צלם: רונית סבירסקי
"קיבוץ אורטל" - אוויר פסגות, יקב בוטיק ובקתות נופש אלפיניות
צלם: רונית סבירסקי
נופי הגולן הנשקפים מ"יקב אורטל"
צלם: רונית סבירסקי
גמלים בגשם
צלם: רונית סבירסקי
מתחם האירוח הפורח
צלם: רונית סבירסקי
בקתות רומנטיות
צלם: רונית סבירסקי
טעימות יין ביקב

נוף, נופש ויין

מאת: רונית סבירסקי

 

בקתות עץ אלפיניות בחורף הן הדבר החם הבא וכשתוסיפו לזה כוס יין בוטיק וטיולים במרחבי הגולן תגלו חופשה בסגנון אחר

 

הם קוראים לעצמם "אנשי ההר" ואכן הם חיים בין העננים. חברי קיבוץ אורטל עלו לחיות בגולן בשנת 1978 כשרובם חקלאים עם קשר עמוק לאדמה. הם החלו את דרכם בגידול כרמי יין ליקבי רמת הגולן, נטעו מטעי תפוחים ודובדבנים, גידלו פרחים ופיתחו את ענף הבקר, הלולים והרפת. לכל אלה נוספו חדרי אירוח ובקתות עץ בשם "הנוף הצפוני".

 

מרכז מבקרים "יקב אורטל" (צילום: רונית סבירסקי)

 

גפנים בשלג

כרם אורטל ניטע בשנת 1983 בקו השלג בגובה 900 מטרים מעל פני הים, למרגלות תל שיפון. כשמגיעים אל מרכז המבקרים של יקב אורטל בשיא החורף אפשר לטעות ולחשוב שנקלעתם לאחד המחוזות הכפריים באירופה. הכרמים טובלים במשטחי שלג לבנים, ענפי הגפנים החשופים מכוסים בערימות קטנות של "צמר גפן" וכל אלה מוקפים בנוף הררי פסטורלי.

 

היין שיוצר ביקבי רמת הגולן מענבי אורטל היה מוצלח וחברי הקיבוץ החליטו לנסות להכין יין בעצמם. בשנת 2009 נבצרו הענבים הראשונים של "יקב אורטל". כמו בכל סיפור טוב זה התחיל בניסוי וטעייה. אילן זעפרני וגדי קנטי, שני חברי קיבוץ, בחשו בחביות, טעמו, ערבבו, יישנו ושתו בעצמם. זעפרני יצא ללימודים מעשיים וחזר יינן בעל ידע רחב מאוד בתחום היין. הם נעזרו ביינן מומחה שהדריך אותם בשלבים הראשונים וייצרו יין משלושה זנים אדומים ואחד לבן.

 

הכרם קרוב מאוד ליקב, הבציר מתבצע ידנית בשעות הבוקר המוקדמות וחדר חביות עץ האלון הולך ומתמלא. כשמגיעים לטעימות הם מוזגים בגאווה יין ויונייה לבן וצונן כטעימה ראשונה. גם ביום סגרירי היין מחליק היטב למקומות הנכונים ואפשר להמשיך ליינות האדומים הכבדים יותר שעשויים מזני סירה, קברנה סובניון, קברנה פרנק, פטי ורדו ומרלו. הם כבר מתנסים בגידול זנים נוספים של ענבים אדומים ויינות חדשים יושקו בעתיד.

 

אוויר פסגות, גבינות ויין

עונג צרוף הוא לשבת במרפסת הפתוחה אל מול נופי הרי גולן, להזמין כוס יין עם פלטת גבינות ולנשום אוויר פסגות יחד עם ארומת היין. אם אתם קבוצה תוכלו להזמין סיור חקלאי משולב בטעימות או להזמין מראש סדנת יינן שבה ניתן לטעום חמישה מיינות היקב יחד עם גבינות ולחמים. 

 

שרקנים בפינת הליטוף (צילום: רונית סבירסקי)

 

כבשים באיגלו

בקיבוץ אורטל השכילו לטפח את ה"מיני-ZOO" שהופך להפנינג תוסס בחגים ואירועים ומשמש מקור שמחה למשפחות עם ילדים שמגיעים לאירוח הכפרי.  בעלי החיים מתגוררים במתחמים רחבי ידיים בתוך חורשת אורנים מוצלת. הם זכו למבנים מקורים בצורת "איגלו" שבהם הם מוצאים מחסה בימים הקרים והמושלגים או בימים חמים מאוד. בפינת הליטוף אפשר להתחבק עם ארנבות, שרקנים וגדיים בני יומם. לטייל בין השבילים ולצפות בגמלים, כבשים, עזים, סוסי פוני ולאמות.

 

בקתות נופש אלפיניות

ענף התיירות של הקיבוץ החל בדומה לקיבוצים נוספים עם חדרי אירוח צנועים במבני האבן הטוריים ששימשו את ראשוני החברים. 48 חדרים כאלה משמשים עד היום לאירוח. הם עברו שדרוגים במהלך השנים ובקרוב יעברו שדרוג נוסף. התופסת המפנקת של "הנוף הצפוני" הן בקתות עץ אלפיניות שהוקמו בלב חורשת אורנים מול נופי הגולן. זהו המקום היחידי בארץ שבו תוכלו לראות בקתות נופש מעץ מכוסות במעטה "קצפת" ועצים שכורעים תחת עומס הפתיתים הלבנים בשיא החורף בגולן. המראה השוויצרי הזה הופך את המקום למבוקש בחורף  ובקיץ.

 

בקתות עץ אלפיניות בחורשת האורנים (צילום: רונית סבירסקי)

 

הבקתות רחבות ידיים, מעוצבות בסגנון מודרני קלאסי. קירות עץ בהירים, גגות משופעים וקמין ברזל מוסיפים לאווירה. ג'אקוזי זוגי עגול ממוקם לצד חלונות גדולים המשקיפים אל נופי הר שיפון. כל בקתה מחולקת לסלון גדול שכולל ג'אקוזי, חדר שינה נפרד ואמבטיה עם מקלחון. הפינוקים כוללים חלוקים עבים, נעלי בית ותפנוקי אמבט.

 

עיצוב עדכני וארוחת בוקר  מסוגננת

ריהוט עץ מלא בגוון שוקולד וספה זוגית נפתחת בסלון בגוון יין עמוק. שולחן אוכל מעץ גושני לצדו צמד כסאות בסגנון רטרו וגופי תאורה בסגנון אוריינטאלי. המטבח מאובזר במכונת אספרסו שובבית שנראית כמו "חייזר" בגוון אדום לוהט. קומקום בעיצוב עדכני, מיקרוגל, מיני בר, מערכת סכו"ם, כוסות לשתייה קלה, כוסות אספרסו וקפוצ'ינו מעוצבים, מערכת אוכל ובמקרר חלב הרים טהור שמיוצר בגולן. דלתות הזכוכית בסלון מאפשרות לצפות בנוף המרשים ולצאת אל מרפסת דק עץ ציורית בצל עצי האורן.

 

ארוחת הבוקר מוגשת לאורחי הנופש הכפרי בחדר האוכל של הקיבוץ. היא מוגשת במזנון פתוח בכלים מעוצבים. כלי חרסינה לבנים א-סימטריים מכילים ירקות  טריים חתוכים שניתן להרכיב מהם סלט לפי הטעם האישי. ג'חנון עם רסק עגבניות וסחוג, שקשוקה, ביצים קשות, פשטידות, גרנולה, יוגורטים, לחמי בריאות, לחמניות, סלט ישראלי קצוץ, סלט טונה, גבינות רכות וקשות, עוגות, עוגיות, מיצים, קפה ותה צמחים. את הביקור בקיבוץ אפשר לסיים בסיור חקלאי שממנו לומדים איך כל הטוב הזה מגיע לצלחת.

 

ארוחת בוקר מסוגננת בחדר האוכל של הקיבוץ (צילום: רונית סבירסקי)

 

הנוף הצפוני 057-9344491 , יקב אורטל 04-6960808, או באתר  www.ortal.net