צלם: יעל אמיר
קפה "תפוז בטבע" בפארק הרצליה - פאוזה להורים ושעשועים לקטנים
צלם: רונית סבירסקי
פארק שעשועים צמוד לקפה
צלם: רונית סבירסקי
סלט סלקים
צלם: רונית סבירסקי
ארוחה בצל האקליפטוסים
צלם: רונית סבירסקי
מזנון חופשי בחמישי
צלם: יעל אמיר
מיץ טבעי סגול מסלק, תפוח וסלרי

קפה ותפוזים

מאת: רונית סבירסקי

 

חורשת האיקליפטוס, הגשר, הספסל וריח הלחם באוויר. "תפוז בטבע" הוא קרוב-רחוק של "תפוז" שנולד לפני למעלה מעשור בבצרה בלב פרדסי השרון. הקונספט של קפה-מסעדה הרחק מהכרך נשמר גם בקפה שהוקם בפארק הרצליה. זהו פארק שמכונה שלב ב' והוא כולל גן שעשועים, חורשת איקליפטוס, הרבה צל ומרחבים ובמרכז ניצב בית עץ שמגיש ארוחות בוקר, צהרים, ערב ובראנץ' בחמישי בבוקר.

 

בראנץ' בחמישי   צילום: רונית סבירסקי

 

ההורים אוכלים הילדים משחקים

קפה "תפוז בטבע" חוגג 4 שנים ומתחדש בתפריט קיץ עם מרכיבים בריאותיים, מנות טבעוניות נטולות גלוטן ובראנ'ץ בסגנון מזנון חופשי בימי חמישי. הוא ממוקם בלב חורשה בצל העצים ולמרות שחום הקיץ היה דלוק על גריל במקום נשבה בריזה נעימה, מאווררים גדולים ושמשיות שדרגו את הקרירות. הסועדים לגמו מיצי פירות טריים ושלחו את הילדים לשחק במגרש המשחקים הצמוד. WIFI  חינם מאפשר למכורים להמשיך ולגלוש תוך כדי בליסה.

 

תפריט הקיץ שלהם מותאם לטמפרטורות עם ארוחות בוקר בסגנונות שונים, מנות חלביות, מנות בשריות, צמחוניות ומנות בריאות. בר המשקאות כולל שייקים של פירות העונה, מיצים טבעיים, קוקטיילים, שמפניות, קאווה ולמברוסקו. אם תרצו לשדרג את ארוחת הבוקר באלכוהול, בתוספת 15 שקל תקבלו כוס קאווה או למברוסקו. 

 

סלט שורשים   צילום: רונית סבירסקי

 

בראנץ' ומנות בריאות

הקפה עבר שיפוץ ושדרוג מאז שנפתח והפך למקורה וממוזג עם חלונות זכוכית שמהם נשקף הנוף אל הפארק. המרפסת החיצונית הפכה לדק עץ ואת כורסאות השאנטי החליפו כסאות ושולחנות בצל העצים. השף עידו מדר, שמלווה את בעלי המסעדה מיכל ובן וייץ עוד מתקופת תפוז בבצרה, בעל רקורד עשיר בתחום האוכל והמסעדנות. במזנון החופשי שנפתח בימי חמישי מצאנו גישה עדכנית לטיפול בקטניות בדרך של הנבטה, הפחתה בכמויות המלח בסלטים, טיגון עמוק ומהיר למניעת ספיגת שמן, חיתוך ירקות ופירות בצורה ששומרת על איכותם והויטמינים שהם אוצרים בתוכם.

 

פיצה ירוקה   צילום: רונית סבירסקי

 

דגמנו סלט שורשים, סלט קטניות מונבטות ובטטה, מאש עם עדשים שחורות, סלט סלקים וקולורבי, טבולה כרובית ובורגול, ירקות בלאדי בגריל, פיצה ירוקה עם תרד ופטה, שקשוקת הבית עם טופו וקטניות מונבטות, פלאפל גבינות, ארנצ'יני פטריות עם מוצרלה ובזיליקום וחציל שלם על מחבת. יש גם מוזלי, קרואסונים ושתייה חמה וקרה במחיר 65 שקל לסועד. את המנות האלה תוכלו לקבל גם כמנה אישית אם תגיעו שלא במסגרת הבראנץ' (52-36 שקל). 

 

פלאפל גבינות     צילום: רונית סבירסקי

 

בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מנות שכבר הפכו לסימן זיהוי של המקום כמו פלאפל גבינות, מאפה פטה פילו, פיצות, קציצות תרד, חזה עוף במרינדת הבית, כריכים, פסטות וטוסטים. מנות ילדים ידידותיות לקטנים והשייקים הטבעיים על בסיס מיץ, חלב או מים עם אלכוהול או בלעדיו. מיץ סגול ככה מכיל סלק, תפוח וסלרי. מיץ ירוק נסחט מתפוח, מלפפון, סלרי ונענע, מיץ אדום שנוצר מאשכוליות, ג'ינג'ר ונענע. 

 

כניסה מרחוב ז'בוטינסקי (פארק הרצליה שלב ב'), חניה צמודה חופשית. שעות פתיחה: ראשון  - חמישי, שבת: 09:00 – 23:00,  שישי: 09:00 – 16:00 טלפון: 09-9744050