סלט קצוץ, מבחר גבינות, חלה של שבת וטחינה לבנה משלימה את המגוון (53-44 שקל). מחירי הקוקטיילים בהחלט מפתיעים מימוזה או קיר רויאל ב-12 שקל, פחות מקפה קטן בתל אביב ובלאדי מרי ב-15 שקל.  רצוי להזמין מקום מראש טל. 04-9830730

 

פיצה דקיקה וארטישוק על הפלנצ'ה

כדאי גם לקפוץ ל"בלה" במהלך ימות השבוע כדי לטעום ממנות התפריט האיטלקיות. ליפשיץ יצר תפריט איטלקי ים תיכוני יצירתי. בין המנות "הירוקות" שדגמנו היה הארטישוק על הפלאנצ'ה עם קרם שמנת חמוצה קרוב לשלמות (52 שקל). יש גם סלט קיסר, גבינת מוצרלה עם בלסמי עגבניות וזיתים וחציל על הגריל עם טחינת שקדים מעושנת (48-46 שקל). בגזרת הפיצות טעמנו את "בלה הלבנה" שבסיסה הדקיק והקריספי נעשה במקצועיות ועליו הונחו פטריות כמהין וגבינת גאודה מגוררת (63 שקל). 

 

פיצה איטלקית דקיקה     צילום: יפית בשבקין

 

מנת ניוקי תוצרת בית עם ערמונים, כמהין ומרווה היא מנה נפלאה שמוקדשת לשף שחתום עליה ירון שלו (72 שקל). בין מנות הדג: סלמון עם ראגו עדשים, בס שלם בחמאה ערמונים, דניס עם צזיקי ועלי מנגולד (103-94 שקל). בבשרים המבורגר (68 שקל) פילה בקר על גחלים ברוטב עגל מפולפל (132 שקל).

 

שעות פתיחה: ראשון -חמישי מהשעה -12:00 ועד אחרון הלקוחות

שישי מהשעה 09:00 עד השעה 15:00  ומהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות

שבת- 12:00- אחרון הלקוחות. טל. טל. 04-9830730, באתר האינטרנט