איטלקיה תוססת במרינה (המסעדה נסגרה)

 

מסעדת Lucca במרינה של הרצליה חוגגת סילבסטר עם תפריט יצירתי, מנות חורפיות, שמפניה ורומנטיקה מול הגלים והיאכטות

 

מסעדת "לוקה-מטבח איטלקי" הממוקמת בלב המרינה בהרצליה מול תרני היאכטות והגלים התכולים מציעה תפריט מיוחד לליל הסילבסטר. השף, דויד גרויסמן בחר שילוב של מנות חורפיות מן הטאבון לצד בשרים איכותיים. במנת הפתיח: מרק קרם ארטישוק ושורשי חורף לצד פוקצ'ה אפויה בטאבון אבן. מנה ראשונה לבחירה בין: סלט לוקוס עם עגבניות צלויות ואבוקדו, רביולי בשרים עם מרווה ויין לבן או סינטה צרובה לצד  פטריית פורצ'יני וסלט פטריות. בין העיקריות לבחירה: לוקוס צרוב וצלוי בטאבון על פולנטת תירס, "ספצטינו" תבשיל בשר בקר מבושל 8 שעות ביין אדום ומייפל לצד פירה שורשים או פפרדלה עם לקט פטריות, עגבניות טריות וברוקולי. לקינוח: קראמבל תפוחים או פאדג' שוקולד. המחיר לסועד 156 שקל ובקבוק שמפניה במחיר 150 שקל במקום 225 שקל. מומלץ להזמין מקום מראש 09-9514000

  

 

ארוחה מול הים

על מסעדת "לוקה – מטבח איטלקי" ((Lucca, הממוקמת בלב המרינה בהרצליה, אפשר לומר שהיא בין המסעדות הבודדות שקשובה לרצונם של הסועדים. התפריט משתנה במהלך השבוע בהתאם לקהל שמגיע למסעדה. בשעות הצהרים מוגשות עסקיות במחירים מצוינים, בערב תפריט מגוון שמאפשר ארוחה קלה של פיצה או פסטה לצד תבשילי בשר. בשישי מוגש בראנץ'  במזנון חופשי עתיר מנות ובשבת מנות מהירות שמתאימות למשפחות עם ילדים. יש גם מנות ללא גלוטן, מנות צמחוניות וטבעוניות ששומרות על הטעם האיטלקי המסורתי.

 

 פוקצ'ה מול נופי המרינה של הרצליה              צילום: דרור כץ                            

 

המיקום המוצלח בקו הראשון למים מול תרני היאכטות מאפשר לה לשנות פנים וצבעים בכל שעות היום והלילה. ארוחת בוקר מול הים התכול, צהרים בצל השמשיות הגדולות, קפה או לימונצ'לו תוצרת בית בשעת שקיעה וארוחת ערב לצלילי שירים איטלקיים רומנטיים. לכל אלה מצטרף מטבח איטלקי מגוון ואלכוהול במחירים נוחים.

 

פוקצ'ות ופיצות מהטאבון

"לוקה" היא תוצר של אהבה למטבח האיטלקי של שלושה שותפים ונקראת על שם עיירה פסטורלית בטוסקנה. המייסד הוא לאור וכולדר שחי מספר שנים באיטליה והתאהב באוכל המקומי. הוא הציע לחברו דויד גרויסמן להצטרף אליו כשף ויחד פתחו את "לוקה" ב-2005 לצד מסעדת "בליקר" שגם היא בבעלותו של וכולדר. ב-2010 הצטרף לשניים אחרי חופשה שלקח מהמסעדה והפעם בתור שותף שלישי, אופיר שבתאי, כמנהל עסקי ותפעולי של המסעדה. הם מחוברים לעשייה באופן אישי. השף גרויסמן מפקח ודואג לכל מנה שיוצאת מהמטבח ואופיר מסתובב בין הסועדים ומטפל בכל אחד באופן אישי. נעים לשבת שם כשניחוחות האפייה של הפיצות והפוקצ'ות מהטאבון ממלאים את האוויר.

 

פיצה על בצק פריך ורוטב עגבניות תוצרת בית             צילום: דרור כץ

 

הפוקצ'ינה שיוצאת חמה מטאבון האבן, שהוזמן במיוחד למסעדה, היא להיט שקשה לעמוד מולו ויחד איתה מוגש פסטו טעים להפליא שגרויסמן בחר להכין אותו בפשטות משפע של בזיליקום, שמן זית ביתי ומלח גס. הוא מטפל בפיצות במקצועיות רבה כשהוא מניף אותן באוויר ויוצר מהן עיגולים דקיקים של פיצה קראנצ'ית. התוספות נעות בין המרגריטה הקלאסית עם עגבניות ומוצרלה עד פיצת כמהין עשירה שיוצרת סימפוניה של טעמים עם פטריות פורטבלו (69-44 שקל). לכל החגיגה הזו מצטרפים קוקטיילים במחיר של 21 שקל לגרניטה קאמפרי תפוזים; מוחיטו, עארק ואשכולית אדומה או גרניטה אבסולוט ולימונצ'לו. בקבוק יין הבית לבן או אדום (85 שקל)

 

 

מסעדת לוקה - מטבח איטלקי במרינה הרצליה        צילום: דרור כץ

 

פסטה טרייה ושמן כמהין

השף גרויסמן יצא למסעות בצפון איטליה ולמד מהמאמות "לפתוח" בצק ולהכין פסטה טרייה. המיומנות והשימוש בחומרי גלם מקוריים משפיעים על טעמו של הרביולי המתמסמס בפה ברוטב סמיך של שמנת כמהין (69 שקל) ובמנת ניוקי קרנה של נתחי פילה בקר מוקפצים על הפלנצ'ה עם ברוקולי, פטריות, יין מרסלה וצ'ילי (79 שקל). התפריט כולל פסטות טריות מסוגים שונים שמיוצרות במיוחד עבור "לוקה" על פי מתכון של השף ביניהן: פנה ארביאטה עם רצועות עוף, פטוצ'יני איזבלה, שהיא אחת ממנות הדגל של המסעדה, עם זיתי קלמטה, ארטישוק, פטה ועשבי תיבול ולינגוויני עם תוספות שונות (69-54 שקל)

  

טעמן של המנות נובע מהרבה מאוד מוצרים מקוריים שמיובאים מאיטליה. הסועדים שהתלהבו מהטעם ביקשו לרכוש לביתם וכך עומד בלב המסעדה דוכן עץ ועליו מטעמים מאיטליה שניתנים לקנייה במקום. הם מציעים למכירה גם מוצרים שהשף גרויסמן מכין כמו לימונצ'לו, שמן זית גלילי, פסטות, חמוצים, אנטי פסטי וזיתים כבושים.

 

מנות קדרה חורפיות

3 מנות ראשונות ו-2 תבשילים עשירים נוספו לתפריט הראשי כמנות חורפיות חדשות. יש ביניהן מנות קלילות של סלט לקט עגבניות טריות וצלויות על מצע של יוגורט ביתי נפלא ושמן פסטו (42 שקל) סלט שורשים מרענן עם ירקות חורפיים טריים כמו קולורבי וצנון ברוטב חמצמץ קליל של ויניגרט תפוזים וכמהין (39 שקל) רביולי בשרים וירקות שורש ביין לבן, מרווה ופרמז'ן (48 שקל) ברוסקטה קפונטה עם מוצרלה באפלו ובלסמי מצומצם (42 שקל) המנות הבשריות כוללות תבשיל קדרה קלאסי של זנב שור שספג את טעמי הבלסמי וירקות השורש והונח על מצע פולנטה של תירס טרי וזו אחת המנות המפתיעות בתפריט (89 שקל) תבשיל קדרה של לחי עגל שבושל ביין אדום ומייפל מקבל גוון מתקתק מופלא עם ניחוחות של צפון איטליה (91 שקל)

 

 

עסקיות משתלמות

העיסקיות שמוגשות בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-12:00 כוללות מגוון גדול של מנות במחירים מפתיעים. במנות הראשונות אפשר למצוא קרפצ'יו בקר, סלט קפרזה, ארטישוק אלא רומנה, סלט טוסקני או סלט ירוק, מרק דגים (בתוספת 15 שקל), בעיקריות: פסטות טריות תוצרת בית עם תוספות שונות (49 שקל), ריזוטו, פולו פונגי (עוף צלוי בטאבון), לינגווני או סקמפי (59 שקל), לינגווני או ריזוטו עם פירות ים, ניוקי או פילה סלמון (79 שקל) המנה הראשונה כלולה במחיר, כוס יין או קינוח הבית בתוספת 15 שקל.

 

 

מזנון בוקר איטלקי עשיר ביום שישי

מזנון ארוחת הבוקר החופשי של יום שישי מסתמן כהצלחה גדולה ורצוי להזמין מקומות מראש. בין השעות 13:00-09:00 מוגש שפע של מנות מהמטבח האיטלקי והבינלאומי עם 6 סוגי אנטי פסטי, 6 סוגי גבינות, פסטה בשמנת ופטריות, לזניה בשרית, שקשוקה או ביצים בהזמנה אישית, מוזלי עם סלט פירות העונה. סרדינים וגרבלקס תוצרת בית, נקניקים, פרושוטו, פפרוני, לחמים, פוקצ'ות ופיצות. לקינוח בר מתוקים עם קרמבל תפוחים, קרם ברולה, טירמיסו וקערת פירות העונה. התפריט כולל שתייה קרה וחמה. המחיר: 74 שקל לסועד. בהזמנת מקום מראש 04-9514000

 

במהלך השבוע מוגשות ארוחות בוקר שונות ביניהן ארוחה המבוססת על פלטת גבינות או ארוחה על טהרת הדגים (62-52 שקל). המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע מ-10:00 עד חצות או עד אחרון הלקוחות. חניה חינם בחניון קניון ארנה בכל שעות היום.  לוקה, השונית 2, מרינה הרצליה, טלפון: 09-9514000, www.luccaitalia.co.il