צלם: יחצ
כריכי בשר ויין מהגולן עכשיו בתל אביב
צלם: יחצ
אטליז בשר, מעדניה, יין ושמן זית
צלם: יחצ
בירות ורטבים לבשר

בקר ויין

מאת: רונית סבירסקי

 

הבשר של הגולן כבר מקובע בתודעה הקולינרית כנחשק במיוחד אצל הקרניבורים מביני עניין. כשמטיילים במרחבים הירוקים של הגולן ומביטים בעדרים, בפרות הבשן המדושנות לא בדיוק חושבים על סטייקים אבל אפשר להבין את הסיבות לאיכות הבשר. הן חיות במרעה חופשי במזג אוויר צונן עם שפע של ירק ומים. הבשר הזה הגיע לתל אביב לקראת בקיץ 2012 בדמות קצביית-מעדניית "מרינדו", שהיא גם מקום לנגוס כריכי בשר וללגום יין.

 

               

                                 מעדניה-קצביה באחד העם   צילומים: יח"צ

 

תורת הגזע

גלגולו של כריך הרוסטביף העסיסי מתחיל בשנת 2003 ביישוב כנף בדרום הגולן כשרועי תבור ואיתמר קנדליק התחילו לגדל טלאים ועגלים מגזעים מובחרים בחווה משלהם. בתחילת הדרך, סופק רוב הבשר המובחר למסעדות וחברות קייטרינג במרכז הארץ. כאשר גדל הביקוש, הורחב היקף הפעילות ובשנים האחרונות משווקים ב"מרינדו" בשר ללקוחות פרטיים עד הבית ללא תוספת מחיר. העדר מונה כיום כ-1000 כבשים (אמהות) מזנים אוסטרליים, מרינו, סאפולק ודורפר וכ- 700 טלאים בגילאים שונים. מפעל הבשר נמצא במתחם גדול מול קיבוץ עין גב שכולל גם חנות ומסעדה. בשנת 2011 הם פתחו מסעדה נוספת כשרה בתוך קיבוץ עין גב על קו המים.

 

                

                                      דלפקי עץ וכסאות כסופים  

שוק על צוואר

מרינדו אחד העם ממוקם במבנה תל אביבי בלב העיר הלבנה. העיצוב הפנימי משלב מראה נקי של קירות לבנים ורצפת בזלת שחורה עם דלפקי עץ גושני לצדם כסאות בר כסופים חלליים. שילוב של טבע עם הכרך העירוני. משטחי עץ על גלגלים נושאים בקבוקי יין או שמן וניתן לנייד אותם בחלל לפי הצורך. ארגזי עץ, חביות יין גדולות, גופי תאורה דמויי עששית, מקררים גדולים, סלסלות קש וארוניות ברזל פתוחות. כשמציצים אל תוך ויטרינת הזכוכית של האטליז מגלים כי לבד מנתחי בשר מרשימים ישנם גם מוצרים מוכנים שרק צריך להכניס לתנור. בין אלה שממלאים אותם באורז, בשר, צנוברים ופירות יבשים ישנם עופות, צוואר טלה, שוק טלה, כתף טלה. ישנם נתחים שמושרים במרינדות של שמן זית ועשבי תיבול, חרדל וסילאן או שום ודבש. ישנם המבורגרים, קבבים מסוגים שונים ושלל נקניקיות של עגל, טלה, מרגז וצ'וריסוס.

                         

                                           יין, שמן זית ורטבים

 

אחד העם עם הגולן

סניף אחד העם החדש מציע סנדוויץ' בר שכולל מגוון כריכים ובתוכם נחות פיסות דקות של הבשרים שגדלו בגולן. לבשרים מתווספים ממרחים שונים, אנטי פסטי ורטבים שמכינים אותם במקום. קל מאוד לשלב כוס יין עם הכריך הנבחר כיוון שמרינדו מחזיקים במקום יינות שמכינים עבורם בהזמנה מיוחדת. יש להם בלנד של קברנה סובניון, מרלו וסירה שנעשה מענבים הגדלים בכרם שלהם בתל פארס שבמרכז הגולן. ישנו יין זני מענבי קברנה סובניון ומי שמכין אותם עבור מרינדו הוא יקב מאור שנמצא אף הוא במתחם בעין גב. היתרון הוא שניתן לפתוח בבקבוק יין במחיר החנות ולשתות יחד עם נישנוש הכריכים או בלעדיהם. הכריכים הם במשקל 400 גרם כשהלחם או הג'בטה שוקלים 180 גרם. המחיר מתחיל ב-35 שקל לפי סוג הבשר שמזמינים.

 

                 

 

המעדנייה החדשה נמצאת באחד העם 58 ופתוחה בימים ראשון-חמישי בין 20:00-08:00 ובשישי עד 15:30.  טל. 03-5602565