צלם: אייל גוטמן
חזה מולארד עם פטריות יער על מצע פירה כמהין
צלם: עידן כהן
שביל עץ וצמחייה פורחת
צלם: לירון אבירם
טלה במעטפת פילו
צלם: עידן כהן
השף סהר רפאל מצלם מנה
צלם: עידן כהן
פינות ישיבה אינטימיות בגינה
צלם: עידן כהן
ספינג' לחנוכה

מסעדת "כדיתא" – כשר ושמח בחנוכה

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "כדיתא" הכשרה במושב תימורים בניצוחו של השף סהר רפאל מציעה לחנוכה מנת ילדים חינם בהזמנת מנה עיקרית למבוגר וטקס הדלקת נרות מדי ערב עם פינוק של ספינג' לסועדים

 

מסעדת "כדיתא" הכשרה נמצאת על אם הדרך במושב תימורים הנמצא בסמוך לצומת קסטינה על כביש 40 . לכאורה מצטיירת כמו מסעדת דרכים העשויה לשרת את החולפים דרומה או חוזרים צפונה. אבל "כדיתא" היא עוד דוגמא לתעוזה ישראלית. השף סהר רפאל שכבש לעצמו עמדה בין השפים המובילים בארץ, הצליח לקטוף את המקום הראשון בתוכנית הריאליטי "המטבח" ומנצח על מטבח מסעדת "כרמים" כבר מספר שנים, הוא זה שבחר להציג תפריט מוקפד ועשיר באמצע הדרך.  

 

מסעדה מוקפת מרחבים ירוקים (צילום: אייל גוטמן)

 

ביתי משולב בעדכני 

השף סהר רפאל, שנולד וגדל בקרית מלאכי, הושפע במהלך הקריירה שלו מהאוכל המסורתי בבית בו גדל. במהלך השנים ספג את ההשפעות הקולינריות העדכניות ביותר ומיזג אותן יחד עם המטבח הביתי. הוא למד קולינריה בבתי ספר נחשבים בעולם ביניהם "לה נוטרה" בצרפת אצל השף ז'ואל רובושון. השתתף בתחרויות בעולם וזכה במדליות זהב, כסף וארד. כך הצליח ליצור ב"כדיתא" תפריט צבעוני שמחבר בין הקולינאריה האותנטית לבין התחכום הבינלאומי, תוך כדי שמירה על מטבח כשר ומנות מוקפדות.  גם תפריט הקינוחים זוכה לתשומת לב ובמטבח המסעדה הוקמה מחלקת קינוחים המנוהלת על ידי שף קונדיטור שיוצר במקום הפתעות מתוקות שמתאימות למטבח הכשר. 

 

שדות פלחה ועיצוב מודרני 

מחלונות המסעדה נשקף נוף כפרי, שדות פלחה וצמחייה ירוקה ומבפנים עוצבה  המסעדה בתפיסה ובמקצב עירוני.  עיצוב בסגנון "רטרו-עכשווי" ובקווים בהירים כשהמטבח פתוח בחלון ענק אל חלל המסעדה. הריהוט משלב בין שולחנות וכיסאות המתאימים לארוחות אינטימיות לבין כורסאות ופינות ישיבה מעוגלות המתאימות למפגשים חברתיים או לקבוצות גדולות. 

 

תאורה לילית מיוחדת (צילום: אייל גוטמן)

 

מסעדת 'כדיתא'  מציעה ארוחות עסקיות במחיר של החל מ-64 שקל כוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתייה לסועד.  לרשות הסועדים עומד גם חדר אירוח פרטי, המצויד בטלוויזיית פלזמה שניתן לחבר אליה לפ טופ. לאירועים פרטיים או עסקיים באווירה שקטה וייחודית. כמו כן, גינת המסעדה מאפשרת קיום אירועים עד 300 איש.

 

תפריט ים תיכוני, איטלקי ובינלאומי

מנות ראשונות: לחם בית כפרי בציפוי דגנים בלווי מטבלים; מרק הבית היומי; סלט בטטה ופיצוחים על בסיס חסות ופטריות שמפיניון; סלט עגבניות וחציל קלוי בנוסח טוסקני; סלט רוסטביף עם חסות, קולורבי ואגוזי פקאן מסוכרים; לביבות בטטה וכרישה עם איולי צ'ילי; חציל סינייה בלאדי עם בשר טלה וטחינה; פטה כבדים ומרקחת בצל; קרפצ'יו סינטה מיושנת בשמן זית, בלסמי ומלח ים; שקדי עגל מוקפצים עם פטריות; כדורי ריזוטו במילוי בשר קצוץ וחצילים.

 

סלט רוסטביף עם חסות (צילום: אייל גוטמן)

 

מנות עיקריות: כבדים ופטריות מוקפצים ברוטב אסיאתי; המבורגר 250 גרם תוצרת בית לבחירה עם ביצת עין; סטיק אנטריקוט על הגריל עם קונפי שום; סטייק פרגית; קבבוני בקר; חזה מולארד בקרמל תפוזים וציר אווז עם פטריות; מדליוני פילה בקר ברוטב דובדבנים ויין אדום; פילה רוסיני עם כבד אווז ורוטב פירות יער. דגים: פילה דניס עם רביולי חצילים; פילה סלמון וניוקי ברוטב טריאקי. מהמטבח האיטלקי: ירקות מוקפצים עם נתחוני בקר או עוף; ניוקי עם פטריות פורטבלו; רביולי חצילים; ספגטי בולונז; ריגטוני ארביאטה; לזניה עגל עם פטריות וחצילים.

 

פילה דניס על רביולי חצילים (צילום: אייל גוטמן)

 

קינוחים: קדאיף פיסטוק – קדאיף בצורת כוס מקורמלת במילוי גלידת פיסטוק תוצרת בית, עם טחינה, סילאן ושערות חלבה; פיסטוק סיגר – עלי פילו ממולאים בפיסטוקים קצוצים עם רוטב נוגט; קרם ברולה פריזאי עם תאנים בקרסט סוכר דמררה; שטרויזל תפוחים אפויים ומקורמלים; מרנג שוויצרי עם מוס שוקולד ופצפוצי שוקולד; כנאפה; סורבה בטעמים. לאלה שחייבים הפוך לסיום אפשר לקבל אותו עם חלב סויה ויש גם מבחר של חליטות תה.

 

 מרנג שוויצרי עם מוס שוקולד (צילום: אייל גוטמן)

 

כשר בהשגחת הרבנות קריית מלאכי, שעות הפתיחה: ראשון-חמישי, 24:00-09:00, שישי עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת משעה אחרי צאת השבת עד חצות.

"כדיתא" במושב תימורים טלפון 1700-55-58-56