צלם: רונית סבירסקי
כנען ספא - בראנץ' גורמה וארוחות שף
צלם: רונית סבירסקי
סוויטה

בראנץ' ללא הפסקה

מאת: רונית סבירסקי

 

כנען ספא היה בין בתי המלון הראשונים שהחליטו לפנק את אורחיהם בארוחת בוקר-צהרים ללא הגבלה. מזנון חופשי לאורך כל היום מצריך מגוון ויצירתיות ולתוך הנישה הזו נכנס השף החדש תמיר יהודה. תפריט החורף שלו מתבסס על מוצרים גלילים ומטבח מסורתי. הבראנץ' "הכנעני" שזוכה לאהדה גדולה בקרב מאחרי הקום מאפשר לשף לגוון עם מנות מהבוקר עד לשעות אחר הצהרים. אולם ארוחות הבראנץ' מסודר לזוג או שניים מול הנוף הפתוח ובימים חמים ישנה גם מרפסת שמש. אורחי המלון חופשיים לצאת, לחזור ולאכול כאוות נפשם בין 07:30 בבוקר ועד 15:00.

 

טבח לירקות וטבח לגבינות

בר סלטים ניצב ליד תחנה לחיתוך ירקות שעליה מופקד טבח מיוחד. הוא קוצץ את הירקות בתנועות קצביות שמהוות מוסיקת רקע לסועדים. עשבי תיבול קצוצים מאפשרים תוספת לפי הטעם לכל סוגי הסלטים והמאכלים. הבוקר מתחיל עם פינת לחמים כוללת כתריסר סוגי לחמים ומאפים, ביצים, שקשוקה, ביצים מטוגנות וקשות, חלת דבש, ריבות תוצרת בית, עוגות שמרים וגבינה, מכונת קפה לכל סוגי הקפה, מיצים סחוטים של תפוזים, גזר ואשכוליות, פינת בריאות עם מאכלי דלי קלוריות, פינת דגנים ויוגורטים. טבח מיוחד ממונה על מעדניית הגבינות הקשות והחצי קשות ולידו כלים עם גבינות רכות בטעמים שונים.

 

מנות משתנות מדי יום

לקראת הצהרים ממשיך לפעול בר הסלטים והמנות החמות מצטרפות לחגיגה. השף יהודה הכניס תפריט משתנה בכל יום בשבוע:

ביום ראשון מוגש "שיש ברק" שהוא מאכל לבנוני בירותי עשוי מבצק אפוי ומבושל, ממולא בתערובת בשר ומתובל בנענע ושום.  קישואים ממולאים, מג'דרה, תפוח אדמה מוקרם, פשטידת גבינות, חומוס חם ופול, מרק ירקות וגריסים, פלטת גבינות , אנטיפסטי, מבחר סלטים (יווני, חצילים סיני, טבולה, עלי תרד וקישואים).

 

ביום  שני מוגשים ראגו פטריות, עלי מנגולד במילוי בורגול ועשבי תיבול, אורז לבנוני, לביבות תפוחי אדמה, פשטידת בצל, מרק בטטה, סלט שרי ופסטו וסלט פאטוש.

 

ביום שלישי שווארמה טופו, כדורי פולנטה ברוטב פטריות, פלפלים ממולאים, ארטישוק ירושלמי וגזר, סלט עשבי תיבול, סלט מנגו ועלי רוקט.

 

ביום רביעי תבשיל קדירת ירקות שורש, אורז עם נטיפי ביצים, תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק, פשטידת  פטריות, סלט דלעת צרובה וחציל, סלט פלפל קלוי וגבינת פטה.

 

ביום חמישי צ'ילי קון קארנה, ארטישוק ממולא, תפוחי אדמה בקייג'ין, רטטוי, כרישה עגבניות שרי, מרק גרגר נחלים.

 

בסוף השבוע מפרום, אורז עם צימוקים ושקדים, פילה סלמון, דג סול בציפוי פריזאי, חמין, קיגל, ניוקי מוקפץ עם עשבי תיבול, מרק פטריות יער, אורז ירוק, סלט סלרי ורימון, סלט עלי מנגולד.

 

סוף שבוע של שני לילות (חמישי -שישי) גורמה בכנען ספא-3500 שקלים לחדר זוגי, כולל כל הארוחות המיוחדות.  טל להזמנות 04-6993000