צלם: רונית סבירסקי
ברצלונה - דם חם ויין קר
צלם: רונית סבירסקי
סגרדה פאמליה - מפעל חייו של גאודי
צלם: רונית סבירסקי
ברצלונה - טאפאס ויין

ברצלונה

מאת: רונית סבירסקי

 

ברצלונה הפכה להיות יעד מבוקש על ידי צעירים ומטיילים שמחפשים קפיצה לסופשבוע. העיר תוססת בכל שעות היום, מרכזי בילויי שמתאים לכל גיל, מסעדות, פאבים, חוף ים רומנטי, מרכזי קניות שמציעים מגוון מכל אירופה והרבה מאוד תרבות ואמנות.

 

מקומות שראויים לביקור:

 

שוק מצוחצח

כיכר קטלוניה וממנה ירידה בשדרה הרחבה שנקראת ראמבלה עד לשוק בוקריה. השוק צבעוני, נקי להפליא, ויטרינות מצוחצחות, פירות עסיסיים ומעדנים. מסעדות השוק מפתות לא פחות מהדוכנים. טיפ למי שרוצה ארוחת בוקר באווירה של השוק לחפש את הרחבה האחורית ואת בית הקפה RA. אם ממשיכים לרדת לכיוון הים מאזור השוק מגיעים לרובע הגותי. מומלץ לטייל ברחובות העתיקים בשעות הערב וסופי שבוע. אזור נהדר לבילויים ולהצצה לחנויות הבוטיק הקטנות, מסעדות, בתי קפה, טאפסים וקאווה.

 

ממלכת גאודי

למטיילים שמגיעים לסופשבוע קצר בברצלונה ישנם כמה דברים שחבל להחמיץ: שני המוזיאונים שקשורים בשמו של גאודי האחד הוא "קאזה מילה" והשני "קאזה באטלו". אם אין לכם זמן לראות את שניהם עדיף לראות את קאזה באטלו. הבית שתכנן גאודי לסוחר טקסטיל עתיר נכנסים הוא מבנה אדריכלי מדהים בעושרו, יוצא דופן ומתוכנן בגאוניות כבר בתחילת המאה ה-20. גאודי השאיר את חותמו על מונומנטים נוספים שמומלץ לראותם ביניהם כנסיית "סגרדה פאמיילה" שעד היום ממשיכים לבנות ולהוסיף לה אגפים. אתר נוסף הוא פארק הגואל שנבנה על ידי קבוצת אדריכלים ביניהם גאודי. לבד מהפארק היפיפה, נקודת התצפית המרשימה בראש ההר והספסל הארוך ביותר בעולם כדי לבקר בבית שבו התגורר גאודי מספר שנים ויש בו כמה רהיטים פרי עיצובו.

 

קונצרט ומזרקות אש

אטרקציה נוספת שמתקיימת בימי חמישי ושישי לקראת שקיעה הוא הקונצרט ומזרקת המים והאש בכיכר ספרד "פלאצה אספנייה". שכונת פואבלו אספניול שתוכננה לקראת יריד במאה ה-20 מצדיקה שעתיים של טיול בין הסמטאות הרומנטיות, הצצה לגלריות האמנים, ביקור במוזיאון לאמנות ועצירה לקפה באחד מבתי הקפה הקטנים. האצטדיון האולימפי, הר היהודים שיש בו מכלול מרשים של מוזיאונים ותצפית נוף נהדרת.

 

ממרומי האוטובוס

אוטובוס התיירים של ברצלונה זוכה להמלצה חמה שלנו. ישנה אפשרות לקנות יום טיול אחד או שניים. יום טיול עולה 21 יורו ויומיים 27 יורו. כאשר רוכשים את החבילה בבית מלון מקבלים הנחה של 2 יורו. החבילה כוללת פנקס הנחות למוזיאונים ואטרקציות כך שבסופו של טיול אתם חוסכים כמעט את  כל העלות של האוטובוס. היתרון הגדול הוא שהאוטובוס עובר בכל האטרקציות המרכזיות של ברצלונה. אפשר לשבת בקומה השנייה ולצפות על העיר בנחת. ההסברים במערכת הקול קצרים ועניינים. האוטובוס עוצר בכל נקודה חשובה ומאפשר לכם לרדת ולעלות כרצונכם. האוטובוסים מגיעים לעיתים תכופות ומאורגנים למופת. ישנם שלושה מסלולים: אדום, כחול וירוק וכך גם צבעי האוטובוסים. קל ונוח להשתמש בהם ועל כל אחד מהם יש מדריך דובר אנגלית שניתן לשאול אותו שאלות.

 

המלצות על מסעדות:

 

רה (Ra)

מסעדת-בר "רה" היא אחד המקומות האהובים בברצלונה על המקומיים. היא ממוקמת מעט אחרי שוק בוקורייה ומרחק קצר מ"לה רמבלה". זהו מקום מפגש לחברים תחת הפרגולה ביום שמש נעים לארוחה קלה בצהרים או ארוחת ערב. התפריט מציע מטבח מעורב אתני עם מאכלים כמו טאג'ין, פסטת ירקות עם קארי, קוסקוס צמחוני או סלט יוני. בין המנות הבשריות חזה אווז על הגריל מוגש עם צ'טני מנגו ופירה גזר או ריזוטו צ'וקיני. מומלץ להזמין מקום מראש. מחיר: זול. כתובת: Placa de la Gardunya. טל. 4163 301 93

 

סילבסטר (Silvestre)

מסעדה ביתית קטנה מעוצבת בסגנון מודרני ממוקמת מעט מתחת ל"ויה אוגוסטה" זוהי "סילבסטר".  מראה צעיר ועכשווי עם פינות ישיבה בחללים אינטימיים ומטבח עדכני שמבוסס על מוצרים טריים שנרכשים מדי יום בשוק המקומי הסמוך. תפריט תוכלו למצוא טרטר טונה, סלטים רעננים ופסטות. כדאי להזמין מקום מראש.  מחיר: זול-בינוני. כתובת: Santalo 101  טל. 93 241 4031

 

אבאק (Abac)

"אבאק" היא אחת ממסעדות הגורמה היוקרתיות ביותר בברצלונה שמשלבת את המטבח המסורתי הקטלוני עם חדשנות קולינארית.  עיצוב מנימליסטי שמצליח לשדר חמימות ואינטימיות. המיקום בקומת הכניסה של מלון פארק  מוסיף למיצוב הגבוה של המסעדה. חלונות הזכוכית העצומים שמשקיפים אל הרחוב, רצפת העץ וציורי היצירות האמנות על הקירות תורמים לאווירה.  התפריט מכיל מנות מקוריות של כבד אווז מאודה בסלסילת במבוק, סביצ'ה עם סורבה לימון ובזיליקום ולקינוח מילפיי של לחם ג'ינג'ר עם ליצ'י ופסיפלורה.  תפריט היינות מרשים לא פחות. מחיר: יקר מאוד. כתובת: Rec 79-89. טל. 6600 319 93

 

ברצלונטה (Barceloneta)

הקומה הראשונה של בנין מחסנים בנמל הפכה תחת ידיה של אחת ממעצבות הפנים החשובות בספרד, אסטרלה סלייטי, למסעדה מעוצבת ומודרנית בשם ברצלונטה. הנמל נשקף מן החלונות הגדולים ובקיץ מתחברת המסעדה אל אונייה העוגנת במזח שהופכת למסעדה צפה. השף עובד מאחורי קיר זכוכית ומכין מאכלי דגים ומנות מסורתיות של המטבח הקטלוני. מחיר: בינוני. כתובת:Moll dels Pescadors 22  L'Escar

טל. 2111 221 93

 

קאן מאח'ו (Can Majo)

מסעדת דגים על חוף ימה של ברצלונה היא המקום הפופולארי לשבת במיוחד בימות הקיץ החמים. קאן מאח'ו  ממוקמת על קו המים עם מרפסת המשקיפה אל הים התיכון.  ארוחת הצהרים היא זמן מצוין כדי ליהנות מאווירת החוף ואם יש זמן להמתין לשקיעה. לקחת מתאבנים עם הלחם הביתי וללוות את הפתיחה עם סנגריה.  מנת הדגל של המסעדה היא שילוב של פאייה עם בויאבז ודגי ים מטוגנים או על הגריל.  מחיר: בינוני. כתובת: Almirall Aixada 23. טל. 93 221 5455  

 

קאזה קאלווט (Casa Calvet)

מתחם האר-נובו של אנטוני גאודי ששופץ ועוצב על ידו ב-1898 היה ביתם הפרטי של משפחת קאלווט. הקומה הראשונה שימשה את העסק המשפחתי כמפעל טקסטיל. היום פועלת במקום מסעדת קאזה קאלווט שהיא יצירה מודרנית מרשימה. טביעות אצבעותיו של גאודי ניכרות גם בחלל הפנימי. דלתות מעוגלות, ידיות מתכת צבעוניות, ספסלים לאורך הקירות, קימורים ופיתוחי עץ בדגמים פרחוניים. התפריט מבוסס על המטבח הים-תיכוני.

מחיר: בינוני-יקר. כתובת: Casp 48 . טל. 93 412 4012

 

ניישל  (Neichel)

השף ז'אן-לואי ניישל שהגיע לברצלונה מאלזס הביא איתו את המטבח האלסי-צרפתי עם כבד אווז, פטריות כמהין, תערובות תבלינים והרבה מאד ירקות עונתיים טריים ופתח מסעדת שף על שמו.  המנות הים תיכוניות מוגשות עם שפע של דגים כגון דג טורבוט על הגריל עם בצל מקורמל, ארטישוק בתחמיץ ותפוחי אדמה אפויים.  התפריט משתנה בהתאם לירקות העונה ויש גם תפריט לסוגי קפה שונים וחליטות תה.  מרתף היין מציג מבחר מרשים של יינות משובחים. מחיר: יקר. כתובת: Carrer Bertran i Rozpide 1, (off Av. Pedralbes). טל. 93 203 8408

 

ריאל קלאב מאריטים (Reial Club Maritim)

מועדון היאכטות "קלאב מאריטים" הוא המקום לשבת בו לקראת השקיעה על רקע תרני הספינות במעגן. מסעדת הקלאב שנקראת "ריאל קלאב מאריטים" מעוצבת קירות זכוכית מן הרצפה עד התקרה ומהם נשקפים מראות  המרינה של פורט וול.  כוס יין ותפריט המבוסס על דגת הים שהגיעה הישר מסירות הדייגים: דגי טורבוט עם רוטב שום, דוראדו וסיבאס על הגריל לצד קערת פאייה עמוסת כל טוב. להזמין מקום ליד החלון. מחיר: בינוני. כתובת: Moll d'Espanya. טל. 93 221 7143    

 

סט פורטס (Set Portes)

"סט פורטס" שפירושו "שבע הדלתות", היא מוסד ותיק של אוכל ספרדי טיפוסי שנוסד ב-1836. השולחנות ספוגי ההיסטוריה זוכרים את הימים בהם ישבו במקום פבלו פיקאסו, סלבדור דאלי ואורסון ווילס, מריה קלאס ואפילו צ'ה גווארה. המקום פועל שבעה ימים בשבוע  לכל אורך שנותיו משעה 13:00 בצהרים עד 01:00. העיצוב נותר כמו בשנותיו הראשונות,  תקרות גבוהות, שיש שחור לבן ומראות גדולות. הם מגישים מנות גדולות של פאייה עם דגים, דגה יומית שמגיעה מהים בתוספת רטבים של עגבניות ובצל.  מחיר: בינוני. כתובת: Passeig Isabel II 14. טל. 3033 319  93

 

לה פראדטה (La Paradeta)

התור הארוך שמשתרך מן הרחוב אל דלת המסעדה הוא סימן ההיכר של מסעדת הדגים החביבה על משפחות וקבוצות חברים. האווירה תוססת, השירות מהיר והמנות מוגשות לפי גודל ומשקל הדגים שאתם מזמינים. הדגה היומית שופעת מכל המינים והסוגים והם נעשים בגריל על הפלנצ'ה או מטוגנים "אל דנטה". לצד המנות מוגשים רטבים ביתיים וסלט טרי. מסיימים ומפנים את השולחן לסועדים הבאים. מחיר: זול-בינוני. כתובת:Comercial 7.

טל. 1939 268 93