צלם: ליאת מנדל
חווית קולינרית של בישול גלילי מסורתי וטעימות שמן זית בבית הבד ג'השאן במושב כלנית
צלם: רונית סבירסקי
זיתים בשלים שהופכים לשחורים
צלם: שף גבריאל
שפים מאיגוד טעם השלום מבשלים במשק ג'השאן בפסטיבל הזית
צלם: רונית סבירסקי
כרמי זית משפחתיים
צלם: א.ס.י.פ-ערוץ 3
בקבוק שמן זית נושא תו איכות צילום: בני אדם
צלם: רונית סבירסקי
תהליך ייצור השמן בשיטות מודרניות

פסטיבל הזית במשק ג'השאן

 

אירועים קולינאריים גליליים, חוויות ואטרקציות לכל המשפחה בפסטיבל הזית בבית הבד של משק משפחת ג'השאן במושב כלנית. השתתפות בייצור שמן זית, טעימות מהשמנים וממטעמים שיבשלו שפים מאיגוד "טעם השלום", סדנאות יצירה מחול וסדנאות כבישת זיתים בסופי שבוע 15 בנובמבר

 

מרכז המבקרים של ג'השאן במושב כלנית     צילום: ליאת מנדל

 

מרכז המבקרים של משק משפחת ג'השאן יקיים סדרה של אירועים קולינאריים, ופעילויות לכל המשפחה, בבית הבד ובמרכז המבקרים במושב כלנית שבגליל התחתון. ג'ריס ג'ורג ג'השאן, ראש המשפחה והמשק, פותח את עונת המסיק ופסטיבל הזית ומזמין את הנוסעים והמטיילים בגליל, לבקר בבית הבד ובמרכז המבקרים לחוות חוויה קולינארית גלילית. בנוסף המשתתפים יוכלו לטעום מטעמים שיוכנו על ידי איגוד "טעם השלום", איגוד בינלאומי שפועל למען קידום השלום והקולינריה באמצעות האוכל. באיגוד חברים שפים מכל העדות: נוצרים, מוסלמים, דרוזים ויהודים. גם בנות משפחת ג'השאן תכנה מטעמים גליליים מסורתיים, בתשלום של 10 שקלים למנה. האירועים במשק משפחת ג'השאן יתקיימו בתאריכים 15 בנובמבר. הפעילות תחל בשעה 10:00 ותסתיים בשעה 18:00. כל הסדנאות בפסטיבל הינם בתשלום של 30-10 שקל לאדם. 

 

שפים מאיגוד "טעם השלום" מבשלים   צילום: יח"צ 

 

המבקרים יוכלו לקחת חלק בייצור ועצירת שמן הזית ולקנות שמן מיד לאחר עצירתו. חברת תה עדנים בשיתוף עם שמן זית ג'השאן יקיימו טעימות מהחליטות החדשות של התה, המיוצר מתערובת של עלי זית וצמחים. המשתתפים יקבלו דוגמיות והסברים על הסגולות הרפואיות של התה והחליטות.

 

 

 תהליך הפקת השמן      צילום אילוסטרציה: רונית סבירסקי

  

אמן החול נאיף שחאדה, יעביר סדנת יצירה מחול צבעוני המתאימה לכל המשפחה וכל אחד מהמשתתפים יכין יצירה שתישאר ברשותו. הסדנא בתשלום. כמו כן תתקיימנה סדנאות להכנת זיתים כבושים וכדורי לבנה, במחיר של 10 שקל.  

 

עצי זית עתיקים בני מאות שנים     צילום: רונית סבירסקי

 

במרכז המבקרים יוכלו המבקרים לרכוש במחירי פסטיבל, שמני זית כתית מעולה, זיתים בכבישות גליליות, טחינה, חליטות תה גלילי, תכשירי טיפוח ודבש. במרכז הוכשר גן לפיקניק של המבקרים. האירועים יתקיימו בכל מזג אויר.

 

   

שמן זית וזיתים כבושים תוצרת ג'השאן      צילום: ליאת מנדל

 

האירועים יתקיימו בשבת 15 בנובמבר. הפעילות תחל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00. בימים ראשון-שישי מרכז המבקרים ובית הבד פתוחים לקהל הרחב ללא פעילויות. פרטים נוספים בטלפון 050-7881481, 050-7881488

 

כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

המתכון הפרטי של ג'ריס ג'ורג ג'השאן

כלל חשוב: אסור להשתמש  בכלים מפלסטיק. לתוצאות טובות ולעמידות יש לכבוש את הזיתים בכלי זכוכית או מתכת בלבד.

המרכיבים:

1 ק"ג זיתים ירוקים

תמיסת מלח עשויה מ-100 גרם מלח ל-1 ליטר מים

5 שיני שום

1 לימון

2 פלפלים חריפים

2 – 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

מבקעים את הזיתים בפטיש או על –ידי חיתוך בסכין. מכסים במים נקיים ושורים אותם למשך שבוע. מחליפים את המים במים נקיים מדי יום. תהליך ההשריה מפיג את המרירות.

ביום השמיני מסננים את הזיתים מהמים ומניחים אותם במיכל זכוכית או ממתכת בעל מכסה אטום. מכסים את הזיתים בתמיסת מלח כך שיכוסו לחלוטין.

מוסיפים למיכל את שיני השום, הלימון הפרוס לפרוסות דקות והפלפלים החריפים. מוודאים שכל תכולת הצנצנת מכוסה היטב בתמיסת המלח וכי התמיסה מגיעה כמעט עד שפת הכלי.

מכסים את פני התמיסה בשכבה דקה של שמן זית. השמן משמש לאטימת תכולת הכלי ולמניעת חמצון. סוגרים היטב במכסה אטום ומאחסנים במשך 30 יום במקום אפל.

 

 

זיתים כבושים צילום: ליאת מנדל