העיר בכחול - מסעדות, סיורים ומוזאונים

 

בין החומוס של מרואן למסעדת דוזאן של פאדי אפשר לבלות בחיפה במוזאונים לאמנות, במוזיאון המדעטק, לצאת לסיור תיאטרלי או לטייל בקמפוס הנמל

 

מוזיאונים אינטראקטיביים

שפע המוזיאונים בעיר הזו מאפשר להורים לבלות זמן איכות עם הילדים, להרגיע את המצפון ולצאת לטייל בסיורים שמתאימים למבוגרים. במוזיאון המדעטק נערכת בימים אלה תערוכת Sport Science שהופכת את כולנו לילדים ברגע שבו הצבנו כף רגל על אחד המתקנים. היא שייכת לתערוכות האינטראקטיביות שנראות כמו פארק שעשועים לימודי. הילדים וההורים עוברים מטמורפוזה ילדותית, עולים על מתקנים שמדמים פעולות ספורטיביות ובוחנים את היכולת הפיזיולוגית והשכלית שלהם. משגרים כדורסל לסל ממתקן דמוי קנה תותח, מרימים משקלות שלא שוקלות, בודקים את חום הגוף במראה טרמית, בועטים כדורגל לשער ומודדים את עוצמת הבעיטה, בודקים את יכולת הנחיתה הרכה שלנו ואת מהירות התאוצה.

 

תערוכת הספורט במעדטק    צילום: רונית סבירסקי

 

מנגבים אצל מרואן

אחרי ששרפתם מספיק קלוריות תוכלו לבלות במעוז החומוס החיפאי "אבו מרואן". המקום גדוש במשפחות מקומיות שמנגבות בצוותא חומוס טחון בסגנון משחתי. אפשר להזמין עם פול, עם גרגרים, בסגנון משאוושה, עם בשר בקר, עם עוף ובצל או עם פטריות במחיר של 22 שקל לצלחת גדושה. סלט ערבי קצוץ במנה נדיבה וצ'יפס שהוא פיתוח מקומי מעניין מוגש עם המון שום כתוש, סומק ולימון.

 

החומוס של אבו מרואן    צילום: רונית סבירסקי

 

סיורים מודרכים עם חצוצרה

הילדים כבר הרוסים וזה הזמן לזוגיות. אפשר לאחוז ידיים ולצאת לסיור בהשראת ספרו של סמי מיכאל "חצוצרה בוואדי". הסיור מקבל תוספת מוסיקלית עם המחצצר יאיר הרדן שהוא גם מדריך טיולים. המסלול עובר דרך שכונת ואדי ניסנאס ומספר את סיפור אהבתם של הודא הערביה ואלכס העולה מרוסיה. מטיילים בסמטאות בין דוכני השוק הצבעוני ויצירות האמנות שמקשטות את הרחוב. 

 

עוד סיור שיש בו שילוב של היסטוריה, רומנטיקה וחלוציות הוא "חגיגה טמפלרית במושבה". זהו טיול מומחז שהופך את רחובות המושבה הגרמנית לבימת תיאטרון. שחקנים מחופשים לדמויות שחיו במושבה בסוף המאה ה-19 מובילים את הצופים דרך הבתים והדמויות האמיתיות שהתגוררו במושבה. מנפתלי הרץ אימבר משורר ההמון הלאומי "התקווה" דרך האדריכל שומאכר והזוג המלכותי אוליפנט שעל פיהם ישק דבר במושבה. היקה הצולע גיאורג זוס שלדעתו היה בגלגול הקודם סוס והיפיפייה הצרפתייה סטלה שמפלרטטת עם כולם במבטא נוטף סקסאפיל.

 

סיור מומחז במושבה הגרמנית    צילום: רונית סבירסקי

 

במהלך הסיור מתייחסים השחקנים למבנים העתיקים, לצורת הבנייה, הלבנים המסותתות, הארובות על גגות הבתים והכתובות שנותרו חרוטות מעל מפתן הבית. שבשבת חלודה תלויה מעל גג אחד הבתים ונושאת את שנת בנייתו 1893, אורוות סוסים, באר מים ומסיימים באחד המבנים היפים ברחוב מ-1872 בנשף ואלס וינאי. הסיורים מתקיימים ביולי אוגוסט בימי חמישי בשעה 18:00 ובשבת ב-17:00 ומתאימים למבוגרים.

 

זמרים ידועים על במה פתוחה

כשהילדים יתעוררו מהשנ"צ תוכלו להמשיך בבילוי משפחתי ב"קבלת שבת" בקמפוס הנמל. זהו אירוע מעורר קנאה גם במושגים תל אביבים שמתקיים ללא תשלום. מדרחוב הקמפוס מתמלא בחיפאים צעירים, בירות ומצב רוח. פסלי אדם, דוכנים, הפעלות לילדים ובמרכז ניצבת במה גדולה ועליה מופיעים זמרים ישראלים. יש להם גם ליין של מסיבות רחוב "צובחוץ", אירועים לכל המשפחה "צבוטותי", הקרנות סרטים בגן מניה שוחט בראשון עד חמישי "סינמטק בדשא".

 

גידי גוב בקבלת שבת    צילום: רונית סבירסקי

 

לישון בתוך ההיסטוריה

מלון קולוני חיפה שוכן במבנה היסטורי מקורי שהוקם על ידי הטמפלרים בשנת 1905 בלב המושבה הגרמנית. הוא שופץ ושומר תוך הקפדה על החדרים כפי שנבנו, הקירות העבים, החלונות הקמורים, התקרות הגבוהות, תריסי העץ, המעקות ואריחי השטיח הצבעוניים. יחד עם שימור העבר שולבו בחדרים אמבטיות מודרניות, מסכי LCD, כבלים, אינטרנט, מיניבר, ערכת קפה, מיבש שיער ומיזוג אוויר. הרהיטים מעץ אלון עוצבו בהתאם לאופיו של המלון. בתשעה מחדרי המלון הותקנה אמבטית ג'אקוזי. ארוחות הבוקר בסגנון מזנון מוגשות בחדר הפונה אל בתי המושבה הגרמנית ומרפסת חיצונית פתוחה שצופה אל הגן הבהאי. החצר האחורית של המלון טופחה כגן שקט ואינטימי עם פרגולות לבנות וריהוט גן לבן שופע צמחייה ופרחים. גג המלון משמש כמרפסת שיזוף ומומלץ לעלות אליו לקראת שקיעה להשקיף אל בתי המושבה הגרמנית, הגנים הבהאיים והנמל.

 

אוכל בשפע

מתחמי הבילויים החיפאים מתמקדים בשדרות מוריה והנשיא. לאורך הרחובות האלה פרושים שפע של בתי קפה ומסעדות, מועדונים ופאבים. באזור המושבה הגרמנית יש מסעדות עם מטבחים מכל העולם וחלקן שוכנות בבתים עתיקים שעברו שימור. אל דיאר היא מסעדה מזרחית ממוקמת בחצר טמפלרית. פטוש – אוכל מזרחי מסורתי וממולאים מהמטבח הערבי, ממוקמת בבית טמפלרי. פייסס – שילוב של מטבח אירופאי וערבי. גאודי – טאפסים ומטבח ספרדי, הוואנה – שילוב של מטבח דרוזי ואירופאי עם נרגילות. רק בשר שנפתחה לאחרונה באחד הבתים הטמפלרים היפים ברחוב, איזבלה עם מטבח איטלקי בבנין סיטי סנטר ודוזאן שהיא מסעדה של איש אחד.

 

דוזאן הוקמה על ידי פאדי, אדריכל ומעצב פנים. פאדי הוא הנשמה של המקום, נמצא במסעדה כל שעות היום ומטפל באורחים כאילו היו בניו. הוא עיצב וריהט את המסעדה בפריטים עתיקים משנות ה-60-50 ותלה שרשראות של פנסי רחוב קטנטנים שנדלקים בלילה והופכים את הרחוב לחגיגת אורות. הוא מגיש סלטים תוצרת בית, עלי גפן, רוסטביף, סיגרים ממולאים, סמבוסק, פסטלים. בעיקריות נתחי עוף ברוטב צ'ילי, נתחוני אנטריקוט, דג סול ברוטב שום ולימון ובשרים על האש.

 

מסעדת MEAT     צילום: רונית סבירסקי

 

המון בשר

קפה מנדרין כבש לעצמו פינת חמד בתוך גינה ירוקה בשדרות הנשיא לפני מספר שנים והפך למוקד עליה לרגל עבור החיפאים. ממש באותה פינה בחלקת הירק הסמוכה שהיא חצרו של בנין באוהואוס ותיק נפתחה מסעדת הבשרים Meat in & out.  ומכאן גם משמעות שמה של המסעדה: אפשר לשבת בגינה בצל העצים או על כסאות בר גבוהים וללהג עם הברמן ואפשר גם בפנים. בקומה העליונה ישנו חדר פרטי לאירועים שמשקיף על הגן ממבט על.

 

בעלי המסעדה רון גלנטי וצחי ירחי החליטו להביא את בשורת הבשר לחיפאים. ירוק מסביב ואדום על הצלחת. הם בוחרים נתחי בקר מרמת הגולן, מיישנים ומעשנים אותם בעצמם. כשבוחנים את התפריט מגלים שהם מעשנים כמעט כל מה שזז במטבח כך שאלה שאינם סטייקהוליקים יכולים לקבל חזה אווז מעושן או סלמון מעושן וכאחת שניסתה אותם אני יכולה להעיד שהם עושים את זה טוב. ניחוח העישון עדין, משדרג את הטעם ואינו משתלט על הבשר. 

 

בתפריט הראשונות תוכלו למצוא: נקניקיות צ'וריסוס בליווי רוטב צימצ'ורי (200 גרם, 30 שקל), קבבוני טלה  (45 שקל) , קרפ'צו סינטה בליווי פטריות פורטובלו (33 שקל). בעיקריות:   אנטריקוט מתנור העישון אשר עבר צלייה איטית (200 גרם, 73 שקל), נתח סינטה עסיסי בצלייה איטית ( 200 גרם, 63 שקל), נתח אסאדו צלעות מעדר בקר מרמת הגולן (500 גרם, 109 שקל) ומנת הדגל Meat Special  - אנטירקוט וסינטה מארון העישון, ( 400 גרם כל אחד) ומדליוני פילה (280 שקל). במתוקים: "ענן שוקלד" – מוס שוקלד וטוייל  וניל  (25 שקל) פנקוטה רום המוגשת ברוטב פירות יער   (28 שקל)  וקרם ברולה משובח (33 שקל). המסעדה פועלת כל ימות השבוע (כולל סופ"ש) החל מהשעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות.