צלם: רונית סבירסקי
מלון הגושרים - פכפוך נחלים
צלם: רונית סבירסקי
חדר השינה בסוויטה עם ג'אקוזי
צלם: רונית סבירסקי
מפלי מים בלב הקיבוץ
צלם: רונית סבירסקי
יובל מים זורם בסמוך ליחידות
צלם: רונית סבירסקי
סלט קצוץ טרי בארוחת הבוקר
צלם: רונית סבירסקי
אולם חדש בסגנון ארמון האמיר

מלון הגושרים - גשר לטבע

מאת: רונית סבירסקי

 

לטבע יש כוח שיווקי שלא זקוק לקידום מכירות. מי שנחשף לפינות חמד נסתרות בדרך כלל נכבש בקסמן וזה קורה לאורחים שמגיעים למלון הגושרים שקיבל עם השנים את השם המתאים יותר "מלון בטבע". מעטים בתי המלון ואתרי האירוח שיושבים על פלגי מים צלולים. לגושרים יש שילוב נדיר של יובלים קטנים הנובעים ממעיין הקורן ועוברים בין בתי חברי הקיבוץ. מפלי מים נשפכים לצד שבילי ההליכה, צמחית מים ירוקה בכל ימות השנה ופכפוך המים העדין שמוסיף למראה את הצלילים המתאימים.

 

נופש על פלגי מים

חלק מיחידות האירוח גובלות בגדות המים ורחבות דשא ירוקות עם שולחנות פיקניק מאפשרות לשבת בלב הטבע ולהאזין לרחשי הזרימה. המים הנקיים והמפלס הנמוך מאפשרים לילדים ולמבוגרים לצעוד בתוך המים בין צמחי הקנה הגבוהים, בסבך הצמחייה, שיחי הפטל ובצל העצים. גשרוני עץ קטנים חוצים מדי פעם את אפיק הזרימה ומחברים בין שתי הגדות. מצד אחד ניצבות יחידות האירוח ומן העבר השני בתי הקיבוץ שבחזית פורחים עציצי גרניום רעננים.

 

נוף לחרמון ולהרי נפתלי

יחידות האירוח, שהיו בשנים הראשונות צנועות מראה, עברו שדרוג וחלקם נבנו בעשור האחרון. היום ישנם 160 חדרים, 60 מסוג סופיריור, 100 בדרגת דלאקס ו-4 סוויטות חדשות עם ג'אקוזי באמבטיה. במבנים הגדולים ישנן מרפסות אל הנוף בכל החדרים, בחדרי הדלאקס חיבור חופשי לאינטרנט ו-6 חדרים עם נגישות לנכים. השילוב של כל היחידות עם הטבע הוא אחד היתרונות הגדולים של מלון הגושרים. מבתי הקורן והלבנון צופים אל צמחיית הקנים והעצים של העמק הנהר הנעלם, מחדרים אחרים צופים אל הרי הגולן והחרמון המושלג בחורף, מצד אחר אל רכס הרי נפתלי ועמק החולה והיחידות הקטנות שגובלות באפיק המים נהנות מצמחייה ירוקה ופכפוכי מים.

 

טבע ואקולוגיה

המרחבים הגדולים של הקיבוץ מאפשרים לילדים להסתובב בחופשיות, לשחק על המדשאות הגדולות לטייל בין השבילים. במתחם ישנה בריכת שחייה גדולה, חדרי טיפול וקאנטרי קלאב. בקצה הקיבוץ ממוקם גן חיות קטן שמעסיק את הקטנטנים בשעות הפנאי. הגישה הירוקה מקבלת היום ביטוי גם מבחינה אקולוגית. המלון מקפיד על איסוף ומיחזור בקבוקים, הפרדת פסולת, שימוש בסבונים מחומרים טבעיים, מערכות אנרגיה חסכוניות, חסכני מים במטבח ובמתחמים הציבוריים ושימוש במיכלי קומפוסט. אולמות חדרי האוכל עוצבו עם דגש על חלונות גדולים קרועים לרווחה אל הנוף. חלל חדש נוסף לחדר האוכל והוא נבנה בסגנון הארמון של האמיר פעור שחלקו המקורי משמש כלובי המלון.  קירות עבים, תקרות קמורות וחלונות מקושטים.

 

שידרוג קולינרי

מהפכה נוספת שהתחוללה בשנה האחרונה נוגעת לארוחות הבוקר והערב. השף שי לוינשטיין הצליח להפוך את מזנוני האוכל לחגיגה קולינרית מבחינת איכות המנות ועיצובן. האמת היא שקשה לטעום מכל הדברים שמזנוני האוכל מציעים. בארוחת הערב של יום שישי המגוון על כך גדול שגם בעלי קיבולת לא יצליחו לדגום מכל מנה. כלי ההגשה ניצבים על גלילים עבים עטופים נייר בצבעי שחור לבן, נברשות  אלגנטיות תלויות מן התקרה, מפות ומפיות בד וטבחים שמכינים מנות בדלפקים פתוחים.

 

עמדת מרקים גדולה מפתיעה במגוון לא שגרתי מוגשת בארוחות המזנון. חמישה סוגי מרקים מוצעים ביניהם מרק עגבניות עם ירקות ופסטו, מרק גריסים עם ירקות, מרק תירס, מרק תרד ובשר, מרק סולת ושיבולת שועל. מסביב לקדרות המרק מונח מבחר גדול מאוד של תוספות: איטריות, קרוטונים תוצרת בית, קרוטונים מוכנים, שקדי מרק, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, נאצ'וס, אורז, שקדים ובוטנים מטוגנים, קוביות בטטה מטוגנות, קוביות בשר ורצועות נקניק. רק מהפתיחה הזו כבר אפשר לשבוע.

 

טעם של עוד

אם תחליטו שיש לכם קיבולת למנת ביניים תמצאו טאפסים של עלי גפן ממולאים, סלמון מעושן וחומוס על מיני מצה עם פול מצרי. מנות דג, סלטים, חזה בקר מעושן, אנטיפסטי, מיני עופות צלויים, קדרת עגל בם ירקות שורש, חזה הודו ברוטב פטריות, פסטה פנה מוקפצת עם עגבניות, לכל אלה מתלווים אין ספור סלטים ותוספות חמות וקרות. אם לא די בכך יש גם עמדת סלט בריאות של ירקות חתוכים טריים שניתן להרכיב מהם סלט אישי לפי הטעם. כדי להפוך את החגיגה לצבעונית יותר עומד טבח אישי שפורס את נתחי הרוסטביף עבורכם. אם תצליחו להגיע אל הקינוחים בשלום תמצאו מגוון של עוגות קטנות ונימוחות שקשה להפסיק לאכול: סירות קטנות של פאי אגוזים, עוגות טורט קטנות ספוגות בתפוזים, בראוניס ופירות טריים. החגיגה הקולינרית הזו נמשכת גם בבוקר. טבח פרטי קוצץ עבורכם את הסלט במקום, חביתות מוגשות לפי הזמנה, מזנוני ירקות, גבינות, מעושנים,  דגנים, סוגי תה קפה וצמחי תבלין לאוהבי תה צמחים.

 

סיורים, שייט קיאקים וקצת קולטורה

זה השלב להתחיל לבזבז את הקלוריות שצברתם. בשבת בבוקר מוצעים שני מסלולי טיול באזור. האחד עובר דרך עמק הנהר הנעלם והשני הוא סיור עם הפסל שפסליו פזורים בכל רחבי הקיבוץ. אריה אשכנזי, איש צבעוני עם הומור נהנה לספר לאורחי המלון איך החל בגיל מאוחר יחסית לפסל באבן. ליד כל פסל הוא נעצר ומלטף אותו באהבה תוך שהוא מסביר את מקורות ההשראה שלו. מפסלי חיות שעברו האנשה, לנשים חושניות ושור זועם. הוא בוחר סלעים שנמצאים בסביבה הטבעית שלו ויוצק בהם חיים ואנושיות. תוכלו להשלים את הפעילות היומית בשייט קיאקים שיוצא בסמוך למלון בסירת גומי משפחתית למשך שעה קלה של שלווה על מים נינוחים. אם תחפצו ישנן עוד פעילויות כגון: יוגה בטבע, טיולי ברכבי שטח, הופעות של אמנים בסוף השבוע, טיולים רגליים למעיין הקורן ובעקבות בעלי החיים באזור.

 

מלון הגושרים: 04-6816000