צלם: יח"צ
ספרדייה כשרה - "סומסה" רמת גן

שולחן ספרדי

מאת: רונית סבירסקי

 

יש לנו ספרדייה כשרה עולת ימים שאך נולדה לפני מספר חודשים בטבורו של מתחם הבורסה ברמת גן. "סומסה" SUMESA שפירושה בעברית "השולחן שלך" היא שיגעון של שני צעירים, עדי כפיר ותמיר גרע. שניהם בעלי ניסיון בתחום המסעדות והקייטרינג. הם בחרו ללכת על המיזם בגדול והשקיעו בחלל מעוצב, חדר VIP אלגנטי שמתאים עד 50 אורחים ובר אלכוהול מרשים שנועד לשדרג את חיי הלילה של הרמת-גנים  ולהציע אתר בילוי חדש לתל אביבים שמחפשים שינויים.

 

בר אלכוהול - "סומסה" רמת גן (צילום: יח"צ)

 

מציירים על הצלחת

את מירב הנקודות קצרו עיצובי המנות. הן כל כך  מוקפדות עד שניתן לחשוד שיש לכם עסק עם אמן מסווה. מסתבר שזה המוטו של עדי, שמחזיק בדעה שקודם כל אוכלים בעיניים. בעידן האינסטגרם והפייסבוק קודם כל צלמנו ואחר כך אכלנו. הארוחה נפתחת בג'בטה חמה מהתנור עם מטבלים שכולם נעשים במקום. הטחינה סמיכה, החציל נצרב קלות, שיני שום אפויות עד מתקתקות והפסטו טרי.

 

בין הסביצ'ה לפטה

המנה הראשונה שמגיעה לשולחן היא סביצ'ה דג ים טרי עם סלסת פירות קיציים עלי נענע ובצל סגול חריף. מנה ראשונה נוספת היא פטה כבד עם קרוסטיני שהוצמד לצלחת על כדורון של פטה כדי לא להחליק ולצדו הונחה ריבת בצל. בין הראשונות יש גם קרפצ'יו בקר דקיק מוגש עם פרוסות דקות של שום קלוי במקום גבינת פרמז'ן. קראנץ' רול טורטייה מוגש במילוי פרגיות ופטריות שמפיניון בציפוי פנקו.

 

חזה מולארד (צילום: חיים אפריאט)

 

עסקיות במחירים נוחים

במנות העיקריות מוגש חזה מולארד עשוי מדיום ברוטב תפוזים עם מגוון פירות העונה מקורמלים, כבד עוף ובצלצלי שאלוט מזוגגים ביין אדום לצד פירה, סלמון אפוי עם יין לבן שום וקורנית או נתח אנטריקוט מיושן על הגריל. תפריט העסקיות הוא עסקה טובה. המחירים נעים בין 89-44 שקל למנת פתיחה ומנה עיקרית. תפריט הערב נע בין 200-150 שקל לאדם.

 

המסעדה פתוחה  בימי ראשון-חמישי 24:00-12:00, ובמוצאי שבת כחצי שעה אחרי צאת השבת עד הלקוח האחרון. ז'בוטינסקי 1 רמת גן. טל. 03-7526222