צלם: דניאל לילה
מסעדת "ערמונים" בצומת צמח
דלעת ערמונים
צלם: דניאל לילה
גלילת לברק במילוי גבינות צאן

ערמונים מול כנרת

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "ערמונים" בצומת צמח היא הפתעה נעימה על אם הדרך בצפון. מסעדת "ערמונים" הראשונה כבר ביססה את מעמדה במושב סגולה בדרום. הבעלים, האחים יפרח, מתמחים באולמות אירועים והתוצאה ניכרת גם במסעדות בבעלותם בהשקעה בעיצוב, בגינון ובאווירה. הם פתחו ב-2013 את המסעדה החדשה בצפון במתחם הקניות החדש "מול כנרת" והצליחו להעניק למקום מראה כפרי עם משטחי דשא סינטטי, מרפסת פתוחה מול חופי הכנרת וחלונות גדולים שצופים אל הנוף.

 

מסעדת ערמונים בצמח (צילום: בר סטפנסקי)

 

עיצוב אלגנטי שהצבע השחור שולט בו בריצוף ובגווני הרהיטים. שולחנות עץ מסיביים, כסאות רטרו וכורסאות עור. תקרת זכוכית המשקפת את חלל המסעדה ומעניקה מראה גדול יותר. תחושה אירופאית שאינה שכיחה בתחום המסעדנות בצפון. חלונות זכוכית גדולים צופים אל חוף צמח, דקלים, מים כחולים, מורדות הרי הגליל והגולן.

 

מנות גדולות

מה שמאפיין את ערמונים בסגולה בא לידי ביטוי גם בסניף הצפוני – המנות גדולות ונדיבות. אם אתם בעלי קיבולת מוגבלת עדיף שתזמינו מנה עיקרית אחת לזוג ואם היא לא תספיק תזמינו עוד אחת. לחילופין תוכלו להזמין 3 מנות ראשונות ולהיחשף למגוון של טעמים. בין המנות הראשונות שדגמנו ואהבנו היה קרפצ'יו איכותי מטובל במלח ים אטלנטי, שמן זית ורוטב בלסמי מצומצם, כשגבינת הפרמזן מוגשת בצד. בערמונים לא מערבבים חלב עם בשר כך שגם שומרי מסורת, שאינם חובשי כיפה, יכולים לאכול במקום. מנת כבד אווז טובה עשויה ללא חמאה מוגשת על טוסטונים ולצדה ריבת בצל ופירות יער. מנה מצוינת היא סיגר לוקוס שמשלב משהו מהפסטיה המרוקנית במילוי דג לוקוס, בצל ופטריות שמפיניון טריות.

 

 טורנדו רוסיני ערמונים (צילום: דניאל לילה)

 

ברבוניות של אזולאי

בראשונות יש גם ברבוניות של אזולאי בטמפורת תירס. לא טעמנו אבל זו בהחלט נשמעת מנה מסקרנת – רוסטביף סינטה במילוי שעועית ירוקה, בצל ירוק, פלפל קלוי חריף ברוטב סילן וחרדל. ברוח המקום והשם מגישים סלט ערמונים חם עם פטריות שמפיניון, ערמונים מסוכרים על מצע עלי בייבי ותרד. מחירי המנות הראשונות נע בין 49-44 שקל חוץ מכבד אווז שעולה 89 שקל.

 

דגים במשקל קילוגרם

בעיקריות תמצאו מגוון גדול של דגים לפי משקל. זהירות הדגים יכולים להיות עצומים בין 800 גרם לקילו ובהחלט ניתן לחלוק אותם. לברק מוגש בשלמותו, מפולט מאדרתו, משוח בתערובת תבלינים, שמן זית וקונפי שום לצד שלל ירקות צבעוניים ואפויים בטאבון. מוגש עם רוטב שמנת לימון וסומק. התיבול מדויק, הדג קריספי ועשוי במידה הנכונה. בתפריט  תמצאו גם מוסר ים, ברמונדי, דניס, פורל יווני, פילה סלמון ופורל מפולט. בין הבשרים אנטריקוט, פילה בקר ופרגית, צלעות טלה בניחוח ערמונים וסינטה. מחירי הדגים 129-99 שקל ומחירי הבשרים 145-93 שקל. בקינוחים: וופל 'ערמונים' עם רוטב כרמל טופי חם ובננות, גלידה קצפת ורטוב שוקולד 44 שקל, מלפיי ברולה, ביניהן 'טווילים' של בצק עלים מקורמל 39 שקל.  

 

סלט השוק (צילום: דניאל לילה)

 

ערמונים צמח, במתחם 'מול כנרת' שעות פתיחה ראשון-שבת 24:00-11:30 טלפון 04-6266555