ערבי-גלילי-לבנוני בסילבסטר

מסעדת השף "מגדלנה" שנפתחה לאחרונה מול נופי הארבל והכנרת מציעה תפריט חגיגי בסילבסטר עם מעדנים מהמטבח הערבי-לבנוני העילי

 

מסעדת "מגדלנה" נפתחה בנובמבר 2013 בצומת מגדל הסמוך לכנרת. זוהי מסעדת שף המבוססת על המטבח הערבי העילי. מייסדיה ובעליה הם האחים השף יוסף חנא ואיש העסקים האני חנא שכבר רשמו הצלחות לא מעטות בתחום הבישול הערבי. הם התחילו עם מסעדת תנורין, המשיכו עם "בקצה הנחל" בכניסה לקיבוץ גינוסר, פתחו את K-BAB שהיא מסעדת מזון מהיר של קבאב איכותי ועכשיו "מגדלנה" שמהווה את ספינת הדגל של המטבח הערבי במיטבו.

 

מסעדת "מגדלנה" עם מטבח ערבי-לבנוני עילי

 

קולינריה ערבית

השף יוסף (זוזו) חנא כבר כבש לעצמו מעמד כאחד השפים הטובים בתחום הקולינריה הערבית. ב"תנורין" ו"בקצה הנחל" הוא שילב מנות מהמטבחים הלבנוני והערבי, כשהטריות ושילובי הטעמים הביאו איתם סועדים רבים שהתאהבו בטעמים המיוחדים. במסעדת K-BAB הוא יצר קבאב כמזון מהיר שכבש את העוברים על הדרך ועכשיו הוא מגשים את הדחף להאכיל את הסועדים באוכל ערבי-גלילי-לבנוני מודרני עם טכניקות וצורת הגשה המיוחדים לו.

 

סרדינים טריים על מצע סלט שומר

 

תפריט מיוחד לערב סילבסטר

מנות פתיחה: לחם הבית עם מטבלים, סלט הרי הגליל, קפוצ'ינו  קרם כרובית / סרטנים, סביצ'ה אנטיאס על סלק כבוש, עולש בר, בצלים מקורמלים ויוגורט עזים קר, קלמרי ים תיכון סגוליים קרם עגבניות ושום קונפי, סינטה צרובה, ארטישוק ירושלמי ציר בקר ותרד בר אורגני.

עיקריות  (בחירה): פילה מוסר צרוב על תבשיל מנגולד / סטייק אנטריקוט מקומי מובחר, שרימפס קריסטל, קוקי סאן ז'אק על ריזוטו כמהין ואפונה עדינה, כוס יין גמלא (ריזרב), כוס יין מבעבע, שתיה קלה.

קינוח: מעדן שוקולד ולרונה, כנאפה ביתית בסירופ דבש, שתיה חמה. מחיר לאדם:  250 שקל כולל מעמ לא כולל דמי שירות

 

ירקות מהשדה ודגים מהכנרת

בתפריט אפשר למצוא מנות של סרדינים כבושים משולבים טעמי האניס של סלט שומר, תערובת של ירקות העונה שהגיעו רעננים מן השוק באותו יום, עלי גפן ממולאים באורז בסמטי או לחם בעג'ין עם בשר טלה. בין המנות העיקריות הוא מכין דג מושט טרי מהכנרת בסגנון החריף הטברייני, ירקות ממולאים באורז ועגבניות ותבלין בהרט, קובה צמחונית במילוי חומוס, חלומי ובצל. הוא יודע לעשות נפלאות לסיניה קבאב הקלאסי עם עגבניות ותפוחי אדמה ויש לו גם "שנקליש" המבוסס על לאבנה עזים מפוררת. הקינוח שלקוח מהמטבח הלבנוני נקרא "חלאווית אלג'יבן" ומשלב בצק מגבינת לאבנה מומסת במי ורדים וסולת, ממולא בריקוטה, דבש ופיסטוקים.

 

קינוח ממעדני המטבח הלבנוני

 

השף יוסף חנא גדל בכפר ראמה על הבישול הביתי המסורתי של אמו ודודות המשפחה. הוא למד להעריך את הגידולים העונתיים הטריים שהופכים את המאכלים למעדנים. מנות של עשבי בר כמו חוביזה ועכוב מוגשים במטבח הערבי בשיא החורף כשהם נקטפים רעננים מן השדות. את העולש הוא קונה מהנשים שקוטפות אותו בשיא טריותו מהשדה והגבינה, שהוא משלב במנות, נרכשת מגבנית בדואית שמכינה אותה מחלב עזים טרי.

 

מול הכנרת ומצוק הארבל

"מגדלנה" נמצאת במיקום מצוין מול הנוף הפתוח של הכנרת מצד אחד והארבל מן העבר השני. המסעדה מעוצבת באלגנטיות, ריהוט בסגנון אירופאי קלאסי בגוונים חומים כהים, מפות לבנות ונברשות אלגנטיות שמשתקפות בחלונות הזכוכית הגדולים. נופי הסביבה פתוחים ליושבי המסעדה בחלל הפנימי ולאלה שיושבים במרפסת החיצונית. בשעות הערב לובשת במרפסת אווירה מיוחדת כשהיא מוארת בתאורה רכה המכוונת אל הצמחים והעציצים הירוקים. מצוק הארבל נישא במלוא עוצמתו מול עיני הסועדים.

 

מרפסת המשקיפה אל נופי הכנרת ומצוק הארבל

 

בר עץ כהה עם כסאות מוגבהים ניצב בלב המסעדה כשהוא מואר בתאורה סגלגלה ומעליו נברשות מתכת מרשימות. חדר VIP מותאם ל-22-14 סועדים מאפשר ארוחות פרטיות. במרכז החדר עומד שולחן אבירים מעץ ולצדו כסאות עור חומים. החדר משקיף אל הנוף הפתוח, הכנרת ושורת עצי דקל. המסעדה כולה מתאימה ל-140 סועדים בישיבה סביב שולחנות אינטימיים לזוג או שניים ושולחנות עגולים גדולים למשפחה או לקבוצה. סועדים שמגיעים בשעות הבוקר יכולים ליהנות מארוחת בוקר על מרפסת המסעדה מול הנוף הפתוח.

 

בית כנסת מימי בית שני

המסעדה ממוקמת בסמוך לכנרת ולאתר הארכיאולוגי החשוב ביותר באזור שבו נחשפה עיר גלילית עתיקה מימי בית שני המזוהה עם העיר מגדל. בשנת 2009 חשפו חוקרי רשות העתיקות באתר העתיקות בית כנסת גלילי שתוארך לימי בית שני כשבית המקדש עדיין היה קיים. עד כה לא נמצאו באזור הגליל בתי כנסת דומים לו. במרכזו נחשפה אבן גדולה ועליה עיטור מנורה ועיטורים אמנותיים ייחודיים.

 

מגדלנה, מתחם צומת מגדל על כביש 90, פתוח בימים ראשון-שבת, 17:00-12:00, 23:00-19:00. המסעדה מונגשת לנכים. טל. 04-6730064